Po meni to zavisi i od komada do komada sata...Ja volim da mi sat bude u potpunosti auntetican i jednina stvar koju bi menjao na njim jeste sjaj poliranjem(ovo mi vazi za Certinu)...sa druge strane pre nekoliko dana sam ubacio mehanizam iz dzepnog sata u kuciste koje sam kupio za tu namenu i drago mi je sto sam uspeo i volecu ga kao neki auntetican...sa trece strane cale je skroz unistio jednog Citizena sa 8200 miyom, tipa puklo staklo i zardjao cifer, skazaljke, spala pozlata...E sad iako volim autenticnost meni je bilo zao da gledam taj Citizen kako je unistren i zamenio sam staklo, skinuo rdju sa cifera i ofarbao ga sprejom ponovo, skinuo pozlatu smirglom i ispolirao sat...tako da sad izgleda kao nov i po meni u lepoj kombinaciji boja i volim da ga uzmem sa police i da ga stavim na ruku. Da rezumiram po meni zavisi od komada do komada, na nekim satu ne zelim nista da pipam a na nekim zelim da bi ga doveo u ok stanje, tako da je po meni u potpunosti opravdano da ukoliko sat zelis da zadrzis za sebe a u losem je stanju- mozes mu menjati nesto.