6 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Restauracija vintage satova
Nisam zeleo da postavljam novu temu,zato cu dozvoliti sebi da nadogradim postojecu.Naime,pre par dana u rodnom gradu nabasao sam na ovaj Seiko 5.Za svo ovo vreme koliko sam fokus interesovanja skrenuo ka Seiko satovima,na slican nisam naleteo.I tako,nakon pola sata dugih pregovora i vadjenja poslednjeg dinara iz novcanika dosao je u moj posed.To sto sam zahvaljujuci ovoj kockici za dorucak vrsio fotosintezu,bilo zanemraljivo shodno odusevljenju koje je vladalo.Sada kada sam u Beogradu,doslo je vreme da se upozna sa polirkom a zatim sa ultrazvucnom kadicom pod uslovom da do kraja dana dodje voda...:D Evo par slika za pocetak,ostatak kasnije...:D
Prilog 89940Prilog 89941Prilog 89942Prilog 89943Prilog 89944Prilog 89945
Tri puta ura za fotosintezu... Ja se ipak hranim tik-tak zvukom!
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Nisam stigao sinoc da postavim slike jer sam bukvalno vibrirao do vremena provedenog za polirkom.Tri puta ura i za to...:D Ali vazno,kockica je ispolirana najbolje sto je moglo.Evo par slika.Ovo na poliranim povrsinama je odsjaj od podloge,odnosno stola,mislim da je to dovoljan dokaz da smo efekat stakla postigli...:D Matirane povrsine nisam cackao jer su u jako dobrom stanju,uz to su originalne pa nisam zeleo da eksperimentisem.U svakom slucaju,svaka kritika je dobro dosla...:D
Prilog 89975Prilog 89976Prilog 89977Prilog 89978
Odlicno je ispalo, svaka cast:thumbup:
Slike sklopljenog sata se podrazumevaju po zavrsetku sredjivanja.:)
Super si odradio posao! Šta je sledeće na redu? :)
Upravo sam ispolirao staklo i ostavio dihtung u ultrazvucnoj kadici da se ocisti.Pun je prljavstine i masnoca.Eh sad,kako izvuci mehanizam iz unutrasnjeg kucista.Izgleda je kljuc na lastin rep,tako da cu pokusati da ga izvadim a zatim ocistim i ispoliram pomenuto kuciste.Za mehanizam,podrazumeva se,ciscenje i podmazivanje...:)
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Restauracija zavrsena...:D Inace,pomenuo sam da je kljuc mozda na lastin rep,ali ipak nije.Umesto toga,postoji sistem polugica koji se aktivira pritiskom sa strane cifrara kod 13 h...:) Da ne duzim,na satu je uradjeno sledece.Poliranje kucista,stakla,detaljno ciscene svih delova ukljucujuci ciscenje i podmazivanje mehanizma.Evo par slika restauracije u poslednjih nekoliko faza kao i slike zavrsenog sata...:)
Prilog 89996Prilog 89997Prilog 89998Prilog 89999Prilog 90000Prilog 90001Prilog 90002Prilog 90003
Auuuu...svaka ti čast!!! Baš si ga profi sredio! :thumbup:
Mislim da bi mu jedan braon kroko kaiš sa belim štepom baš dobro legao. Šta si ti zamislio? Koliki je razmak između lugova?
Dulan
Svaka čast!
Dobar posao.
Sada imaš odličan i ,mislim, redak sat.
Hvala drugari.Uvek mi je zadovoljstvo kada nesto mogu da podelim s vama...:D Srdjane,nosi kajs od 19 mm.I sto rece Vladan,to donekle ide u prilog tome da je zaista redak jer iskreno do sada na slican nisam naleteo.Vidjao sam Oriente sa ovakvim rasporedom dana-datuma ali retko Seiko satove sa istim rasporedom...Msm da bi mu tamno braon ili crn kajs odlicno legao,po mogucstvu u relly fazonu jer po obliku kucista podseca na TAG Monako...:D