Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 15
Like Tree52Likes

tema: Ma mozzemo mi sve, samo kad hocemo :-)

Threaded View

Časovničar Avatar korisnika NickH
    Član od
    10.11.2011.
    Lajkovi
    1055
    Reputacioni uticaj
    130

Određen forumom Re: Ma mozzemo mi sve, samo kad hocemo :-)

Problem koji sam imao oko dizajna je u tome sto su crtezzi uradjni rukom, a zatim je svaki manufacturer pravio svoj radionicki crtezz - krunica, dihtunzi, kuciste, kristal, poklopac, cifer, kazaljke itd. S obzirom da je svako od njih odradio samo svoj deo posla i specifirao toleranicje (sto je najvaznije za izradu)
    bilo je potrebno da nakon prve serije prakticno sve 'spojim' u jedan master file u CAD formatu.
    Ocigledana prednost je da sada ako zelim da nesto menjam to je mnogo jednostavnije
    (npr krunica od 9mm se pokazala malo velika za moj ukus).
    Jos vazznije: plan je da odradim jednu malu seriju od 50 komada u titanijumu
    ljudi koji rade sa titanijumom su mnogo zafrkani, tu se alati trose kao kreda
    i nema sanse da daju ponudu pre nego razmotre sve detalje.

Poridzbine na zalost ne primam dok ne isporucim batch 1 i 2 koji su vec rezervisani
    prosle godine. Trenutno cekam isporuku kazaljki (1-2 nedelje)
    Prve fotke ce naravno na Svet Satova.

Ovaj post nije reklama vec stvarno zzela da sa se podiccim sa mojim saradnicima.

U vezi krunice: automatik se ne navija svaki dan, samo svake dve nedelje malo podesi vreme stoga je dobra ideja da se napravi screw-lock.
    S fruge strane, sat koji se rucno navija se navija svaki dan, a neki korisnici zzele da ga navijaju i vise puta dnevno (to top up). Tu bi screw-lock bio nepotreban i brzo se istrossi i krunica i tube na koju se navija.
    Npr Panerai radiomir ima taj problem. Znaci cisto prakticno (i tradicionalno resenje). MOja zzelja je da sat nadzivi i onoga ko ga je dizajnirao i sklopio, a i prvog i drugog vlasnika pa da ostane u uspomeni nekom ko ce ga ceniti.
    Poslednja ispravka: NickH (8.5.2014. u 2:52)

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •