-
Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!
Citat:
vlajo kaže:
Nenade, taj Tagov mehanizam na koji aludiraš je inače odličan mehanizam....stvar je što je TH hteo da prećuti bazu na osnovu koje je nastao, inače ništa protiv ne bih imao da imam sat sa tim mehanizmom, taj 1887. ;) čini mi se.
Ovo gore je fejkara, nije stvar da li je dobra Mijota ili Renata baterija, nema vrednost kao sat, više kao fenomen :D
Meni se Tag svidjao samo tako,Carrera je za mene dizajnerski mnogo lep sat,ALI...ne mozes da se bijes u grudi kao Swiss,a da muvas sa Seikom i lazes ljude,nije dostojno tradicije svajcarskih satova.Tag Heuer ima dobre satove,ali su se srozali samo tako sa tim ispadom.Nisam istrazivao toliko Tag Heuer,ko zna da li je njihov.
-
Citat:
Codelen kaže:
Ja sam mu vec pisao. Da li ti je odgovorio?
Jeste...hahaha ali kad sam mu ja odgovorio na njegov odgovor izgleda da me je blikirao..sad me bas zanima da li i dalje stoji oglas. Ne postoji onakva Omega ..em obrisao tj ispolirao ceo poklopac..pita gde da vidi serijski broj :)
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
-
-
Nakit, satovi i dragocenosti : Tissot PRS 516 T044.417A Swiss Madе 14.12.2016 - ID 40539288 - KupujemProdajem
Jedanput sam sa kolegom Sdbibom komentarisao njegova 2 Citizena prije nekih 2 mjeseca i vise, i dalje ih prodaje koliko vidim. Sada prodaje i Tissot, vise nego duplo jeftinije koliko vrijedi ovaj model. Slike su dosta lose, sudeci po cijeni, nisu cista posla. Ali opet odkud garancija, papiri, kutija... mada sto napisa neko skoro "urade se papiri za za skupocen auto, da se ne odrade za sat od par stotina eura". Da se ogradim, ne bih nekom da kvarim posao ali ako prodaje nesto, a zna sta je to u stvari onda me bas briga za istog.
-
Ja mislim da je ovo kopija. Moje je misljenje da je tako,do sad nilad nisam vidjao da se stavlja neka folija na narukvicu. Mozda ih ima kod nekih satova kad se kupuju ali nisam vidjao. Kutija a i papire sve rade isto kinezi.
-
Citat:
milan zmaj kaže:
Jeste...hahaha ali kad sam mu ja odgovorio na njegov odgovor izgleda da me je blikirao..sad me bas zanima da li i dalje stoji oglas. Ne postoji onakva Omega ..em obrisao tj ispolirao ceo poklopac..pita gde da vidi serijski broj :)
I meni je odgovorio da je original i da gledam svoja posla... :-)
Blokirana mi je komunikacija sa njim ali oglas je uklonjen, nadam se da nije nekog unesrećio.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
Cak i ova dva Citizen sto prodaje i njih ima dosta kopija to je model koji se najvise kopira od Citizena
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Citat:
milan zmaj kaže:
Ja mislim da je ovo kopija. Moje je misljenje da je tako,do sad nilad nisam vidjao da se stavlja neka folija na narukvicu. Mozda ih ima kod nekih satova kad se kupuju ali nisam vidjao. Kutija a i papire sve rade isto kinezi.
Tissot je jedan od cescih kopija. PRC/PRS modeli...mehanizam je bazicna nepotpisana ETA,dial i kazaljke se isto mogu kopirati...itd...a sat se prodaje cesto.
Razlike su u tezini sata,a folija na narukvici je najmanja stavka,kao i kutija i papiri. Sta cudno da se moze gotovo u detalje kopirati Rolex (sve skupa sa Teflon zupcanicima i parachrom nemirnicom) a da se kutija ne moze?
Ako je nekom cudno da se kopira relativno jeftin sat - ja sam vidio kopije Casia F91W. Ako ekipa skuzi da moze napraviti kopiju za 20% cijene originala (a moze...nikad ne potcjenjujte mogucnosti kineske industrije) i da moze prodati istu za jos 30% marze u volumenu od par tisuca ili par desetina tisuca naravno da ce uletiti u cijelu pricu. Profit je ogroman. Para vrti di burgija nece. Tako da...pazite pogotovo kod Tissota. Mislim da ih na domacem trzistu ima gotovo 40-50% kopija a cak ni urari ne znaju raspoznati razlike.
sent from my LV using Gucci
-
Citat:
Elvedin kaže:
Nakit, satovi i dragocenosti : Tissot PRS 516 T044.417A Swiss Madе 14.12.2016 - ID 40539288 - KupujemProdajem
Jedanput sam sa kolegom Sdbibom komentarisao njegova 2 Citizena prije nekih 2 mjeseca i vise, i dalje ih prodaje koliko vidim. Sada prodaje i Tissot, vise nego duplo jeftinije koliko vrijedi ovaj model. Slike su dosta lose, sudeci po cijeni, nisu cista posla. Ali opet odkud garancija, papiri, kutija... mada sto napisa neko skoro "urade se papiri za za skupocen auto, da se ne odrade za sat od par stotina eura". Da se ogradim, ne bih nekom da kvarim posao ali ako prodaje nesto, a zna sta je to u stvari onda me bas briga za istog.
Kopija je, mnogo je sirovo odrađen...
-
Aha...nemoj se zahebati. Original nije nesto cudo napravljen.
-
Samo da se neko ne zaleti zbog cijene, a nadam se da nece. Jer i 220€ je velik novac da bi ga neko potrosio bez provere neke i sl.
-
Kada poredim moj tissot prs516 i ovaj sa oglasa sto ste postavili ima dosta razlika na ciferu.
-
Ima milijun verzija. Btw 220€ je neka prodajna cijena za rabljeni
-
Na ovom piše "tachymetrRE" umesto tachymetER!
Pametnom dosta ;)
Sent from mTalk
-
Danas sam video uživo ovaj model, i moram se ispraviti, za natpis. Isto sam video na još jednom modelu da piše tachymetre. Ali ono sto upada u oko je sama debljina ispisanih slova na ovoj kopiji i originalu
Sent from mTalk
-
Čekamo "tacometer", "taximeter", pa i "taksimetar", why not
-
Citat:
unknown76 kaže:
Na ovom piše "tachymetrRE" umesto tachymetER!
Pametnom dosta ;)
Sent from mTalk
Hahahahaha sad cu da ga pitam do koga je greska? Hahaha kakvo oko sokolovo imas!? Ma da taj nick mi strasno poznat!!
-
Zato su mi se smucili svajcarski satovi, sve je isfalsifikovano...sama spoznaja da ih skorojevici toliko zele kvari mi utisak.
Jednom sam video na ruci jednog batice "tissot", a na ciferu 1583 ili 1553 ne mogu da se setim, ali su omanuli najmanje trista godina.
-
Sta je 300 godina naspram zadovoljstva da nosis skupoceni swiss made sat? ;):banghead:
-
I to još iz doba renesanse
-
O cemu se radi ovde, kopca narukvice nema sanse da je original, a i sat mi je sumnjiv bas.....jel to bezobraznici maximalno krenuli da hvataju naivne pa da za "povoljan" novac prodaju replike ili sam ja neobrazovan?
Nakit, satovi i dragocenosti : Omega seamster co-axial 42.5 mm 06.01.2017 - ID 41135027 - KupujemProdajem
-
-
Meni deluje da je sve na mestu. Detaljnija slika mehanizma bi bila potrebna za detaljnu potvrdu. Narukvica sama nije slikana kako treba, mislim da je original, ali bez pregleda uživo ne bih smeo da tvrdim.
-
..ma ja sam danas pregledao sat od kolege, bili na kafi pre rucka...sat je original, a kolegi shade savetujem da prvo napravi "domaci rad" pre nego sto javno nekoga napadne....
-
Citat:
MMario kaže:
..ma ja sam danas pregledao sat od kolege, bili na kafi pre rucka...sat je original, a kolegi shade savetujem da prvo napravi "domaci rad" pre nego sto javno nekoga napadne....
A kolegi čiji je sat da napravi bolje fotke :)
-
DrAgod..i s tim se slazem....a mene mnogi pitaju: "pa kako ti se da slikati sat-dva da bi napravio 5 fotki?" ...evo im odgovora.
-
Ispadoh neobrazovan, bilo mi je cudno, morao sam podeliti.
Zato i sluzi forum da pitamo iskusnije, nisam napao vec postavio pitanje, to kolega Mmario mora da razume.
Replike se prave sve bolje i bolje, otuda i zbunjenost.
hvala vam na odagnavanju sumnje i moje izvinjenje kolegi koji prodaje pomenuti sat
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 128906
Prilog 128907
Kako sam i pretpostavio.
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
-
Pozdrav svima! Evo mene i ovde. Ja sam taj iz price ,prevareni od strane Srdjana,koji svoje satove prodaje putem Lim... i ku..pro.Dokazi i saveti iz prve ruke! Ima mnogo prevarenih koji to znaju,a verovatno i onih koji toga nisu svesni,jer jednostavno nemaju gde da provere. Pisacu ovde opsirnjije o uocenim razlikama izmedju njegovih i originalnih satova iz ovlascene prodavnice. Ubacicu i slike sa jasnim detaljima,kako bi sto vise ljudi upoznali i sacuvali od prevaranta. I dalje je aktivan sa prodajama,dakle ljudi su i dalje u opasnosti da budu prevareni.
http://www.svetsatova.com/forum/f147...aja-12199.html
-
Pozdrav svima. Imam jedno pitanje, prijatelj kupuje sat, zeli Certinu DS Podium i naleteo je na ovaj oglas:
https://www.kupujemprodajem.com/Cert...s.htm#photoBig
Meni se sat cini ok (deo koji se vidi), ali kupac nema mogucnost da sat odnese kod casovnicara pa me zanima da li neko od kolega forumasa mozda poznaje prodavca iz Jagodine ili je kupovao od njega. Licno ne bih kupovao sat bez provere, ali on bi rizikovao ako je prodavac "proveren". Ako neko ima neku informaciju koja bi pomogla bilo bi super. Hvala!
-
-
@sima
Apsolutno
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
-
Nisam siguran, ali kada sam ukucao oznaku modela u google prvo su mi izašli sajtovi koji pominju fake Seiko satove, pa bi možda valjalo biti oprezan i oko ovog oglasa:
Nakit, satovi i dragocenosti : Seiko muski rucni pozlacen sat 09.03.2017 - ID 43708125 - KupujemProdajem
-
Možda i nije fejk nego ima aftermarket dial, indijac. Svakako obmana.
-
U vezi Seika. Tesko da bi neko radio "redial" na satu od par dolara. Bice da je ono drugo u pitanju. Oni koji su videli kineske kopije Komandirskog naci ce nesto zajednicko i sa ovim Seikom. Pogledati malo krunicu i stitnike krunice.
-
-
Fejk.
-
-
-
Nema originalne slike, nema austrijskog fiskalnog, cena je preko 50% niža od austrijske radnje, a svaki trgovac po definiciji mora da nešto zaradi ukoliko se bavi tim poslom, a ne poklanjanjem.
Ja bih ovo zaobišao u širokom luku, jer besplatan (ili previše jeftin) sir postoji samo u mišolovci.