Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 68
Like Tree67Likes

tema: Kupovina prvog "ozbiljnijeg" sata

Hybrid View

Član Avatar korisnika lookic
    Član od
    1.3.2015.
    Lajkovi
    1466
    Reputacioni uticaj
    98

Određen forumom Re: Kupovina prvog "ozbiljnijeg" sata

Hvala svima na pomoći.

@Tvrtko
    Na žalost, ni jedan od ponuđenih mi ne deluju interesantno.

@arch_m
    Upravo tako. Inženjerski razmišljano, a jesam inženjer, primena kompozitnih materijala se ne može a priori uzeti kao loš pokazatelj. S druge strane, stekao sam utisak da je sa satovima situacija ista kao sa kolima, ako nije nemac = ne valja :-)
    Jasno je meni da su neki mehanizmi skuplji, ali mi je neverovatno da bi bilo koji ozbiljniji proizvođač ugradio mehanizam koji će da radi par godina, a onda na servis. Pa imam Fuji sat kupljen pre 18-19 godina i plaćen 50e koji dan-danas radi kako treba, a sigurno nema neki poseban mehanizam.

Što se drugog dela tiče, objašnjenje je lako, bar u mom slučaju. U pitanju je ljubav na prvi pogled. Verujem da je i sa ostalima isti slučaj, jer kad sam počeo da tražim sat, prvo sam tražio sat a tek onda gledao ko ke proizođač, inače ži ne bi prvi izbor bio Tag koji košta 700000din.
    arch_m likes this.

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

Lukicu imate druge Tissot modele koji su odlicni, evo i ja jedan posmatram, dokazan, lep, ima sirok krug postovalaca, mozda preraste i u kult jednog dana, a pritom je i dosta jeftiniji i ima odlican mehanizam

video sam taj mehanizam u ovom gore tissotu, meni se na oko nije svideo, ima stvarno dosta plastike...koliko ce trajati, egzaktno niko ne moze da odgovori

mozda je najbolje da neko napise listu delova koji su napravljeni od plastike pa da vidimo sta je od toga vitalno, posto imam i ja sat iz sedamdesetih ciji je mehanizam od plastike, pa cak je i pola federhausa od plastike, onaj donji zupcanik je plastican!!! sat i dalje radi odlicno i u COSC normi, mehanizam je mesingan i nepotpisan
    Poslednja ispravka: Милан Милановић (2.3.2015. u 12:19)
    arch_m likes this.

RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    578

Potpuno je suludo da bilo ko popisuje delove koji su plasticni. O samom mehanizmu ima dosta informacija i ovde na forumu, i na ointernetu, i manje vise niko nije odusevljen istim.

Kao sto je napisano vec, to sto neki mehanizam ima plasticne delove ne mora nista da znaci, ima ih i Lemanija 5100 pa je jedan od najboljih hrono mehanizama svih vremena.

Ono po cemu se razlikuje Lemanija od ovog Tissota je to sto je sam mehanizam pravljen da bude jeftin, nesto kao automatski hronograf za siroke narodne mase. Isti taj mehanizam se nalazi i u Swatch satovima, a recimo Swatch sa istim tim mehanizmom je duplo jeftiniji od Tissota.

lookic, svaki mehanizam posle nekoliko godina treba da ode na servis, bio to neki iz Tissota ili iz Role, potpuno je svejedno. To je jedan od preduslova da taj isti mehanizam nastavi da radi pouzdano dugi niz godina.
    vladas, zma, martinv and 1 others like this.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

Član od
    1.3.2015.
    Lajkovi
    1466
    Reputacioni uticaj
    98

Hvala milane i RUS.

Jasno je da treba redovno servisirati (kao i automobil), samo sam iz vaših komentara stekao utisak da ću brzo doći u situaciju da menjam komplet sat, ne jer bih hteo nešto drugo već zato što se održavanje neće isplatiti, a ovaj sat neću sigurno nikad ni prodati ni menjati.

milane, ako nije tajna, o kom modelu je reč?

RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    578

Pretpostavljam da je rec o Visodate-u.

Ako je o njemu rec, mogu i ja slobodno da ga preporucim. Imao sam ga, i stavarno je dobar sat. To je ujedno i jedan od retkih Tissota koji bih ja uzeo.

Sto se tice pouzdanosti, to ti je lutrija. Imam i ja jedan Tissot sa kvarcnim G10 mehanizmom. To je njihov najgori hronograf mehanizam. Meni radi odlicno vec nekih 7-8 godina, a desavalo se da ljudima crkne posle 2-3 godine. Jednostavno nema pravila, ali ono sto je sigurno je da bolje napravljen i kvalitetniji mehanizam ima vece sanse da radi dobro duzi niz godina.
    DrAgod and arch_m like this.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

hehe jeste Visodate, dobar deo serije im je odlican, meni se dva modela puno svidjaju, ostali tu i tamo

ima proveren mehanizam koji se vec dosta dugo proizvodi, 30 godina i proizvodice se i dalje
    arch_m likes this.

Stariji član Avatar korisnika arch_m
    Član od
    6.9.2014.
    Lajkovi
    1985
    Reputacioni uticaj
    125

Kako nije... od vintage modela pa na ovamo, mnogo je lijepih modela!

Inace sam kod Visotade-a uvijek paznju poklanjao vise crnim nego bijelim ciferima, ali ova zadnja crna serija, onako kompaktnija i robustnija mi je... uh... predobra!

Ako bi se za ovaj odlucio, Lukiću, evo vec imas jednog koji ce da ti zavidi... mene!
    MMario likes this.
    Он сказал: "Поехали!"

Stariji član Avatar korisnika himmelstrider
    Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    24

Citat lookic kaže: Pregled poruke
    S druge strane, stekao sam utisak da je sa satovima situacija ista kao sa kolima, ako nije nemac = ne valja :-)
    Interesuje me sta bi Hyundai, Subaru, Honda, Mazda i ostala ekipa rekla na ovo

5 godina pa na servis, ako nesto rikne menjaj. Ako ti se sat bas svidja ne bi trebalo da imas dilema. U kompozite ne ulazim, na Glock su svi gledali kao na smesan pokusaj, a ispostavilo se da je postavio standarde i postao najkorisceniji pistolj na svetu, u skoro svim kategorijama. I pokrenuo lavinu. Ima ovde ljudi koji poznaju mehanizam i kojima necu da protivrecim, ali da je bas teska katastrofa ne mogu da verujem.
    arch_m likes this.
    "Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."

Novi član Avatar korisnika Infinity
    Član od
    19.7.2014.
    Lajkovi
    5
    Reputacioni uticaj
    0

Taj Visodate je odlican sat. A da li si gledao Hamilton satove, Jazzmaster open-heart?Nesto je skuplji od Tissot-a ali je prelijep.
    Kupovina prvog "ozbiljnijeg" sata-hamilton-jazzmaster-open-heart-mens-watch-h32565135-36.jpg
    Poslednja ispravka: Infinity (2.3.2015. u 21:53)
    arch_m likes this.

Član od
    1.3.2015.
    Lajkovi
    1466
    Reputacioni uticaj
    98

@milan
    Visodate je stvarno lep, možda mi fali 10-ak godina da bude taman mada, dok ne stavim na ruku, ništa ne znam. Jedino što je nekih 200e preko ionako nategnutog budžeta.

@infiniti
    Gde mogu da ih pogledam uživo? jel ima u NS-u negde, pošto nisam uspeo da ih nađem ni ovde na sajtu ni kod ostalih.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •