Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 18
Like Tree11Likes

tema: Ingersoll Caliber 620

Hybrid View

Mlađi član Avatar korisnika alfaholic
    Član od
    27.5.2016.
    Lajkovi
    114
    Reputacioni uticaj
    10

Određen forumom Re: Ingersoll Caliber 620

Ingersoll je staro ime, još iz devetnaestog veka, brend je nekoliko puta prolazio kroz promenu vlasnika, a uvek su pravili jeftine satove za mase. Novi vlasnici su Zeon Watches, engleski ogranak kineske kompanije i njihova ideja je takođe da ponude pristupačne satove, pa je logično da koriste povoljnu kinesku proizvodnju za delove.
    U početku su imali samo kineske mehanizme, tačnije Seagull automatic, ali su kasniji modeli dobili japanske, mada nema mnogo informacije o tome koji su i odakle, otuda moje pitanje vezano za ovaj sa slike, jer liči mnogo na Seiko, navija se u oba smera i nema nikakve sličnosti sa Seagull automatic mehanizmima.

Ingersoll satovi nisu kopije ni homage, ali je jasno da se za tu cenu ne može dobiti safirno staklo, švajcarski mehanizam ili kopča od $50.
    Takođe, ne mislim da su sve kineske stvari loše, ali mislim da je njihov najveći problem kontrola kvaliteta i varijacija od potpuno dobrih primeraka, do baš loših, što utiče na utisak o kvalitetu.

Mislio sam da smatraš da sam omašio zbog mehanizma ili overall kvaliteta, ali malo si me nasmejao sa tom pričom o kopči. Svakako, dobar hand made strap sa dobrom kopčom ili šnalom je 50 eura, pa je to lako rešivo, ali naravno ostaje da se vidi dugotrajnost svega, mada ako je Seiko unutra kako mi se čini, biće to ok.
    Jedino gde može biti omašaj je što se za cenu od dva ili tri jeftinija sata može kupiti jedan švajcarski, ali to je valjda individualno...

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

nisi pažljivo čitao, ja sam kopču naveo samo, a napisao: "ajde da ne širim previše i ne govorim o kućištu, ciferu, kazaljkama, koži..."

ako te interesuje overall utisak o kvalitetu, da isti kao i kopča, doduše eto moje mišljenje samo

tradicija? hm pa navode oni da su iz pretproslog veka, ali ja nikad nisam video ingersoll stariji od nekoliko godina nigde, nema ih koliko ja doduse znam na horoloskoj istorijskoj mapi, nisu dali koliko znam nijedan model, mehanizam, inovaciju i slicno
    Poslednja ispravka: Милан Милановић (9.3.2017. u 18:23)

Istaknuti član Avatar korisnika MMario
    Član od
    19.3.2014.
    Lajkovi
    30886
    Reputacioni uticaj
    335

..evo jedan iz 1971., nije vise kod mene. Prvi u svetu su napravili lakirani cifer jos tamo ranih '50-tih godina, mada se Seiko s tim hvali ali njihov prvi lak-cifer je kasnih 60-tih...
    Imali su i svoj mehanizam, izgubio sam dosta tih podataka o njima kada mi je laptop riknio

Naziv: 20140831_092632.jpg, pregleda: 808, veličina: 387,7 KB
    ....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Moja greska, nisam dobro video sta oznacavaju male kazaljke a i kada si rekao mesec komplikacija pomislio sam na meseceve mene. Bilo kako bilo unutra nije Seiko mehanizam niti je kineska kopija Seiko mehanizma jer nema Seiko mehanizma sa takvim funkcijama i rasporedom kazaljki. Takav Gmt mehanizam Seiko nema a koliko znam nije ni imao pa nema ni kopije. To sto neki delovi mozda lice i sto se navija u oba smera nema veze.
    Kada sam rekao da mikro proizvodjaci isticu cinjenicu da imaju Seiko,Eta,Miyota itd.mehanizam ,mislio sam na mikro proizvodjace (Armida, Boschett,Steinhart itd ) a ne na Breitling, Longines... Jedno su veliki igraci a drugo je Ingersoll.
    Da zakljucim, mehanizam je kineski a ko je tacno proizvodjac, ne znam. Sinner je nabrojao nekoliko kineskih proizvodjaca pa eto polazne osnove za istrazivanje.
    Uzivaj u satu.
    Poslednja ispravka: skydrummer (10.3.2017. u 17:23)
    alfaholic likes this.

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

Mario, ovaj forum nema admine već jedno dve godine
    MMario likes this.

Bookmarks sajtovi