>>Narocito nekim nezavisnim casovnicarima, majstorima kojima ce sve teze biti da dodju do delova-komponenti za ETA mehanizame a i ostale iz Swatch grupe. Ustvari to moze biti i prednost uzimati satove sa Sellita mehanizmima.

Na zalost,poslovna politika Sellite je vrlo slicna ETA. Na desetine emailova koje sam poslao zahtevajuci bar da mi daju cenu i rok isporuke, nisam dobio ni jedna odgovor. Moj kontakt u Svajcarskoj kazze da
su prebukirani za 1-2 godine unapred i da ne primaju porudzbine niti su zaintereosvani za nov biznis.
Paln je bio da koristim SW-300 u novom dizajnu koji bi bilo u 40mm kucistu ali od toga za sada nema nista. Da, sve Selitine spirale i daalje dolaze od ETA tako da ETA ima direktnu kontrolu nad outputom.
Najverovatnije odradicu ovaj sat sa Japanskim mehanizmom. Bice jeftiniji, ali ako TAG ne mozze da dobije Swiss made onda sta da ocekuju mikro-proizvodjaci?
A i Swiss made je odavno china made+swiss marketing. Gotovo da nema sata ispod $1000 koji nije napravljen u Kini. Da en pominjem imena ali mnoge poznate marke koriste komponente kucista i narukvica pravljenih u Kini. To nije nikakava tajna...
Nick