^^^ Ovakvo osvetljenje nema ni Sky-Cockpit! :P
Printable View
^^^ Ovakvo osvetljenje nema ni Sky-Cockpit! :P
kvalitetna plastika kad sija kroz nju na sve strane :D
decaci Omega original ili ne Nakit, satovi i dragocenosti : Omega De ville hourvison sat - ID 5121887 - Kupujem Prodajem nesto mi je jeftina :)
Kopija
i to losa mada sve su lose
Odlicno.Da li je ovo tako nesto? Nov LEO NOU s CHRONOGRAPH - Kupindo.com (9804226)
Vec si dobio odgovor u onoj drugoj temi, ali taj sat nije klasicna replika, posto na njemu ne pise Rolex, Omega ili slicno.
Tu je u pitanju kineski jeftini sat(da ne upotrebim neku grublju rec), koji ni jedan ljubitelj satova siguran sam ne bi stavio na ruku.
hvala.ponovao sam pitao jer sad se pominje i ko proizvodi.
Evo jednog zanimljivog linka koji sam već postovao u drugoj temi, ali pošto je koristan i za ovu, rešio sam da ga ponovim: eBay Canada Guides - Counterfeit Fake US Military Vietnam War Era Watches
Na linku možete pročitate nešto o tome kako se prepoznaju lažni američki vojni satovi iz doba rata u Vijetnamu. Slike nisu baš najbolje, ali ipak mogu biti od koristi.
Casio EDIFICE EF-558D-1av NOVO (12077277) - Limundo.com original ili? Gledam slike po netu i iste su kao njegove,medjutim na yt vidim neki klip nekog "prodavca" o ovom satu i dole gomila komentara da je sat na videu lazan i da se to iz aviona vidi mada taj na klipu ovaj na aukciji i svi originali mi izgledaju isto. :) Jedino me malo bocka u oci ova kockica na poziciji 6 malo je kriva koliko mi se cini. Kaze da ima garanciju medjutim pitao sam ga kaze nije overena pa samim tim i nema :)
Meni je cijena od 800 dinara prva sumnjiva stvar a ostalo neka ti kaze neko od iskusnijih
Worldwideweb Još jednom napominjem da je jako teško sa sigurnošću utvrđivati originalnost sata preko slike.
Ipak ovo što si ti primetio sa markerom na 6 kao i ukrivo postavljen premaz na markeru na 1 ,navodi na opravdanu sumnju u originalnost ovog sata.
Kao sto Vladan kaze, jako je nezgodno to reci sa slike.
Ali meni se ipak cini da je kopija u pitanju, evo i zasto.
1. Prvo taj marker na poziciji "6" izgleda krivo.
2. Sekundara od hronografa takodje izgleda da je kriva.
3. Levi podbrojcanik na kome pise "hour", na svim slikama koje sam gledao crvena boja ide samo do broja 2, a ovde ga prelazi.
4. Kazaljka na istom podbrojcaniku se kod svih satova jasno vidi i dugacka je(ona bela kazaljka), dok je kod ovog mala i jedva se nazire.
5. natpis "Tachimeter" je crvene boje, i trebalo bi jasno da se vidi, dok to nije slucaj kod ovog sata.
Evo fotke sa zvanicnog sajta proizvodjaca.
Prilog 65454
Al sam se uhodao u provaljivanju laznjaka... ;) salim se ovo mi prvi :P Ma covek me ubedjuje da je original medjutim kad mi rece da ipak nema garanciju reko daj da probam da provalim... :)
Na sledećem linku se nalazi zanimljiv tekst o prometu lažne robe: Otrije kazne za noenje lanjaka - Moda - Super ena - na B92.net
Iako satovi nisu direktno spomenuti, mislim da tekst može biti zanimljiv, jer se posredno odnosi i na njih.
Posedujem porshe design automatic sat, mislim da je kopija.. Imam problem kad stelujem sat posle odredjenog okretanja nailazim na blagu blokadu, kada predjem tu blokadu i pustim u rad on radi lepo dok ponovo ne naidje na tu blokadu, da li bi znalo u cemu je problem?
Interesuje me da li su ove amfibije orginal
VOSTOK AMFIBIJA AUTOMATIK VOJNI SAT RUSKE MORNARICE - Kupindo.com (11907621)
VOSTOK AMFIBIJA AUTOMATIK VOJNI SAT RUSKE MORNARICE - Kupindo.com (11907225)
VOSTOK AMFIBIJA AUTOMATIK VOJNI SAT RUSKE MORNARICE - Kupindo.com (11906757)
Inače čovek ima brdo Vostoka i za svaki daje garanciju kaže da ih donosi iz Rusije ali meni su sumnjive.
Izvinjavam se ako je neko postavio ovo pitanje nisam u mogućnosti da listam temu unazad.
Jesu original potvrdjeno.
Stojane dosta sigurno si mi odgovorio, mogu li da pitam kako znas.
Neko je već na forumu pisao da su satovi OK. Prodavac ih donosi iz Rusije. Ako mogu da predložim, proveri cene na Meranomu i na sajtu proizvođača, pošto sa Rusijom nemamo carinu na mnoge proizvode. Ne znam da li su i satovi obuhvaćeni međudržavnim ugovorom, ali će se naći neko ko zna.
a ovo:Prilog 69518Prilog 69519
evo jos jedne slike istog sPrilog 69520ata
Kako, pa nije valjda da niko ne zna da li je ovaj AVANT PREMIERE sa chronographima original?
Tako lepo, niko pojma nema. Razlog: niko nikad čuo za tu marku.
Da li je original? Jeste 100%, zašto bi se iko normalan bavio kopiranjem potpuno nepoznate marke.
Dotični brend je najverovatnije trgovački lanac, ta robna marka pokriva kozmetiku, kožnu galanteriju itd, pa će taj sat biti neka njihova reklamna serija. Kvalitet, u najboljem slučaju vrlo prosečan.
Pozdrav drugari.
Prvi mi je post na ovom forumu i odmah trazim pomoc...
Kupio bih ovaj sat Casio ef 527 srebrni sa srebrnim brojcanikom i u dilemi sam da li da ga kupim preko ebaya ili amazona ili kod nas.
Razlika u ceni je ogromna pa me zanima ako neko od vas zna zasto je to tako i da li su ovi na ebay originali ili replike?Prodavac(prodavci) na Ebayu su oznaceni kao top rated selleri,pa valjda to nesto znaci.
Series Casio Edifice EF 527D 7AV Casual Watches | eBay
Cena ovog sata na ebay je 80-ak dolara a moze i kod nas da se kupi na odredjenim sajtovima preko oglasa za 100-ak eura,a na sense web shopu je 17600 din.
Da li smem da kupim ovaj sa ebaya sa sigurnosću?
Hvala!
^Ovaj prodavac ima samo 175 ocena a druga losa stvar je sto je iz Kine. Licno ne bih kupio sat od njega.
Ima strasno puno kopija..i ne bi me cudilo da je i ova!
Hvala. Preskocicu i ja.
Поздрав свима,
нов сам на форуму и хтео бих да питам увжени аудиторијум за мишљење.
Елем о чему се ради имам намеру да купим Casio g shock 9200 riseman и мањи ми је проблем да ли да узмем g или gw, али ми је далеко већи проблем где да га купим. По радњама и нету (Србија) цена му је око 24000 РСД, док су ми на сајту prodajasatova.com дали понуду 165 еура за g9200 и 220 еура за gw9200.
Моје питање вама је да ли неко има нека искуства са овим on-line продавцем и да ли је могуће да буду јефтинији за 55 еура од осталих?
Хвала унапред
Vise puta se provlacilo to pitanje. Nema niko iskustva sa tim sajtom, bar niko nije pisao o tome.
Само бих додао још и њихов одговор на питање везано за гаранцију и фискални рачун. Мени је чудно што за један модел добијеш гаранцију , а за други не па бих волео да ми то неко разјасни i prokomentariše:
- Za modele iz nase ponude koje nabavljamo iz Evrope, dolazi internacionalna garancija koja vazi u bilo kom servisu u Srbiji i Evropi.
Za ostale modele imamo svog casovnicara u Beogradu sa kojim saradjujemo.
Konkretno za modele za koje ste pitali
Model GW-9200-1E dolazi sa fiskalnim racunom, i mozete ga servisirati bilo gde.
Model G-9200-1D ne dolazi sa racunom, u slucaju problema servis obavlja nas casovnicar.
U slucaju licnog preuzimanja mozete platiti i u dinarima i u eurima.
U slucaju slanja postom placanje je iskljucivo u dinarima.
Dinarsku vrednost racunamo po srednjem kursu narodne banke na dan preuzimanja.
Sva objašnjenja koja te zanimaju se svode na to da oni nisu ovlašćeni uvoznici bilo kog brenda već se polulegalno bave preprodajom novih satova.
ПОтребна ми је помоћ да одгонетнем за мене неку мистериј. Елем купијо сам јуче у Sense продавници у кнез Михајловој Casio G shock g 9200 као што су многи препоручили на овом форуму. Са сатом је све у реду, има све ф-је само има две ствари које ме муче .
-Прва ствар је та да од јуче стање батерије стоји на м (medium) и никако да се попне на h (high) иако је цео дан на сунцу или га држим под лампом да би се напунио па ме интересује да ли је то нормално или има неки можда проблем
- Друга ствар је та да на копчи уместо Casio japan пише Casio china, што ми је чудно. На полеђини пише да је направљен на Тајланду, али ово Кина ме буни.
Да ли неко може да ми објасни о чему се ради.
Унапред се извињавам ако сам поставио питање у погрешну тему.
Što se kaiša tiče-sve je u redu.
Kaiš je napravljen u Kini-sat sklapan na Tajlandu-Kvalitet Japan :)
I na mom G-Shock-u je tako.
Što se napunjenosti baterije tiče sačekaj da se javi neko ko je imao više iskustva sa tom vrstom satova.
Mislim da treba da sačekaš još dan -dva da bi video šta se dešava.
Одмах да се захвалим на брзом одговору.
То за батерију и није неки проблем ваљда ће све бити ок, али ми ово за копчу није јасно пошто то што пише Јапан не би требало да значи порекло производа, већ порекло фирме у овом случају Casio. Свуда на нету где сам тражио и гледао то представљају као један од битних детаља који издвајају копију од оригинала. Да не дође до забуне ја несумњам у оригиналност самог сата, само нигде нисам видео ову ситуацију. У радњи код Срђана (Сенсе) данас сам погледао још пар сатова и сви су имали кину на копчи осим авијатора и фрогмена, а колико ми се чини и 9200 и 9300 спадају у исту мастер класу са фрогменом.
Casio ima svoje pogone u više zemalja.
To što na kopči piše ''Casio China'' upravo znači da je deo proizveden u Casio fabrici u Kini.
Na nekim modelima G-Shock-a (i ne samo njih) na kopči piše ''Casio Indonesia''.
Casio,kao i većina drugih svetskih giganata,kad otvara pogone u drugim državama onda ih registruje kao zasebne firme-nezavisne od firme matice.Ovo radi iz razloga da kad ta firma (recimo Casio Indonesia) pukne ili gazde zaključe da im se više ne isplati da postoji - oni je lepo zatvore a Casio Japan nema nikakve obaveze prema zaposlenima.
Nije lepo ali je (gazdama) korisno.
Dakle,što se tvog sata tiče-sve je o.k.
Uživaj u satu :thumbup:
Хвала, сада су ни неке ствари много јасније
[QUOTE=VLADAN P;119194
Dakle,što se tvog sata tiče-sve je o.k.
Uživaj u satu :thumbup:[/QUOTE]
Да знаш да хоћу:dance3:
Mala pomoc, svideo mi se Junkers ali nisam siguran da je original, iskreno cudno mi je da nedostaje "Made in Germany" kod sestice a mozda je i do modela.
Mozda neko ima iskustva sa njihovim modelima pa da mi pojasni, unapred zahvaljujem :)
Junkers - Original!!! - zadnji put na Limundu (14883917) - Limundo.com
Ne mogu da garantujem, ali deluje mi ok. Evo ti npr. jos jedan model koji nema taj natpis, ima ih jos nekoliko na istom sajtu. Pretpostavljam da je do modela.
Junkers 6334-2 is a stunning looking dress watch that s just 7mm thick. nside is a Swiss Ronda 6004D, 5-jewel quartz movement that provides very accurate time keeping. A date window is located at 3:00 and the seconds hand is at 6:00.
Ta narukvica koja se nalazi na satu nije original.
Sto se tice cene stvarno ne znam da li je ili nije ok.
Hvala Rus na brzom odgovoru. Postavio sam coveku par pitanja pa cekam odgovor.