imali smo diskusiju na tu temu u forumu za mehanizme...mislim da je zakljucak isti kao kao i za celu pricu swiss vs japan
imali smo diskusiju na tu temu u forumu za mehanizme...mislim da je zakljucak isti kao kao i za celu pricu swiss vs japan
Ako mislis na tekst sto je Dragon preveo, video sam to.
Mislim da me nisi razumeo, zelim da cujem sta clanovi koji su imali oba mehanizma misle o njima a ne da se na osnovu tekstova sa drugih foruma diskusija rasplamsa u to koji je bolji.
Zelim iz prve ruke da cujem iskustva (nebitno je karakterisati ih kao bolje ili losije). Naravno, ako je neko imao oba mehanizma i ako je voljan da podeli to sa nama![]()
a pa to da, ja sam uvek za informacije iz prve ruke sa kojima forum oskudeva...ja nisam imao ni jedan od ta dva...drugar moj ima breitlinga sa 2824 koji se nije pokazao kao najbolji, posle god dana nosenja poceo je da zuri minut dnevno
Imam i ja jedan 2824 al mijotu ni za lek. Videcemo dal ce se neko sa mijotom oglasiti![]()
Jeste lepsa, to stoji, i ugladjenija je, finija je. Ali ja volim metalne poklopce, tako da mi ta estetska strana i ne znaci puno. Sto se zvuka tice, Fortis mogu da cujem samo kada ga naslonim na uvo. Ni seiko, ni miyota se ne cuju, ali ni ova moja eta.
Milance, mislim da se 82xx mehanizmi i "ne hvale" tacnoscu, vec upravo pouzdanoscu i dugovecnoscu... Meni je 15 sek potpuno prihvatljivo
To je ono sto sam hteo da cujem. Hvala drustvo. Sumirano - oba su izdrzljive mrcine, imaju preko 17 rubina sto je neki minimum, eta ima malo lepse kretanje sekundare i verovatno malo vecu preciznost. Al generalno = izdrzljivi i dokazani mehanizmi.
Izvinjavam se ako produbljujem priču, ali... Zaključili smo da su oba mehanizma izdržljiva i dokazana, ali nismo zaključili da li je razlika u ceni opravdana? Iz prethodnih posteva, čini mi se da nije. Štaviše, tu myota ima svoju bitnu prednost! Naime, ne retko su satovi sa myotom duplo, a ponekad i više puta jeftiniji od satova sa etom, a i jedan i drugi mehanizam obezbedjuju lep rad, dugovečnost i jeftin servis. 23jewels je pomenuo Laco. Kada bih birao izedju dva Laco pilota od kojih je jedan sa etom a drugi sa myotom, uvek bih pre izabrao laco sa myotom.
Sinn
Seiko
"...i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare" Štulić
Bookmarks sajtovi