Neki dan sam napisao kako ja odrzavam svoje (i ne samo svoje) metalne narukvice. Odazivom na temu i podrzanim komentarima ponukan sam da napisem kako ja odrzavam svoje kozne kaiseve...
Kako ih imam poveci broj (kao i vecina kolega), raznih boja, raznih kvaliteta i tako dalje, jednom godisnje kada nastupi zimska sezona te samim tim i kozni kaisevi dodju u vecu upotrebu, potrebno ih je zastititi. Jer koza od kojih su izradjeni je prirodni materijal i podleze "zubu" vremena i uvjetima u kojima se koristi.
Ovako ja to radim....prvo ih dobro operem i to samo i uvek s ovim...
ili
Pustim ih da se malo prosuse i nakon toga obavezno ih zastitim sa medicinskim vazelinom. Nanesem tanki sloj vazelina, lagano utrljam, pricekam da malo deluje i nakon pola sata ih jos jednom utrljam nastojeci da ih presavijam na jednu i drugu stranu. Ako kozni kais nije upio sav vazelin ostatak skinem i predjem na drugi kais. Napominjem da se to ne radi po suncu, znaci mozete i u zatvorenoj prostoriji.
Postoje i industrijska sredstva za zastitu koze, jedno od njih je i ovo prikazano na zadnjoj fotki, medjutim ja sam skloniji vazelinu.
Dobrom zastitom produzavamo vek trajanja nasih koznih kaiseva, deluju lepse, cistije a i financijski efekat je vrlo prisutan. Barem kod mene jer imam kaiseva koji su placeni dosta skupo.
Registracija
Help

29Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi