Mnogo je dobrih quartz i automatika ručnih satova, ali nisam baš primijetio da se mnogo piše o satovima na ručno navijanje. Pa ako tko može preporučiti neke modele bilo bi zgodno
(Za Vostok Komandirskie znam)
Hvala!
Mnogo je dobrih quartz i automatika ručnih satova, ali nisam baš primijetio da se mnogo piše o satovima na ručno navijanje. Pa ako tko može preporučiti neke modele bilo bi zgodno
(Za Vostok Komandirskie znam)
Hvala!
Po meni svi dress satovi svajcarske proizvodnje i vintidz i novi su odlicni, imam u glavnom iskustva sa vintizd satovima i svakim sam bila zadovoljna bilo da je u pitanju darwil, cortebert, helvetia, omikron(licno moj omiljeni u tom rangu satova), doxa,porta, itd... Od ruskih mi je najdraza raketa sa mehanizmom 2609 koji je prakticno neunistiv i vostok, sa poljotom i startom nisam imala tako dobra iskustva. Od nemackih Junghans i Glashutte. Od skupljih satova preporuke su jasne Zenith, Heuer, Omega, Longines, ko ima mogucnosti Patek, za mene na prvom mestu ali daleko od moje platezne moci, Vaseron, itd... Eto...to ja mislim...
Nije sto generalno obozavam Raketu, ali ima smisla... 2609 je, sa svojim verzijama se krecuci ka 2609.HA stvarno ostavio par neunistivih mehanizama.
Samo, sto se Poljota tice... ne bih se bas slozio, ali, dobro, sve je stvar licnog iskustva.
Dobro da je netko već jednom skrenuo pažnju na navijače. U globalnom svjetu kolekcionara, navijač je broj 1.
S ovim cu se sloziti...
Doduse, za ostale ne znam, ali meni definitivno najdrazi mehanizam.
Ja imam u Hamiltonu ETA-u 2801 meh i skroz sam zadovoljan sa satom i mehanizmom, sve preporuke.
Od Rusa ima jedan 3133 navijac stoper i takodje je ok.
I ja kao i ostale kolege koje su se javile obozavam navijace, lijepo je imati ih u kolekciji
Ac Milan, il club piu titolato al mondo
De,de,ne pretjeruj...
Hahah, ala se pecaš....
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Izvinjavam se na off-u, ali sta je inhouse navijac?
Mehanizam proizveden od strane odredjenog proizvodjaca od kojeg zelis kupiti sat, a ne narucen, kako to obicno biva, od npr. ETA-e.
Time dobija na cijeni, naravno, postaje ekskluzivni primjerak u moru slicnih... Ali, kad prica dodje do servisa, dijelova... e onda zna biti problema, ukoliko se radi o malom proizvodjacu.
Tu je onda i druga, pola-pola varijanta, dordjeni bazni modeli... npr. ETA bazni sa mnostvom inhouse elemenata itd...
Poslednja ispravka: arch_m (13.11.2014. u 12:57)
Bookmarks sajtovi