Sad sam mjerio i potrebno je 6 sekundi za jedan krug. Znaci pravi 10 krugova u minuti.
Jedan od programa je da radi 40 min od sat vremena, okreće u oba smjera po 20 min u toku jednog sata.
Sad sam mjerio i potrebno je 6 sekundi za jedan krug. Znaci pravi 10 krugova u minuti.
Jedan od programa je da radi 40 min od sat vremena, okreće u oba smjera po 20 min u toku jednog sata.
Kolega,
program koji ste opisali (po dvadeset minuta okretanja u oba pravca , odnosno ~400 obrtaja u satu rada, tri sata aktivnosti pa devet sati mirovanja) je verovatno način rada 4. opisan na web stranici tog navijača, i trebao bi biti više nego dovoljan za tu Selitta-u. Sve ostale opcije su "overkill".
Poslednja ispravka: mizzy (28.8.2019. u 23:21)
trenutna kolekcija:
Titoni Airmaster Ref. 93963 S-005Doxa Sub 300t Aquamarine Ref. 840.10.241.10
Grand Seiko SBGA211 Snowflake
Zenith El Primero Classic Cars Ref. 03.2046.400/25.C771
Zato mi je i čudno da sat stane nakon nekog vremena, sat je star 3 mjeseca.
Nisam siguran da li se navija u oba smjera ili damo u jednom.
Kolega,
na WUS-u pronađoh temu gde se čovek žali na ORIS sat sa Selitta SW220 mehanizmom, uz problem sličan Vašem. U temi su se potom počeli javljati i drugi vlasnici satova sa takvom Selitom i različitim špekulacijama... Zajedničkog zaključka i nije bilo, uz konstataciju da može biti problema sa rezervom, te ponašanjem rotora za automatik navijanje u pojedinačnim navijačima, odnosno "efikasnosti" samog navijača!
trenutna kolekcija:
Titoni Airmaster Ref. 93963 S-005Doxa Sub 300t Aquamarine Ref. 840.10.241.10
Grand Seiko SBGA211 Snowflake
Zenith El Primero Classic Cars Ref. 03.2046.400/25.C771
Mene čudi sto na ruci radi besprijekorno, na navijaču on radi par dana vise od tri sigurno i onda stane. Navijem ga ručno i nastavi da radi normalno.
Pozdrav
Testirao sam sat i ustanovio da stane na navijaču ali ne zato sto nije navijen, prodrmam li sat malo on nastavi da radi.
Sat je nov , maximalno 100 sati korišten. Da li da sačekam još malo i testiram ga ili da ga reklamiram jer je pod garancijom.
Veliki pozdrav.
Bookmarks sajtovi