Re: Restauracija vintage satova
Jedno od najnezgodnijih pitanja jeste da li se isplati. Čišćenje košta 1000-1500 dinara, a staklo 300-500 dinara. Što se tiče cena, mani e-bay, jer tu su cene em šarene, em su na Zapadu obično više nego kod nas, a i to što kod nekog sata stoji neka cena, ne znači da će se prodati. Ovakav sat se kod nas može naći po ceni 1000-1500 dinara, mada ume da bude i jeftiniji ako imaš sreće.
Primerak sa slike izgleda lepo, a ako hoćeš da ga nosiš, onda se popravka isplati.
Citat:
83stojan kaže:
Moze li mi neko nesto vise reci o ovoj ruskoj Raketi ,na njoj stoji 16 jevels ,inace sat ne radi i potrebana je zamena stakla koje je naprslo sto se po mom misljenju ne isplati raditi s obzirom na cenu sata koju sam video na ebay. Ima li neko drugacije misljenje?
Zavisi od toga šta te veže za taj sat.
Ako si ga našao na pijaci-ne isplati se.
Ako je uspomena-onda svakako.
Staklo je od 500-1000 dinara(sa zamenom),popravka zavisi od toga šta je problem.Svakako ne bi bilo skupo srediti je ako to želiš.
Inače,unutra je 2603 mehanizam.
Hvala momci i to sto kazete ipak se ispalati jer sam ga nasledio ali nije mi hitno...svraticu do Zemuna do ANKERICE tamo sam danas kupio narukvicu za Komandirca ,covek radi sa ruskim satovima pa cu pitati.:)
Da se to srediti, samo sto ti satovi nemaju neku veliku materijalnu vrednost, pa bi sredjivanje verovatno kostalo vise od samog sata.
Ali ako je to uspomena, i ne nameravas da prodajes, vec da zadrzis za sebe, onda je to vec druga stvar.
Citat:
Rus_PA kaže:
Da se to srediti, samo sto ti satovi nemaju neku veliku materijalnu vrednost, pa bi sredjivanje verovatno kostalo vise od samog sata.
Ali ako je to uspomena, i ne nameravas da prodajes, vec da zadrzis za sebe, onda je to vec druga stvar.
Da namjeravam ih zadrzati za sebe. A za Certinu kazu da je vrijedila, mada je to mozda samo legenda :)
Kuciste joj je osteceno, vjerovatno sto je od zeljeza a ne od celika kao danas, staklo razbijeno, ploca izblijedjela, ne znam, ako mi se neko od strucnjaka sajdzija javi, mogli bi razgovarati, pa da ih nekako njima dostavim.
Ima li zainteresovanih, poznajete li nekoga ko bi se prihvatio posla?
vidim da je dosta vremena proslo od poslednjeg posta L633 hteo sam ti samo reci da certine imaju zaista kvalitetne mehanizme i da ako budes u mogucnosti nebi bilo lose da je sredis, e sada kolko sam ja video pleksi je unakazen i cak i sa poliranjem ostace ti pukotina sa gornje strane. Ja imam par certina i moram reci da sam zadovoljniji sa njima.