Longines Roland Garros ne ide nigde, jer je uspomena na Novakov prvi Grand Slam na pesku, koji je čitavu deceniju neuspešno jurio i sa njime kompletirao sva 4 najveća turnira u karijeri.
Koliko ja razumem kolegu uzimajući u obzir što je napisao: zvučno i horološki vredno...na pravom je tragu. U tom cenovnom razredu ne postoji ništa bolje. Longines je istorijski jedan od stubova horologije i iako mu je današnji status najslabašniji od početka postojanja (ako izuzmemo vrhunac kvarčne krize), postavljen je na idealno mesto na kojem predstavlja most prelaska u viši kvalitetni razred. A kao što sam više puta pisao, uveren sem da će već do kraja ove decenije znatno podići renome i zvanično preći u luskuzni razred satova.
Naravno, idealno bi bilo, da se već ionako odličnom kalibru za cenovni razred sata (L888) pridruži silicijum spirala i hronometar status, čime dobijamo L888.4 ali to je već cenovni razred, koji dodiruje 2000 €.
Ono što je najgadnije u horologiji je to, što niži cenovni razred brendova u svojem vrhu uvek nudi nešto bolje od brendova iz višeg razreda u svojem početnom cenovnom razredu. Tako ćemo kod Tissota dobiti silicijum spiralu, zvanični hronometar status i 80 sati rezerve snage čak i po nižoj ceni od Longinesovog Conquesta. Ali Tissot je samo kao šapat u odnosu na snagu zvuka kad se izgovori ime Longines......
Moj savet je uvek, da se u cenovnom razredu do 3000 € uvek treba najduže zadržati na ponudi Swatch grupacije (Certina, Tissot, Hamilton, Mido, Rado, Longines). Zašto? Jer Swatch Group poseduje Etu i poseduje Nivarox a za odličan sat nije potrebno ništa više.
Registracija
Help

39Likes
LinkBack URL
About LinkBacks
Longines Roland Garros ne ide nigde, jer je uspomena na Novakov prvi Grand Slam na pesku, koji je čitavu deceniju neuspešno jurio i sa njime kompletirao sva 4 najveća turnira u karijeri.

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi