Pozdrav
Imam slican problem. U pitanju je Seiko 5 (sport) Atlas koji je kada sam ga kupio (polovnog) zurio 7 sec na dan.
Kako ga nisam nosio dan-2, bio je u kutiji i jutros ga izvadim i vidim da je stao na 8 za datum, a dan nije okrenuo do kraja - mislim da je bas bilo oko 2 h verovatno iza ponoci. I ja reko da ga namestim, namestim prvo datum na 9 i zatim i dan i onda i vreme i malo ga prodrmam da se "probudi".
Par puta sam sinhronizovao sekundaru prema kazaljci za minute, tako sto malo pomerim krunicu u kontra smeru i tako dobijem da kada je sekundara na 12, kazaljka za minute je tacno na odredjenom podeoku.
Medjutim, odmah sam primetio da nesto nije u redu, jer iako sam tako namestio, vec posle par minuta kazaljke nisu bile sinhronizovane, a evo sada vidim i da je sat poceo da mi kasni ( iako je ranije zurio +7 sekundi dnevno), i to "dosta", od 14.30h do sada 17.30, uporedjujuci sa Atomic Clock: local current time London GMT, kasni 3-4 sekunde, sto je vise od 1 sekunde na sat.
Sta da mu radim, da li da ga ostavim da potpuno stane pa da ga ponovo navijem ili da ga malo drmusam da popuni rezervu?
Registracija
Help

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi