Ja cu isto ici, ali nije li na Sajmu to dogadjaj?
Znam da dolaze gazde iz Bg, i da li jos netko s njima ne znam,,,,
Printable View
Ja cu isto ici, ali nije li na Sajmu to dogadjaj?
Znam da dolaze gazde iz Bg, i da li jos netko s njima ne znam,,,,
ja samo znam da če neko iz AREO TEMPUSA D.O.O. dolazit bio neki dan gada firmr kod mene pa je napomenul da ide na sajam kod vas
Tako je, na Sajmu ne na Spensu, netačnu informaciju sam dobio od drugarice...
EDIT: Ovde ima više informacija, program, satnica i td... Novi Sad Fair - Sjaj
Cemu sluze ovi "kontakti" na ovom Miyota mehanizmu? Mislim na A1, A2, A3, A4, A5 i A6 pa "Push" i "Pry Up"?
Nemam nameru da ih cackam ali i nemam pojma cemu sluze :).
Mjerenje otpora,napona...
Push ti je za izvlacenje krunice a Pry Up je, ako se ne varam, mesto gde se srafcigerom odbije ova ploca od ostatka mehanizma. Ostalo ne znam, ali mozda su, a mozda i nisu kontakti vec vodici za sklapanje/rasklapanje i mapiranje delova.
Za Push sam i ja to pretpostavio, ostalo mi je spansko selo :).
I ja mislim da su A1 ... merne tacke (prvenstveno zbog prikazanih simbola impulsa)
Izvinite što spamujem ovu temu (ne znam gde bih drugde napisao). Elem bejah danas na sajmu "Sjaj" u NS i utisak je da u sajamskoj ponudi nema ni S od satova... Satove su izložile "renomirane" firme Silver group (satovi CSF, Jack Pierre i Balezza), Slazenger i nedavno pominjani turski Quantum. Jako loša ponuda, plač majke božje... Čak ni Quantum Barracud-u nisu imali uživo nego samo na posteru... Svi izloženi satovi uživo izgledaju drečavo i nadasve jeftino (lični utisak)...
Takođe primetno je da su veći srpski uvoznici satova ozbiljno bojkotovali ovu manifestaciju...
Nakita je bilo, ali uglavnom su izlagali zlatari van NS i stranci, Turci i zemljaci iz bivše SFRJ. Zlatari Železničke ulice i drugi novosadski nisu imali niti jedan jedini štand, sem nekog štanda Unije zlatara gde sem starog alata nije bilo izloženo ništa...
Pa sto se ne javi i mi smo bili na Sajmu sigurno vise od 2 sata......
Tesko da cemo na nasim sajmovima videti skupe satove renomiranih proizvodjaca. Prosto, sajamsko mesto i sama izlozba kosta, a cilj je povecanje prodaje. Na nasem trzistu se tome ne nadaju zbog slabog standarda - licni primer: i pored velike ljubavi prema satovima nosim isti Edifice godinu dana, a jos nisam smogao snage da popravim caletov Tanis... Uostalom, kada ste vi kupili nov, skup sat?
"To se nekako i nadje"
Kljucna rec je podvucena. Vise kupaca ce automatski povuci i ozbiljne distributere, trenutno im prosto nije isplativo, ne rade oni za dobro Rusa, Stridera ili Perice Gasterbajtera vec cisto za korist.
Pa delimicno se slazem, ali opet, ne mozes da imas vise kupaca, ako ne ponudis dobru cenu.
I onda se to sve vrti u krug...
Možda netko zna gdje kupiti kućište za ovakvog Vostoka?Prilog 101572
Hvala!
Takvo kućište, uz malo sreće, možeš naći na buvljacima ili domaćim berzama ( identičan sat: Nakit, satovi i dragocenosti : vostok - ID 16889554 - Kupujem Prodajem ) .
Dobro vece svima, pisem jer imam mali problemcic sa G Shock GA110-1A.
Cudno radi, gasi se svakih 5-7 dana, ponekad resetuje vrijeme, tipke su prestale da piste dok se pritiskaju.
Da li mi neko moze pomoci?
^Mozda je baterija pri kraju.
Molim za savet.
Imam oko 7 godina Casio Marlin MDV 300.
Prilog 101654
Pre dve godine mi je ispao na tepih i stao. Nosio sam ga kod majstora koji ga je popravio, ali od onda baterija traje 5-6 meseci.
Menjao sam bateriju kod razlicitih casovnicara, ali uvek isto.
Majstor koji ga je popravljao kaze da, verovatno vuce negde struju.
Sta savetujete ?
Unapred hvala
yoyobow
Nećemo ti moći ništa preciznije reći do da je razlog za tako kratki vek baterije zaista u tome da negde ''gubi struju''.
Koliko je teško tačno naći to mesto-ne znam.
U svakom slučaju predlažem da kontaktiraš neke od časovničara Servisi satova | Svet Satova i vidiš sa njima ko to radi i koliko bi koštalo.
Možda bi rešenje moglo da bude i u zameni mehanizma ako ti je sat baš drag (mehanizam nije mnogo skup ako se naručuje iz inostranstva.
Ili ,jednostavno,nastaviš da menjaš baterije na šest meseci-
Svakako se potrudi da nadjes odgovor. Mozda ne ovdje kod nas na forumu, ali siguran sam da postoje casovncari koji ce bez vecih problema ustanoviti kgdje se krije uzrok problem.
Bas gledam - sat je jako, jako lijep i bila bi prava steta dici ruke od njega.
Vidim da u NS ima nekoliko servisera sa spiska pa cu morati da ih posetim.
U pravu ste, sat mi je jako drag i potrudicu se da ga popravim.
Hvala na savetima.
Dobio sam sat Casio Tough Solar AQ-S810W-1A koji ima digitalno vreme i analogno.Kada sam ga
raspakovao vreme je bilo ujednaceno(analogno i digitalno) ali je odstupalo od mojih ostalih satova za
oko 2 min(brzalo).Ja sam pokusao da podesim na tacno vreme i kada sam pritisnuo dugme da sacuvam
podeseno vreme analogne kazaljke su odstupile od digitalnog vremena za oko 1h i 7min :banghead:
I evo celi dan pokusavam da udesim vremena ali mi ne ide da li neko mozda zna sta treba da se
uradi da bi bilo indenticno vreme?
Prilog 101990
Radenko
Nema druge do da strpljivo počneš ispočetka da podešavaš tvoj sat prateću uputstva.
Verovatno si uneo pogrešan ''current Home City code'' ,možda ti je ''daylight saving on/off'' aktiviran (ili nije) i td...
Ako nemaš uputstvo evo ga - pa polako :)
Inače,dobar je to sat :thumbup:
Timepieces(Watches) - Manuals - CASIO
http://support.casio.com/storage/en/...009/qw5208.pdf
E,sad možeš da počneš sa uživanjem :thumbup:
Pozdrav svima!
Nedavno sam pitao za pomoć oko problema sa satom, u tom trenutku pomogli ste koliko ste mogli, naime radi se o seiko 5-ici, automatik,zlatna boja, orginalan provjereno. Bio stao i uspio ga je časovničar popraviti, navodno nešto se otkinulo od zaptivača i i zato je stao. I radio je jedno 3 mjeseca i pustio vodu, odnesem ga opet istom časovničaru i kaže pokvario se tubus na ključu za podešavanje i isti nemože naručiti. Nosio posle toga kod drugog časovničara i ista priča. Nema nigdje u Doboju i nema kod njihovih dobavljača. Zato bih molio kada bi neko mogao da mi kaže da li se može to negdje naručiti, ili ako ima neko iz Banjaluke (mislim malo veći grad pa su veće mogućnosti) da zna da bi se moglo napraviti odnio bih i tamo. Volio bih da ga osposobim pošto ovako nemam ništa od njega, dovoljno je da operem ruke i on porosi a potom i stane. Unapred hvala!
Pozdrav svima!
Nedavno sam pitao za pomoć oko problema sa satom, u tom trenutku pomogli ste koliko ste mogli, naime radi se o seiko 5-ici, automatik,zlatna boja, orginalan provjereno. Bio stao i uspio ga je časovničar popraviti, navodno nešto se otkinulo od zaptivača i i zato je stao. I radio je jedno 3 mjeseca i pustio vodu, odnesem ga opet istom časovničaru i kaže pokvario se tubus na ključu za podešavanje i isti nemože naručiti. Nosio posle toga kod drugog časovničara i ista priča. Nema nigdje u Doboju i nema kod njihovih dobavljača. Zato bih molio kada bi neko mogao da mi kaže da li se može to negdje naručiti, ili ako ima neko iz Banjaluke (mislim malo veći grad pa su veće mogućnosti) da zna da bi se moglo napraviti odnio bih i tamo. Volio bih da ga osposobim pošto ovako nemam ništa od njega, dovoljno je da operem ruke i on porosi a potom i stane. Unapred hvala!
Pozdrav, dobio sam nedavno jedan citizen eco drive sat, ali ogranicenu seriju
uglavnom hocu da zamenim bateriju jer izgleda da ne radi. bio sam kod casovnicara rekao je da nije video takvu i da cu tesko da je nadjem jer je originalna. Zanimljivo mu je bilo sto kad je izvadio bateriju sekundara je radila neko vreme pa je stala iako, kako on kaze, sat nije kineticki jer nema onaj kineticki disk u sebi. Kad sam ga pitao pa kako je to moguce rekao je da ne zna :)
Da li neko zna gde bih mogao da nadjem ovakvu bateriju.
http://i.imgur.com/v6O6Q9v.jpg
http://i.imgur.com/7KKttIo.jpg
Od kog tacno modela je baterija?
U principu mozes da pokusas kod distributera Citizen satova za Srbiju(Bomar), ako to ne uspe, onda probaj da je porucis preko interneta.
Sat je radio posto je verovatno bilo dovoljno svetla da ga pokrene i napaja barem neko vreme. Ostalo ti je rekao RUS. Inace, ja bih promenio casovnicara.
Nego sto si ga uopste nosio na popravku? Mozda je samo trebalo da se puni par dana?
Pa sta znam, dobio sam ga takvog od druga,on rece da verovatno treba baterija da se menja...
U par navrata je radila ta sekundara na kratko bila i tako.. Inace taj casovnicar je proverio bateriju i sa ampermetrom valjda i pokazalo je da je prazna kontam.
Da se puni par dana? Sat ima solarno punjenje?
Eco-Drive je Citizenov naziv za solarno napajanje. Ta baterija je zapravo akumulator koja se puni kada ima dovoljno svetla a sat je koristi kada je u mraku itd.
Ukoliko ne nađeš bateriju kod nas, potraži na internetu, obično nije problem. Evo rezultata veoma kratke pretrage:
Citizen Eco Drive Battery | eBay
Baterija se kupuje prema modelu, odnosno prema oznaci mehanizma. Mislim da neće biti problem da je kupiš, a možeš je zameniti kod svakog časovničara.
retko kad pričam protiv kolega ali ipak promeni urara, solari su dugo u ponudi i moral je prepoznati i čemu je riječ i zašto sat radi bez baterije.Kod solara prije nabave baterije dobro jei provjeriti ispravnost punjenja .Potrebno je pažljivo mjenjat bateriju jer je osjetljiva na kratki spoj
ja nosim Citizen Eco-Drive (Titanium) oko 17-18 godina i veoma sam zadovoljan. Menjao sam bateriju pre nekoliko godina (prvi i jedini put) u Bomaru u Novom Sadu. Moja je greška za bateriju jer sam ga ostavio u fioci (bez prirodnog svetla) par meseci (dok sam bio u vojsci), od tada je sat počeo zimi da kasni i staje....nije mogao da se napuni pod sijalicom...
Zato sam ga odneo u servis u Bomar gde su mi zamenili bateriju i sad super radi, mislim da sam je platio 1.800 din...
Inače, moj otac takođe ima Citizen Eco-Drive (drugi model) koji je u isto vreme kupljen u Bomaru (kada su se ti modeli pojavili) i do sada nije imao problema....
Dobio sam na poklon BJ7010-09E, i imam problem sa podesavanjem velicine narukvice, prvi put se surecem sa takvom, pa ne znam kako da podesim... Pa me zanima da li to mogu odraditi sam ili moram nostiti kod sajdzije...
Da se razumemo, narukvicu ne mogu da mrdnem nimalo, a plasim se da pokusam jacom snagom da nesto ne sj*bem... :)
Evo fotografija
http://s13.postimg.org/qwd3zzko7/Photo_12_5_14.jpg
http://s13.postimg.org/confbc7zb/Photo_12_5_14_2.jpg