Ako se dugo trlja, da li se staklo može oštetiti? Ostalo mi je malo Nikoline čudotvorne paste, pa pošto imam nekoliko pacijenata, razmišljam da probam.
Ako se dugo trlja, da li se staklo može oštetiti? Ostalo mi je malo Nikoline čudotvorne paste, pa pošto imam nekoliko pacijenata, razmišljam da probam.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
ovo sto cu da napisem NIKAKO NE PREPORUCUJEM da pokusate, vec samo navodim primer...
Prijatelj je imao jedan stariji sat, koji je upotrebio kao zamorce, i staklo je sredio, verovali ili ne, vodenom smirglom. Uzeo je najfiniju, ja sad ne znam koja je to oznaka, ne razumem se puno, i ako je rec o mehanickom skidanju sloja stakla, staklo je nakon tretmana izgledalo glatko i bez ijedne ogrebotine. Isto je uradio i sa bazelom...
^ da, vodenom smirglom se bez problema sredjuju akrilna stakla, ali ja mineralno nisam uspeo da ismirglam.![]()
jole777 kaže:
Evo i ja da se ,uslovno,složim.
Ako ogrebotine na staklu ili kućištu nisu baš prevelike-predlažem da se naviknete na njih.One su neizbežan deo života svakog sata.I tako će se, nakon poliranja, nove veoma brzo pojaviti.
Budimo ponosni na ogrebotine
Ali, ako nekome smetaju-mogu se srediti i u tome nema ništa loše.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Da se i ja nadovežem, pre nekoliko meseci klinci su mi izgrebali desna vrata automobila. Nekoliko kratkih, ali dubokih ogrebotina. Išla sam na na automobilske forume, ljudi svašta pokušavaju, stave koretktor na čačkalicu i nanesu, ali spadne posle pola godine. Bilo mi je baš krivo, jer su kola, što se farbe tiče bila u mint stanju, da se tako izrazim
. Sada sam navikla i ne primećujem ih više, ili ćemo voziti kola i nositi satove ili ćemo kola držati u garaži, a satove u mućkalici, ja sam za ovo prvo. E sad, faktor koji je imao ulogu u mom slučaju je cena farbanja celih vrata i to da bi boja ipak bila drugačija. Ako ti ne smeta puno, ne diraj, polako ćeš se navići.
"Vazduh trepti, kao da nebo gori. Da, sprema se oluja..."
@ Clarissa
Probaj da naneseš sprej u boji automobila, a preko njega bezbojni zaštitni lak i trebalo bi da odradi posao. Koliko znam, korektori nemaju dobru zaštitnu komponentu. Naravno, ako je u pitanju ogrebotina kao od ključa, upotrebi čačkalicu za nanošenje.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
^ Hvala na savetu Nešo, u međuvremenu su ga ogrebali i s druge strane, pa ne znam da li da mu kvarim simetriju. Reći ću mužu, neka on vidi, ja sam se pomirila da su izgrebana kola neminovnost, ako ih ne čukneš u saobraćaju, naći će se klinci koji će to uraditi na parkingu, ako ih središ opet će ih ogrebati i tako u nedogled...
(u koju god diskusiju da se umešam i pomenem kola ode u Off, dobro da ne spomenuh BMW kockicu)
"Vazduh trepti, kao da nebo gori. Da, sprema se oluja..."
''Vodena'' šmirgla(2000 pa i 3000) može da pomogne.Nakon nje-tretman pastom.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
-ja sam vodenom šmirglom sredjivao ekrane (staklo/plastiku na masci) mobilnih telefona pred prodaju. Sat nisam pokušao polirati do sad...
E da, ovo što reče sima, ni jedan telefon nema mineralno staklo(od tih koje sam šmirglao) kao zaštitu ekrana...
Bookmarks sajtovi