-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!
Pozdrav društvo.
Interesuje me šta mislite o ovom satu replika ili orginal https://www.kupujemprodajem.com/Jacq...7392-oglas.htm
Stupio sam u kontakt sa prodavcem, rezervisao sat, ali ne bih da potvrdim kupovinu dok ne razrešim par dilema koje me "brinu", a to su:
1. Jacques Lemans model 1-1176 ne postoji (tj postoji, ali iskaču neke dve slike na ruskim sajtovima Архив: Часы JAQUES Lemans 1 - 1176: 499 грн. - Наручные часы Кировоград на Slando, a taj sat na slikama i ne liči baš mnogo),
2. Logo JL na pozadini kućišta je ugraviran, a ne onako stilizovan kao hologram kao što je uobičajeno na JL satovima. Imam dva JL sata, od kojih je jedan dosta star ima bar 6-7 godina, ali i on ima stilizovan logo, a ne ugraviran. Znate na šta mislim Prilog 91443
3. Sat podseća na model 1-1723 (Porto Automatic 1-1723 | Automatic | Watches | Jacques Lemans Shop), ali evidentno da nije to to...
4. I konačno, ako jeste orginal koji mehanizam je u njemu (čak ni na JL sajtu nije naznačeno koji mehanizmi su u JL satovima).
Hvala u napred.
-
kais mu ne pasuje, obrati na to paznju
-
Citat:
milan milanovic kaže:
kais mu ne pasuje, obrati na to paznju
:-) Ha, ha, ha video sam...
Ajd' valjda ćemo da mu utvrdimo i identitet...
-
Trebala bi da je Miyota unutra. Trazi sliku bez poklopca, pa ce se lako videti da li je kinez...
-
-
Nema sta, taj sat je original.
-
-
-
Moze i Volex za volove kao sto sam ja
-
A sad nam priznaj koliko si ga platio?
-
Zamalo da ga platim 1000 dindzi....
-
xaxaxaxaxa, pa trebao si toliko, ovo je remek djelo rolex lažiranja :lol:
-
koji je ovo model
-
Re: koji je ovo model
Tesko da možeš da nađeš original IWC za 70KM! ;)
-
Re: koji je ovo model
-
Citat:
Baron kaže:
xaxaxaxaxa, pa trebao si toliko, ovo je remek djelo rolex lažiranja :lol:
Da radi pa da ga uzmem zeni...nije ispravan,neznam sta mu fali
-
Mora da si nešto skrivio kad ženi kupuješ rolex :)
Nego kad je bal nek je maskembal, kupi joj nešto ovako:
http://www.svetsatova.com/forum/f92/...ovi-10225.html
-
Ma jok...sve OK.Imam jednu Raketu zensku,crvenu...moram to da joj napravimOdosmo u ot
-
Primetio sam veliki priliv Tissot replika, bilo ih je i ranije, ali sad ih ima bukvalno svih modela.
-
Na pik.ba je navala skupih replika- strahota jedna.
-
Hocu automatic, hocu 5-icu, pa me interesuje ovaj:
Nakit, satovi i dragocenosti : Seiko 5 Sports Atlas WR200m - ID 12848970 - Kupujem Prodajem
99% sam siguran da je OK ali mi se cini da je cena visoka? Ili gresim...?
-
Jedno pitanje posto sam neiskusan. Koliko sam procitao Seiko, Casio i Citizen se proizvode u Kini? Verovatno ste svi culi za Aliexpress sajt. Original sajt je Taobao.com i na njemu radnje koje prodaju zvanicno Casio prodaju i preko tog sajta cene se krecu za Edefice seriju od 30evra pa na vise. Jel to realna cena posto su okacili i sertifikate i slike satova sa onim plavim nalepnicama koje imaju Casio satovi. Takodje su ocene uglavnom 98% do 100% pozitivne.
-
BucaJr
Ta cena je malo ''jaka''.
Nov sat možeš kupiti za 15-ak evra više i biti siguran u originalnost - Sense watch webshop - Casio satovi - Seiko satovi - Police satovi - Swatch satovi - Online prodavnica satova
Jagodinac
Nije bitno gde se nešto proizvodi već ko i kako vrši kontrolu.
Aliexpress (ono malo što sam pogledao) prodaje kopije.
-
Re: Timex sat stari...
Orginal ili replika?
IWC Schaffhausen sat-nov (27967929) - Limundo.com
Mom laičkom oku sat deluje baš neubedljivo ako je orginal (promena boje kućišta, neubedljiva gravura na poklopcu kućišta i sl.). Slike cifera su očajne pa se tu ni ne može puno primetiti.
Nemam nameru da učestvujem u aukciji više postavljam pitanje iz znatiželje pošto vidim da su mnogi "zagrizli".
-
Po mom mišljenju da je sat orginal prvo bi napravio bolje fotke, zatim umeo bi nešto da kaže o satu a verovatno bi imao i orginalno pakovanje a i račun ( ili je logika da što je skuplji sat to brže baciš i račun i garanciju a i kutiju ). Takođe ne bi bila početna cena 10 dinara pa da rizikuje da za male pare izgubi "toliki kapital" ( 1099 franaka koliko kaže da je plaćen ).
Interesantan je i taj član Verica 981 koji je obavio samo jednu kupovinu i to sa članom koji prodaje "IWC".
Po mom mišljenju klasično "pumpanje" cene.
Inače Kure postavi screenshot tog oglasa pa da ostane neki dokaz kada se licitacija završi.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ne moze samo ta "Verica" da pumpa cenu, tu je i "jovang", sve je to ista ekipa. Ja nisam neki strucnjak, daleko od toga, ali mi ovo deluje kao kopija, makar po poklopcu.
-
KureNS, imaj u vidu da je Limundo najobičniji elektronski buvljak, a za razliku od pravog, ono što kupuješ nećeš videti uživo. Kada se kupuje bilo koji vredniji sat, prvo se lično pogleda, a zatim nosi kod dobrog časovničara na pregled. Znam da je ljudima iz manjih mesta problem da prodaju nešto skupo, jer kod nas imaš mnogo siromašnih sredina gde naprosto ne možeš da prodaš jedan IWC, skup automobil, nekretninu i slično, ali kada već to hoće da urade, onda moraju malo i da se potrude. Sky je sasvim dobro rekao zbog čega oglas izgleda sumnjivo, a čudno je da mu do sada niko nije zatražio niti dobio slike u boljoj rezoluciji, sliku mehanizma, dokumentaciju i slično. Čak i da je u pitanju najpošteniji prodavac, ako hoće da proda takav sat ne može da ga oglašava sa mutnim slikama niske rezolucije na kojima se ništa ne vidi ili koje su loše urađene. Ako se vratimo na sliku poklopca kućišta, na osnovu kvaliteta fotografije pomislio bih da je u pitanju kineska igračka od nekoliko evra.
-
Citat:
Epixenos kaže:
Neznam da li je ovaj sat original ali sam ga dobio od tasta dao mi kaze njemu ne treba,inace interesantan sat sa mehannickim mehanizmom na navijanje,jedina mana sata je sto mu ne radi datum i dan,ali to je tako od kada sam ga dobio tj.od skora,i ima sitnih ogrebotinica na staklu koje bi mozda mogle da se srede...
Inace sat ne poseduje iliminaciju,mada to nije ni toliko strasno...
Evo slika,pa ako neko zna o kom se satu radi,neka kaze svoje misljenje....
Prilog 97831Prilog 97832Prilog 97833Prilog 97834Prilog 97835
Jeste, ali je u ocajnom stanju. Nisam jos cuo da su radili replike Timexa. Bolje da ga nisi ni uzimao, sad mu dugujes uslugu:).
-
Citat:
VLADAN P kaže:
BucaJr
Jagodinac
Nije bitno gde se nešto proizvodi već ko i kako vrši kontrolu.
Aliexpress (ono malo što sam pogledao) prodaje kopije.
Nekako sam previdoe tvoj post i još sam se drndao što niko neće da mi odgovori. Jbg naručio sam ga već videćemo kad stigne kakav je sat u pitanju. Prodavac ima 99.4% pozitivnih ocena pa se nadam da sam nekako ubo original.
Šta da radim kad mi stigne jel da nosim kod časovničara ili da ne diram ništa ako radi kako treba?
-
Ako nije problem daj link da vidimo sta si kupio. Kada stigne postavi fotografije pa ce neko iskusniji da vidi o cemu se radi.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Kad su Casio satovi u pitanju, stvar je u poslednjih nekoliko godina postala dosta nezgodna, iz razloga sto su kopije neznatno jeftinije od originala, pa je u principu dosta tesko prepoznati sta je u pitanju bez dobrih slika, a nekad cak i bez pregleda kod casovnicara.
Ne zelim da te plasim, to mi nije namera, samo kazem da treba biti oprezan.
U svakom slucaju, kad sat stigne, postavi dobre slike, pa ce neko mozda biti u mogucnosti da prepozna o cemu je rec.
-
Ok hoću nema probelma. Ali ako sat bude radio kako treba jbg platio sam i nosiću ga.
-
Jagodinac, ono što bi mene brinulo na tvom Casio satu ( pored vrlo niske cene, bar mi se čini da je vrlo niska ) jeste suviše traljavo postavljen satni marker na poziciji broja 12. Suviše traljavo. Takođe sumnju rađa i fotka sa linka na kojoj se ne vidi gornji deo sata a i fotka je mutna, zrnasta. Ni ova fotka koju ti je prodavac poslao nije mnogo bolja.
-
U pravu si vidi se da je malo pomeren u levo :banghead: e sad videćemo kad sitgne možda im je ovo slika koju šalju svima ali sad mi je strepnja dublja od nade.
-
Jagodinac
Na linkovanoj stranici se nigde ne pominje Casio a ni EDIFICE.
Postoji samo oznaka EF-5xxx.
Nažalost, to što ćeš dobiti sigurno neće biti Casio.
-
DObio sam objašnjenje da jeste Casio ali da ga sklapaju u drugoj fabrici i da su svi delovi original :w00t:
Videćemo bem li ga al ako svi zadovoljni valjda je odrađeno kako treba jer bi valjda bilo manje od 99.4% zadovoljnih.
Slikaću kad stigne i kačim vam ovde.
-
A evo i slike što mi je poslao prodavac.
Prilog 98033[/QUOTE]
Tu sliku koju ti je poslao skinuo je sa interneta ,ista slika se pojavljuje i na jednom argentinskom sajtu: LINK
-
Ništa, gde onda da otvorim temu moja prva replika?:crying:
Al to opet budi nadu da će bar satni marker biti na svom mestu.
-
Bolje da nisi nista ni pitao! A opet sada ni ne ocekujes nesto s velikim nestrpljenjem, pa te mozda i prevari. Kako bilo da bilo, kada ti stigne sat, polako sve pregledaj, poslikaj i okaci.