Kao da citam neki dobar roman, knjigu i to jos potkrepljeno odlicnim fotografijama. Svaka cast!![]()
Kao da citam neki dobar roman, knjigu i to jos potkrepljeno odlicnim fotografijama. Svaka cast!![]()
ja radio doma od nekog starog najlonskog remena za ruksak. kopče i ušice našao za pol eura u trgovini konca i ostalih potrepština za šivanje i opleti. postam slike, malo je ispalo ukrivo ali dobro za prvi put.
Hvala svima koji bude kreativnost i zelju da ovaj forum bude, bla, bla, bla, jos bolji, i nama pruzi "sigurnu luku" gde se mozemo opskrbiti svim' nama tako dragim i zeljnim informacijama....... I onda jos hvale XXXL........
I na kraju kao i na pocetku, prijatno druzenje, bez zavisti, lazne skromnosti, visoke reputacije, pametovanja, ubedjivanja i nostalgicnih podsecanja na nesto... Kako je nekada cuveni Dragoljub Aleksic leteo drzeci se zubima za komad koze, na kraju sajle koju vuce-visi ispod aviJona.
A mozda je bas to bio jedan Zulu komad koze?
U periodu 1956-1957, gledao ja sa terase moje zgrade.
Vezbaju za slet 25-ti maj.
Film "Nevinost bez zastite" (1942) u režiji akrobate i snagatora Dragoljuba Aleksica, koji je odigrao i glavnu ulogu.
Mnogo godina kasnije (1968.) Dusan Makavejev je snimio istoimeni dokumentarni film. U kome doduse ima snimaka spomenutog D. Aleksica u periodu od 1929-1940.
Javno je izvodio neverovatne poduhvate: savijanje gvozdene sipke, kidanje lanca zubima, hodanje po zici razapetoj izmedju vrhova zgrada, bez zastitne mreze... Leteo je iznad beogradskog Kalisha ali i ostalih jugoslovenskih i evropskih gradova, drzeci se samo zubima za sajlu ispod trupa aviona u letu. Retki sacuvani filmsk isnimci svedoce o nesvakidasnjim podvizima ovog jedinstvenog coveka od celika.
Strasan je to bio tip. Ma kojiiii Caaak Noooris.
Ovaj gvozdeni korzet je sam napravio, da bude kao stabilizator-imobilizator kicme, a posle mnogo godina ludih akrobacija.
Na kraju hvala Gizmo tebi na ovakvom komplimentu, tome se nisam nadao, upropasti me nacisto.
Al'uzmi nesto od ovoga dole-gore ponudjenog.
Obratite paznju na detalj, samo jedna strana je prostepana
Druga je samo savijena i sa postavom ispeglana.
Toliko...
Pozdra-vozdra.
Poslednja ispravka: SHIBUMI (7.2.2014. u 17:32)
"The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".
Sjajno, sta drugo reci, lepo napisano sa super slikama. Verujem da su se mnogi od nas koji nismo neki fanovi ZULU-a, zainteresovali za te narukvice.
Hvala Sub, Sin.er postavi kais, nema veze sto je kriv step, kada se osushi ispravice se.
Bitno je da 3x merish a 1x seces.
Pozz
"The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".
ko sada jos naruci iz inostranstvu ili trazi po netu njemu nema pomoc. ovo nisam video od kad sam klinac i kad sam poceo da se interesujem rucnim satovima.
alal vera.
neverovatno dobro
sascha
-------------------------------------------------------------------------------------------------
pa gde mogu da kupim ili da narućim te čude???
tada je roba bila jeftina jer je dolaros bio vezan za zlato, doduse zlatni je standard ukinut par godina ranije
od tada je dolar sve bednija valuta i stampa se bez pokrica, raja opcinjena zapadnom kulturom iz celog sveta stedi u dolarima, kupuje dolare (3/4 svih odstampanih dolara se nalazi van usa), vrednost roba obracunava u dolarima, ameri ih stampaju bez skoro ikakvog pokrica i izvoze u svet (posle demokratije, dolari su najvazniji izvozni proizvod), otuda toliki rast cena, pa tako mesi danas vredi 100puta vise od maradone
demos nikako da shvati kakvom mocnom inzenjeringu je izlozen, zato se sistem na papirnatim nogama nece jos dugooo urusiti
Zapanjili bi se kad bi znali sta se sve zapravo radi kako bi se cene drzale na odgovarajucem nivou. Evo primer, znate svi za cunami koji je zadesio Japan i Tajvan, 2010 cini mi se. Veliki proizvodjaci hard diskova, Western Digital i Seagate tamo imaju pogone za proizvodnju, koji su u cunamiju, kako su sami proizvodjaci izjavili "potpuno unisteni". Hard diskovi su se trosili iz zaliha, ubrzo su skoro potpuno presusili, a cena je otisla u nebo.
Zapravo, pogoni su obnovljeni u rekordnom roku, i pravili su hard diskove pre nego sto je izjava stigla u novine. Medjutim, cena hard diskova je bila na granici isplativosti, te su ova dva proizvodjaca prosto odlucila da najbolje moguce iskoriste situaciju, iako su direktni konkurenti. Eto, mi tako placamo za stvari, ne znajuci koja je prica iza te cene (a ima ih, 'fala Bogu...).
Uzgred, Shibumi ovi radovi su stvarno dobri. Vidi se trud. Ja, nazalost cu lakse odraditi celo kuciste za sat nego narukvice... nikad mi nije islo dobro s tim platnom i kozom.
http://www.gnomonwatches.com/image/d...uluLeather.jpg
Ako ovaj link uopste radi, moze li neko da mi kaze o kom satu se radi ? Postavljen je u prvom postu
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
U Boat U42, pise na samoj slici.![]()
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Bookmarks sajtovi