Hi SHIBUMI -
lep dzepnjak - izgleda mi kao Patek Philippe iz 1910?
Ali pitam se za cega mu sluzze otvori na balance wheel? I jos imaju navoj? Da tu nesto ne fali? I zasto su srafovi koji su uvrnuti 'u dve boje'?
Oko za detalj?
N.
![]()
Hi SHIBUMI -
lep dzepnjak - izgleda mi kao Patek Philippe iz 1910?
Ali pitam se za cega mu sluzze otvori na balance wheel? I jos imaju navoj? Da tu nesto ne fali? I zasto su srafovi koji su uvrnuti 'u dve boje'?
Oko za detalj?
N.
![]()
He,he...Majstore NickH! Dobar si, ostro oko sokolovo...
Mada si omasio koju godinu samo (1912-1913), al' si ostalo pogodio.
Mada je sertifikovan i prosao testove -merenja, bla, bla, bla... jos 1914, pojavio se u prodaji tek, ili vec 1921.
Patek Philippe Observatory Chronometer "Extra"
I nista tu ne Hvali, sve je to u balansu, bas kako i treba da bude i u zivotu i u smrtu.
Kjaroskuro(Chiaroscuro), zbog lepote i celokupnog dozivljaja. Ajd' zato je jos i tu i deeply-blued overcoil hairspring, ali i elegantan vrat labudov regulatora, koji se mozda na predhodnoj slici nije dobro video (mislim na tu tamno plavicastu boju).
I zbog toga ti ovo nikada necu zapamtiti.
Al' da ne idemo previse u Off, ovaj izuzetan dzepnjak -cukarac, zasluzuje posebnu temu i osvrt.
Ajd...
Pozz
Poslednja ispravka: SHIBUMI (5.5.2014. u 14:15)
"The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".
Ne znam da li je umesno da pisem posle ovog osvrta na Pateka?Predivan mehanizam!!!
Elem, ja sam i za to da se i SW proba!
Ja sam za sve moguce probe i probanja mehanizama!!!
Kao sto je SHIBUMI citirao gospodina Ralph-a Furter-a, " It's based on emotion.
Samo neka kuckaju a mi cemo da ih pazimo, mazimo, mazemo i opravljamo!!
Pozdav!
Zeljko
P.S. Gosn' NickH, jel vi to pisete postove na pisacoj masini?Salim se, to je lep stari srift koji me podseca na mladost!
Eto, i Vama hvala za emocije i secanja na prosla vremena zbog tog srifta!
![]()
Poslednja ispravka: zma (5.5.2014. u 15:01) Razlog: zaboravih da napisem, izvinte...
Mr. ZMA:
Olimpija iz 1961, koristi se iskljucivo za vaznu prepisku, radi ko' sat :-). 100% nostalgija.
Ha!!! Znao sam!!!![]()
Ako mogu samo da pitam koji je zaključak na kraju ove teme? Eta vs. Sellita, odnosno 7750 vs. sw500? 2892 vs. sw300?
Može li se reći da jedan od ta dva proizvođača pravi kvalitetnije mehanizme ili su pak približno istog kvaliteta?
Zapravo nema zakljucka, barem ne opsteg, i to ne samo ovde, vec uopste i na stranim velikim forumima.
Na papiru su jednaki. Da bi se u praksi to ispitalo, ali objektivno, verovatno mora da prodje jos neko vreme.
Poslednja ispravka: RUS (3.6.2014. u 22:40)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Ma ne mogu da izzdrzzim, makar me banovali sa foruma - jos samo ova dva detalja:
Jel mu to ispao rubin pa ga neko zamenio staklom? A ko pokrivi ove zube u sistemu za navijanje...?
[OK preterao sam, mislice youngsteri da sam neozibiljan da ne upotrebim strozziju rec]
Fenomenalan mehanizam, diamond endstone, woolf's teeth... Svaka cast. Da li je to iz privatne kolekcije?
Ulepsao si mi vece :-)
N.
koliko vi samo znate o satovima, to je neverovatno![]()
Bookmarks sajtovi