Prikaz rezultata 1 do 3 od ukupno 3
  1. #1
    Novi član
    Član od
    21.10.2008.
    Poruke
    4
    Lajkovi
    11
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Problem sa garancijom

    Imam problem u vezi sa garancijom na sat, prepricacu ceo problem pa iako sam vec preduzeo neke mere i o kojima necu pisati, uvek je dobro cuti savete.

    Kupio sam sat koji sam ovde i predstavio Pierrer Kunz Secont Time Zone Black SS.
    Sat je kupljen nov u ovlascenoj prodavnici za Pierre Kunz (Franck Muller) u Srbiji - Watchland Beograd. Medjutim ja nisam prvi vec 3 vlasnik sata, za vrlo kratko vreme je promenio 3 vlasnika i dospeo kod mene ali jos uvek pod garancijom.

    Sat nije koriscen, preuzet je u mint stanju sa kutijom i dokumentacijom.
    Prilikom kupovine kontaktirao sam Watchland da bi proverio sat i sve je bilo OK.

    Medjutim nakon preuzimanja krecu problemi. Sad je poceo da "brljavi".
    Prvo je poceo da staje, pa nije prebacivao datum kako treba......
    Odneo sam ga u Watchland na reklamaciju i tamo mi je receno da je sve OK sto se tice garancije ali je procedura takva da sat prvo mora ici kod njihovog casovnicara (Aca - radionica u centru) koji mora da ga odcekira da nema nikakvih fizickih ostecenja pa tek onda moze da se reklamira, a ako je neka sitnica u pitanju onda ga Aca odmah i sredi.

    Ostavim ja sat i posle mesec dana Aca ga "sredi" i uredno mi naplati iako je pod garancijom. Nisam se bunio posto nije bilo nista skupo. Medjutim sat ubrzo ponovo pocinje da brljavi. Ja ga opet odnesem, ovog puta sat ostaje par mesec i opet nakon preuzimanja sat ponovo ne radi kako treba.
    Treci put ga ostavljam i sat ostaje punih 5 meseci u servisu, uz stalno neke izgovore kako se ceka neki deo.... i nakon toliko vremena preuzmem ga neispravnog bez ikakvog objasnjenja.

    Onda opet odlazim u Watchland i kazem da mi aktiviraju reklamaciju i odnesu sat u Svajcarsu u ovlasceni servis, sa cime se oni slazu. Zajedno konstatujemo da nesto nije uredu ali da sat nema fizicka ostecenja i da se nosi u Zenevu na servis pod garancijom.

    Sat je odnesen pre 5-6 meseci a tek pre mesec dana sam dobio informaciju da je sredjen i da mora biti mesec dana na testiranju...
    U medjuvremenu predstavnistvo Watchland se zatvara i samo ostajem u kontaktu sa gazdom i bivsim zaposlenima da bi izgurali to do kraja.

    Kada je prosao taj mesec testiranja, dobijam informaciju kako moram da uplatim 900eur za servisiranje sata.
    Razlog je taj sto su u Zenevi rekli kako je sat doziveo nekakav sok usled fizickog ostecenja (iako je u Srbiji utvrdjeno da nije imao nikakav sok i kao takav je poslat) i zato ne priznaju garanciju.
    Pritom mi je prosledjena faktura iz Watchland-a koji vise ne postoji, gde na fakturi stoji logo i Pierre Kunza i Watchland-a a nema nikakvih ziro racuna gde bi trebalo da se uplati, malo cudna faktura al dobro.

    Posto sam se bunio i odbio da platim, gazda Watchlanda mi je rekao kako nista nije do njega vec je to stav servisa u Zenevi i kako on tu nista ne moze da uradi vec samo meni cini uslugu....i kako je sat mozda ostecen kod 1 ili 2 vlasnika a da nisam ni znao (iako je u servisu potvrdjeno da nema fizickih ostecenja).....

    Sada sam angazovao advokata i idem polako korak po korak, necu nigde da zurim.
    Malo su mi svezane ruke iz par razloga. Firma koja je prodala sat i koja je bila zastupnik i preko koje je sat otisao na servis vise ne postoji. Kompletna dokumentacija od sata, garancija... su otisli zajedno sa satom i kutijom, tako da kod sebe nemam nista od originalne dokumentacije.

    Ono sto sam do sada uradio.
    Posao sam mail (sa sve skeniranom fakturaom i detaljnim opisom situacije) na adresu Pierre Kunza koju sam nasao na njihovoj prezentaciji, i interesantno da ni posle 2 poruke nista nisu odgovarali.
    Onda sam od Watchlanda trazio mail sa kojeg su oni dobijali informacije i fakturu, pa sam i tamo poslao 2 maila i jos cekam odgovor.
    Onda sam otisao na sajt Franck Muller, posto je to njihova gurpacija, pa sam njih pitao da mi objasne ko je u Zenevi zaduzen za ovlasceno servisiranje Pierre Kunz satova. Oni su mi odmah odgovorili da su to upravo oni i da su mi na raspolaganju... tako da im sutra saljem detaljan mail sa kompletnim objasnjenjem situacije pa cu videti odgovor.

    Takodje sam angazovao i advokata koji ce delovati iz svoje struke.
    U Svajcarskoj sam dosao do jedne osobe koju sam zamolio ako moze da ode na adresu Pierre Kunz-a koju sam nasao na njihovoj prezentaciji i da se raspita o celim slucaju, a nasao sam im i broj telefona pa cu ih i pozvati do kraja nedelje.....

    Uglavnom hocu celu pricu da izguram maksmalno do kraja.
    Iskreno, briga me za 900eur, ali ne volim kada mi neko ugrozava prava. Ako na nesto imam garanciju i ako sam ispostovao celu proceduru, onda ovo nije uredu. Pa cak i ako na kraju budem morao da platim lakse ce mi biti ako znam da sam uradio sve sto je do mene, a ne da me neko muze na prvu loptu.

    Ako imate neki predlog ili mozete nesto da uradite slobodno pisite.

  2. #2
    Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lokacija
    Свилајнац, Поморавље
    Poruke
    2.322
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Problem sa garancijom

    sećam se tebe druže kada si nas pitao za savet da li da uzmeš taj sat i koja bi mu bila cena

    žao mi je veoma što ti se ovo desilo i hvala ti što si podelio sa nama sve ovo

    da li misliš da si dobio pokvaren sat ili je on zaista imao nekakvu grešku, strašno je da jedan tako skup sat, pritom testiran sa svim sertifikatima dopusti sebi fabričku grešku

    sa druge strane bilo koji automatik zaista pobrljavi od udara, možda si prevaren čak!!

    dalje je simptomatično da se i oni zatvaraju, ostadoše samo petrovići i ablosut da trguju sa skupim satovima, ovo je strašno vreme došlo

    P.S. jesi li negde našao na internetu da je bilo problema sa markama frank miler grupacije, oni se jedva bore za svoju poziciju, bukvalno prodaju nove satove upola cene

    žao mi je što nikakvim savetom ne mogu pomoći
    Poslednja ispravka: Милан Милановић (10.12.2015. u 1:33)

  3. #3
    Mlađi član Avatar korisnika Skipper
    Član od
    9.1.2012.
    Poruke
    88
    Lajkovi
    171
    Reputacioni uticaj
    13

    Određen forumom Re: Problem sa garancijom

    Ja sam pomalo upućen u tvoj problem jer sam pratio temu i na Cars forumu. Iskreno se nadam da ćeš uspeti da izguraš stvar do kraja.
    It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •