-
Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!
tolarbo, po tonu bih rekao da se ipak duboooko sali ovaj nestasni prolaznik :D Ako li se ne sali - na lomacu s njim. Odmah! :D
Treba uvesti neke oznake za ironicne komentare :) Na primer, na kraju takvog komentara stavis: % (videh ovu praksu na jednom kosarkaskom americkom forumu koji ima vrlo zanimljive rasprave sa dosta sale i OT (slicno kao kod nas) pa su uveli ovu praksu zarad jasnoce....)
-
Citat:
anbeast kaže:
tolarbo, po tonu bih rekao da se ipak duboooko sali ovaj nestasni prolaznik :D Ako li se ne sali - na lomacu s njim. Odmah! :D
naravno da se salim i naravno da tih 18000 ljudi ne znaju sta je dobar sat, al ipak zapanjila me brojka... vec cuh od mnogo ljudi ono kao u fazonu sta me briga dal je kopija il nije bitno je da mi se svidja model, jos je i dzabe, pa onda uvek napomenu da i replika i original isto mere vreme... kao nema tu neke razlike, sat ko sat :rolleyes:
sto se tiche lomache, samo napred, ionako sam nesto izgubio volju za zivotom, odoh da nacepam drva, a ti spremi benzin i pusti neku laganu modernu muziku, nesto od Betovena, hocu da odem sa stilom.....
-
I ja se nadam da se sali :)
A taman posla za lomacu, to se sigurno @anbeast salio :)
-
Ja se salim? Nema sanse, ja sam uvek smrtno ozbiljan. Pogotovo kad su lomace u pitanju :D %
prolaznice, necemo benzin....Samo ti nacepaj drva, a ja evo nozem pravim finu piljevinu i pustam Betovenovu 5. "sudbinsku"....
Aj, laku noc.....
PS. prolaznice, kad nacepas drva, vezi se za stub. tolarbo i ja stizemo oko 10h. Slobodno dremni da te ne spalimo neispavanog. Ako ti nesto treba, cimni Serba. On je na dezurstvu..... (Boze, dal sam ja normalan?!?!?!)
-
-
Ja ne bih rekao da je replika, i ovaj prodavac je poprilicno siguran , ja nisam saradjivao sa njim, ali znam iskustva drugih ljudi, tako da cisto sumnjam da je replika:)
-
Ma nešto mi ovi plavi šafići mirišu na Asia unitas.
-
Vlajo mislim da je sve ok sa tim Unitasom. Cak Asia Unitas nema sve srafice u plavoj boji (Bar oni primerci koje sam ja video na netu).
-
Imao sam prilike da vidim sat na trenutak, ali ga nisam pažljivije zagledao, jer je bio skup za moj budžet i veoma je velik za moj zglob (44 mm). Ipak, mislim da je fotografiju uradio veoma loše, jer na ciferu nije uspeo da slika mnoge detalje. Potvrđujem da nikada nisam imao problema sa ovim prodavcem.
-
Citat:
Prolaznik kaže:
naletoh slucajno na jednu fejs stranu gde prodaju satove i naocare i gle cuda, ladno imaju 18000 lajkova, a sve replike satova (reko bi da idu satovi ko alva... :rolleyes: ), imaju i rolex sa safirnim staklom, automatik, sve to za 70 evra :laugh:
Eee Zmaju da si ranije znao, mogo' si da ustedis par iljada evra :flapper:
EEE nisam video sta si napisao jel ti to aludiras na nesto ili sta?
-
Mala šala u fazonu da si ranije znao za onu stranu de se prodaju replike mogao si uštedeti par iljada evrići, fora na kontu toga što već imaš Rolex oriđinale u svom vlasništvu :D
-
Ma, Zmaj je samo za di beste i oriđinale! To je očigledno! :thumbup: Ne spominjite mu fake stvari! ;)
-
Citat:
vlajo kaže:
Ma nešto mi ovi plavi šafići mirišu na Asia unitas.
Vlajo , nemoj da te zbunjuju plavi šrafčići na mehanizmu... Unitas takodje izbacuje takve mehanizme...
Movements - TOURBY WATCHES HAGEN IN WESTFALEN
-
-
-
-
Kako namazno prodavci slikaju, pozadina kucista i narukvica zamuceni uzas.... Raso prijatelju najlakse ces proveriti da li je laznjak, lepo ukucas na ebay-u i vidi okvirne cene, ako su cene kao i nebo i zemlja verovatno nesto nije uredu...To je prvi korak, a posle trazis sledece znake.... I naravno kad kupujes neki skuplji sat obavezno kod casovnicara na utvrdjivanje autenticnosti:)
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Eberhard & Co, Chrono 4 Temerario
Prvo pozdrav svima i nadam se da sam postavio temu na pravom mestu.
Odavno pratim ovaj forum ali sam se registrovao tek danas kad sam poželeo da postavim pitanje.
Nedavno sam nabavio sat iz naslova ove teme o kome ranije skoro ništa nisam znao. Gledao sam i čitao ono što sam mogao da nadjem o njemu ali ono na šta sam ne mogu da odgovorim je: Ima li šanse da je ovaj sat original?
Koliko sam mogao da vidim jako liči na pravi ali bi voleo da ga pogleda i neko stručniji od mene. Pošto ga nikad nisam otvarao nemam slike unutrašnjosti sata ali ako treba uradiću i to.
Unapred hvala svima koji se potrude da mi odgovore.
-
Re: Eberhard & Co, Chrono 4 Temerario
Ovo kuciste je toliko ispropadalo, pogotovo poledjina, tako da verujem da se radi o kopiji ocajnog kvaliteta. Ako ti ova cetiri podbrojcanika samo stoje kao ukras i ne rade, onda valjda znas da je replika... Uostalom sigurno bi znao da imas sat u vrednosti od nekoliko hiljada eura:)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Takodje mislim da se radi o replici,
evo slike originala, pa uporedi i sam.
Prilog 38124
-
A i ovaj u prvom postu ima druker samo sa desne strane. :lol:
Bolje ti baci to i kupi neki kvalitetan i original sat...
-
Re: Vacheron Constantin "Historique Ultra-fine 1955" i kalibar 1003
Jel ume neko da prepozna Vacheron constantine dal je original il replika sa slika? stavljam slike ako se neko javi... bio sam kod majstora i kaze da ima mehanizam od belog zlata a ja mislim da je replika. nadam se da ce neko da se javi jel me bas zanima :D
-
Pa idi kod vise casovnicara...ako ti mislis da je original.
-
Dobro dosao na forum.
Postavi slike pa da vidimo
-
Evo linka za prvu pomoć: How to Recognize a Real Vacheron Constantin | eHow.com
Naravno, ovo su samo smernice, a slike koje ćeš postaviti moraju da budu u visokoj rezoluciji. Ukoliko nešto znaš o istorijatu sata (ko ga je kupio, gde ga je kupio i koliko ga je platio), to će biti od velike pomoći.
Što se tiče zlata, da li si mislio na kućište od zlata ili baš na mehanizam?
Za prvi krug eliminacije pogledaj sve oznake na satu. Ukoliko ima razlike u fontovima, ako slova nisu u savršenoj liniji ili ako postoji neka druga estetska nepravilnost, sat svakako potiče iz kung fu produkcije.
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Omega
Zdravo drustvo,vidim da se jako dobro razumete u satove pa bih zeleo misljenje o ovome:
Omega seamaster professional 200m pre bond
-
Re: Omega
Budi malo strpljiv sigurno ce se vec neko javiti, ko se vise razume u odredjivanje autenticnosti nego ja. Posto vidim da si slikao gde ima dosta satova, pa predpostavljam da je neka radnja ili nesto slicno, mozes li nam reci koliko traze za tu omegu ili koliko si je platio. To je prvi trag, ka utvrdjivanju originalnosti:)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ja bih rekao da je replika, evo jedna slika mehanizma koji treba da je u tom satu, pa proceni i sam.
Prilog 38524
-
Citat:
Rus_PA kaže:
Ja bih rekao da je replika, evo jedna slika mehanizma koji treba da je u tom satu, pa proceni i sam.
Prilog 38524
Ne mora da znaci. U tu Omegu su se ugradjivali 1441 sa termokompenzacijoim (kao na slici iznad) i 1438 bez termokompenzacije!
Sad pokusavam da nadjem sliku mehanizma 1438.
Na prvu loptu mi deluje kao original...
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Bogami, komšo, mislim da se varaš!
U ove satove ugrađivali su dva kvarcna mehanizma:
The quartz version started off with the Omega 1441 movement in late 1987 and by the end of 1988 and was fitted with the Omega 1438 movement
Slika desno pokazuje mehanizam Omega 1438. Levo je "Bojanov" sat.
Prilog 38525Prilog 38526
Uostalom, ovaj link gore definitivno nudi dosta informacija o ovoj seriji te mislim da će na osnovu nje i postavljač pitanja moći da nađe definitivan odgovor na nedoumicu.
edit: preteče me vladas, ali zato evo slika :)
-
Kao sto je nwolfe potvrdio - Bojanov sat je sa 1438 (ETA 255.461).
Evo i linka ka pdf fajlu ;)
-
Moguce da sam prevideo, malo me je zbunilo i to sto se na slici mehanizma ne vidi ona omega oznaka, ali to je mozda zbog ugla fotografisanja.
-
E ovako da se predstavim,diplomirani ekonomista,blizu 40 godina i uopste se ne razumem u satove:)
Sat sam dobio na poklon od rodbine u Nemackoj kad sam diplomirao,kutija,racun,sertifikati nekakva knjizica i jos ponesto od tih papira,kao i svaki amater stavio na ruku i posle par godina se ozenio,preselio i pogubio papire,dete mi je kutiju razvalilo to znam jer mu je bila omiljena igracka,sad je na putu drugo dete a posto smo i ja i supruga bez posla prinudjen sam je prodati,postavio sam je na limundo...od bar 50 pitanja bila su dvojica koji mi tvrde da je replika,mehanizam je Eta 255461,oni kazu da mora imati logo omege na mehanizmu,jako veliki broj njih tvrdi da ne mora imati logo jer su se neki mehanizmi pre mond seriji pravili bez logoa,to sam se i uverio na internetu,ista takva je prodata na ebay za 1200 dolara polovna identican mehanizam,jedan mi se javio i rekao da ne postoji replika te serije omege i da kopije ili nemaju swis made ili je krug na sekundari tako odradjen da ide preko krugova za sate a ne ispod njih kao sto je kod mene slucaj,ne bih da se ispostavi da je nekakva kopija jer ne zelim da se iko oseti prevarenim,citav zivot ziveo posteno.Da slika jeste od casovnicara,bio kod 4 razlicita koji su mi rekli original je ali da bih bio 100% siguran idu 4 testa,na pritisak,gumeni cekic,atomski sat i pojma nema sta jos rekose,ja sam licno podesio u sekundu na atomski sat i za 20 dana je bilo svega par sekundi kasnjenja,ne vise od 10s...imam link takodje vintageovog mehanizma na zvanicnoj stranici koji isto nema taj logo za sat iz 89 a original
-
Bojane, dobrodošao na forum!
Želim ti puno sreće u prodaji. Ipak, mislim da je trebalo da pokušaš sat da prodaješ na ebay-u, pošto mislim da možeš da postigneš višu cenu napolju. Ili, preko neke rodbine ili prijatelja u inostranstvu.
Svakako, mislim da bi pomoglo ako bi dodao još par fotografija, napravljenih na dobrom svetlu (dnevno ili ispod lampe), bez blica, fotoaparatom u makro režimu, gde bi detalji sata bili skroz uvećani i gde ne bi bilo razloga za sumnju u autentičnost.
-
Hvala i na ljubaznosti kao i na brzini odgovora,sa nekim pitanjima na limundu sam se zbunio skroz,znam da je sat kupljen u Minhenu a posto su mi neki rekli da mora imati oznaku omege na mehanizmu skroz sam se zbunio,drugi su mi poslali da je sve ok i da samo hoce da obezvrede i uzmu za sto manje para...samo ne zelim da me neko proziva zato sam i postavio,znam za e bay ali kako kad je odavde nemoguce trgovati a njih u Nemackoj da pitam bilo bi vise nego neukusno.Jedan mi je poslao predlog ako mi se ne svidi cena dobij negativnu i to je to...da je drugacija situacija zadrzao bih je...videcu...samo me zanimalo Vase misljenje jer sam i ja nasao podatak da je bilo vise mehanizama i da ne mora imati zig....imam i link jedne vintage omege bez ziga pa evo da postavim,nije ko moja mislim da je bond
Omega Seamaster James Bond For Sale | Vintage Watches
-
Bojane, pridruzujem se dobrodoslici i sasvim se slazem sa onim sto ti je napisao nwolfe!
Mislim da se radi o originalnom satu i jedini "tracak sumnje" moze biti bas zbog tog mehanizma - da je zbog potrebe servisa, Omega 1438 zamenjena ETA mehanizmom (sto je u stvari jedno te isto, da se ne brines, jer Omega koristi te ETA mehanizme i samo dodaje svoj zig), ali moze malo uticati na cenu sata.
U zelji da ga sto bolje prodas,
Vlada
P.S. Za utehu - ako sat ne poseduje papire i kutiju, tesko bi dobio veliki iznos, cak i na zapadu
-
Hvala Vladas,ne mogu verovati koliko su mi onda ta kutija i ti papiri bili ne bitni a pogledaj sada...videcu sta cu raditi da je dam u bescenje ne mogu,zao mi...
-
Citat:
Bojan Kilibarda kaže:
Hvala Vladas,ne mogu verovati koliko su mi onda ta kutija i ti papiri bili ne bitni a pogledaj sada...videcu sta cu raditi da je dam u bescenje ne mogu,zao mi...
Mislim da si samo pogresio u redosledu stvari.Trebao si prvo ovde da se obratis za misljenje,pa tek onda sat da das na oglas. Kada bi ti se ovde uradila procena,znao bi bar okvirno koliko sat vredi. Sta ces da radis ako ne dobijes normalnu cenu? Jos cete tamo saleteti gomila preprodavaca i lopova koja ce ti govoriti da je kopija,ne bi li oni posle uzeli lovu. Ako odustanes od prodaje zbog male cene,dobices negativnu bez veze.
-
Znam Djordje,mada nisam ni znao za ovaj forum a bas sam se iznenadio brzinom odgovora,srdacnoscu i ljubaznoscu,eto na dosta foruma sam prijavljen ali ovo je ubedljivo najprijatniji,sto po komunikaciji izmedju vas clanova(sada nas) sto po postovanju i pomoci jednih drugima...zaista za svaku pohvalu...po pitanjima u vezi sata mislim da ce preci 350e lako,duplo manje nego preko e-baya ali mozda je to i ok za Srbiju.Bas sam u dilemi sta da radim
-
Citat:
Bojan Kilibarda kaže:
Znam Djordje,mada nisam ni znao za ovaj forum a bas sam se iznenadio brzinom odgovora,srdacnoscu i ljubaznoscu,eto na dosta foruma sam prijavljen ali ovo je ubedljivo najprijatniji,sto po komunikaciji izmedju vas clanova(sada nas) sto po postovanju i pomoci jednih drugima...zaista za svaku pohvalu...po pitanjima u vezi sata mislim da ce preci 350e lako,duplo manje nego preko e-baya ali mozda je to i ok za Srbiju.Bas sam u dilemi sta da radim
Takvi smo ti mi,brzi i efikasni.:)