Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 31
Like Tree82Likes

tema: A. Lange & Söhne- modeli 2012

 1. #1
  Istaknuti član Avatar korisnika Serb
  Član od
  14.2.2012.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  2.460
  Lajkovi
  3722
  Reputacioni uticaj
  185

  Određen forumom A. Lange & Söhne- modeli 2012

  A. Lange & Söhne

  7. Decembra 1990 godine, tačno posle 150 godina od osnivanja kompanije , praunuk osnivača Ferdinanda Adolfa Langea, Valter Langea, ponovo je registrovao brend A. Lange & Söhne. Tokom naredne dve decenije kompanija veoma brzo stiče nekadašnju reputaciju hrabrog inovatora i proizvođača klasičnih i veoma lepih satova. Kompanija isključivo radi sa mehaničkim mehanizmima, ručno navijajućim i automatskim, koji se prave po najvišim standardima. Zanimljivo je da se njihovi mehanizmi u potpunosti sastavljaju ručno i da se fino podešavanje obavlja u pet pozicija.Ponos kompanije su njihovi svetski priznati patenti. Najpristupačniji model u njihovoj širokoj ponudi je Lange 1, koji je postao vodeći model u njihovoj kolekciji. Zato ću početi predstavljanje modela, baš iz Lange 1 kolekcije.

  Lange 1

  U ovom modelu kompanija predstavlja celokupno časovničarsko znanje i veštinu koje svoje korene vuče u 160-godišnjoj tradiciji. Posle turobnih godina u Nemačkoj, najzad je kompanija mogla ponovo da se pokrene i to je baš uradila sa modelom Lange 1.  Lange 1 je mehanički ručni sat bez premca. Predstavljen je kao prvi model moderne kompanije, koji predstavlja novu budućnost i kulminaciju horologije. Kompanija svojim patentima ( npr. neobično veliki datum) pokazuju kako tradicija, genijalnost i inovacije mogu da se uklope sa stilom. Model ima jako lep brojčanik, a na njemu su genijalno uklopljeni detalji. "Veliki" datum, pomoćne sekunde, displej rezerve snage, kazaljke sata i minuta su veoma skladno uklopljenji tako da brojčanik ne deluje prenatrpan.  Kućište je od roze zlata (zuto zlato) prečnika 38.5 mm , visine 10 mm.

  Staklo je od safira, a pozadina je providna (safir) što nam ostavlja mogućnost da uživamo u prelepom in-house Lange mehanizmu L901.0.  Funkcije: sati, minuti, pomoćne sekunde, veliki datum, displej rezerve snage.

  Kaiš od reptilske kože sa šnalom.

  Varijante: sa kućištem od žutog i belog zlata i platine.

  Srce ovog modela je Lange mehanizam L 901.0.

  Lange mehanizam L 901.0;
  "Mi želimo da ponovo napravimo najbolji sat"- ovom parolom su časovničari Langea počeli izradu novog mehanizma. Ovim mehanizmom su ujedinili najbolju saksonsku časovničarsku tradiciju , inovativnost i moderno znanje.
  Proizvodnja mehanizma za Lange 1 sadrži mnoge tradicionalne elemente njihovog legendarnog džepnog sata, uključujući tročetvrtinsku pločicu koja je napravljena od najfinijeg nemačkog srebra sa Glashütte uzorkom, zlatan chatona i ručno gravirano pero nemirnice...

  Tročetvrtinska pločica je napravljena od najfinijeg Nemačkog srebra sa Glashütte uzorkom, izrađena prema najvišem kriterijumu kvaliteta, ručno ukrašena i sastavljena. Ivice mehanizma su jako lepo polirane, čak i površine mehanizma koje su sakrivene od oka posmatrača su pedanto obrađene. 53 Sintetička rubina maksimalno smanjuju trenje pri radu mehanizma, a čak 9 rubina je pričvršćeno u zlatni chaton.  Mehanizam L901.0 je mehanički mehanizam sa ručnim navijanjem, sa dvostrukim kućištem opruga i rezervom snage od 72 časa. Ovaj mehanizam sadrži hack funkciju sekundare, što znači da prilikom izvlačenja krunice, sekundara prestaje da se kreće. Mehanizam je opremljen njihovim patentom - "twin-disc" mehanizmom za promenu datuma. Mehanizam ima zaštitu od udara i radi na frekveniciji od 21.600 vns.

  Prečnik: 30.4 mm.

  Visina: 5.9 mm.

  Rubini: 53.

  Frekvencija: 21.600 vns.

  Rezerva snage: 72 časa.

  Nemirnica: Glucyidur sa ojačanim vijcima.

  Opruga nemirnice: Nivarox 1 sa specijalnom krivuljom i finim podešavanjem pomoću labudovog vrata.

  Zaštita: Kiš.

  Cena predstavljenog modela: 23.500 evra.  Lange 1 Timezone


  Lange 1 Timezone prikazuje lokalno vreme bilo gde u svetu, a pritom može da prati vreme koje je u "vašoj kući". Opremljen perfekcijom, eleganicijom, senzibilitetom, on je globalni ambasador kompanije i slobodno mogu reći ambasador umetnika koji su ga napravili. Kao i u osnovnom modelu Lange kolekcije, brojčanik je skladno dizajniran i nije prenatrpan, iako Timezone ima mnogo funkcija.  Sadrži lokalno vreme i displej dana i noći, vreme zone ( sati, minuti) sa displejom dana i noći i prsten sa imenom gradova.Kreatori ovog modela su odlično rešili pitanje displeja rezerve snage, pa su na brojčanik inkorporisali "UP-DOWN" displej rezerve snage .  Kućište je od roze zlata, prečnika 41.9 mm , visine 11 mm.

  Staklo je od safira, a pozadina je providna (safir) što nam ostavlja mogućnost da uživamo u prelepom in-house Lange mehanizmu L031.1

  Funkcije: sati, minuti, pomoćne sekunde, druge vremenske zone, veliki datum, rezerva snage , indikator noći i dana za druge vremenske zone.

  Kaiš od reptilske kože sa šnalom. Na šnali ugravran Lange potpis.

  Varijante: sa kućištem od žutog zlata i platine.

  Srce ovog modela je Lange mehanizam L031.1

  Lange mehanizam L031.1;  Završni radovi na ovom mehanizmu su prosto savršeni. Mislim da nijedan putnik ne može da nađe dovljno dugačko putovanje na kojem bi imao dovoljno vremena da utoli glad i želju da pregleda mehanizam kroz providnu pozadinu kućišta.  Tročetvrtinska pločica je napravljena od najfinijeg nemačkog srebra sa Glashütte uzorkom, koja je izrađena prema najvišem kriterijumu kvaliteta, ručno ukrašena i sastavljena. Ivice mehanizma su jako lepo polirane, čak i površine mehanizma koje su sakrivene od oka posmatrača su pedanto obrađene. 54 Sintetička rubina maksimalno smanjuju trenje pri radu mehanizma, a čak 4 rubina je pričvršćeno u zlatni chaton. Mehanizam ima zaštitu od udara i radi na frekveniciji od 21.600 vns.
  Mehanizam L031.1 je mehanički mehanizam sa ručnim navijanjem , sa dvostrukim serijskim pokretnim kućištem opruga i rezervom snage od 72 časa.


  Prečnik: 34.1 mm.

  Visina: 6.65 mm.

  Rubini: 54.

  Frekvencija: 21.600 vns.

  Rezerva snage: 72 časa.

  Nemirnica: Glucyidur sa ojačanim vijcima.

  Opruga nemirnice: Nivarox 1 sa specijalnom krivuljom i finim podešavanjem pomoću labudovog vrata.

  Zaštita: Kif.

  Napomena: dodatna nemirnica i srednje pero točkića.

  Cena predstavljenog modela: 35.000 evra.  Lange 1 Moonphase

  Kao u svim modelima koje Lange predstavlja i ovaj model nas ostavlja bez daha. Specifična tehnička rešenja mesečevih faza u potpunosti u drugi plan bacaju satove sličnih karakteristika. Mesečeve faze kod ovog modela izuzetno precizno prate kosmička kretanja. Kao prvo, za razliku od drugih sličnih satova mehanizam ne preskače intervale već radi u kontinuitetu, a sa druge strane kašnjenje ovog mehanizma u odnosu na mesečeva kretanja je samo jedan dan na 122 godina (konstantnog rada sata).  Kao i u svim modelima iz Lange 1 serije brojčanik je čitko dizajniran i pored brojnih funkcija.

  Kućište je od žutog zlata prečnika 38.5 mm , visine 10.4 mm.

  Staklo je od safira, a pozadina je providna (safir) što nam ostavlja mogućnost da uživamo u prelepom in-house Lange mehanizmu L901.5.

  Funkcije: sati, minuti, pomoćne sekunde, veliki datum, mesečeve faze, rezerva snage.

  Kaiš od reptilske kože sa šnalom.

  Vodootpornost: 30 m.

  Varijante: sa kućištem od roze zlata.  Srce ovog modela je Lange mehanizam L901.5.


  Lange mehanizam L901.5;


  Kompleksnost ovog mehanizma nije samo u velikom broju funkcija, već i u zahtevima velike preciznosti (preciznost mesečevih faza je 99.998 procenata u odnosu na lunarna kretanja) . 54 Sintetička rubina maksimalno smanjuju trenje pri radu mehanizma, a čak 9 rubina je pričvršćeno u zlatni chaton. Mehanizam ima zaštitu od udara i radi na frekveniciji od 21.600 vns.
  Mehanizam L901.5 je mehanički mehanizam sa ručnim navijanjem, sa dvostrukim kućištem opruga i rezervom snage od 72 časa.  Prečnik: 30.4 mm.

  Visina: 5.9 mm.

  Rubini: 54.

  Frekvencija: 21.600 vns.

  Rezerva snage: 72 časa.

  Nemirnica: Glucyidur sa ojačanim vijcima.

  Opruga nemirnice: Nivarox 1 sa specijalnom krivuljom i finim podešavanjem pomoću labudovog vrata.

  Broj delova: 398.

  Zaštita: Kif.

  Napomena: ručno gravirano pero nemirnice.

  Cena predstavljenog modela: 30.000 evra.
  vladas, jagos, sima hrabri and 7 others like this.

 2. #2
  Istaknuti član Avatar korisnika Serb
  Član od
  14.2.2012.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  2.460
  Lajkovi
  3722
  Reputacioni uticaj
  185

  Određen forumom Re: A. Lange & Söhne- modeli 2012

  LANGE ZEITWERK  Zatvorio sam oči da bih video. Ovu rečenicu Pola Gogena su majstori Lange-a primenili bukvalno kako bi stekli jasnu sliku o nekim suštinskim pitanjima koja se tiču budućnosti preciznog časovničarstva. Kako se mogu udruživati principi mehaničkog sata i savremeno prikazivanje vremena? Koje su trajne vrednosti sata? I da li je moguće zamisliti takav protok vremena koji se može doživeti i osetiti i drugim čulima? Baveći se ovim pitanjima, oni su počeli da sastavljaju mentalnu sliku sata koji istražuje nove puteve: LANGE ZEITWERK. Ovaj sat predstavlja potpunu inovaciju zbog svog potpuno mehaničkog numeričkog displeja za sate i minute. Dizajn ovog sata sigurno predstavlja svojevrsnu evoluciju čitavog časovničarstva. Krunica ovog sata je postavljena na neuobičajenom mestu (pozicija 2h) što doprinosi većem konforu prilikom nošenja kao i manjem habanju krunice.
  Kućište je od roze zlata prečnika 41.9 mm, visine 12.6 mm.

  Staklo je od safira, a pozadina je providna (safir) što nam ostavlja mogućnost da uživamo u prelepom in-house Lange mehanizmu L043.1.

  Funkcije: sati, minuti (digitalni, skočni), pomoćne sekunde, displej rezerva snage.
  Kaiš od reptilske kože sa šnalom.

  Vodootporan: 30 m.

  Varijante: sa kućištem od žutog zlata i platine.  Srce ovog modela je Lange mehanizam L043.1.

  Lange mehanizam L043.1;

  Mehanizam L043.1 je mehanički mehanizam sa ručnim navijanjem sa rezervom snage od 36 časova. Ovaj mehanizam ima ručno gravirano pero nemirnice i stalni pogon preko zapornog sklopa sa stalnom silom.  Prečnik:
  33.6 mm.

  Visina: 9.3 mm.

  Rubini: 66.

  Rezerva snage: 36 časa.

  Nemirnica: Glucyidur .

  Frekvencija: 18.000 vns.

  Zaštita: Incablock.

  Cena predstavljenog modela: 49.000 evra.
  LANGE ZEITWERK STRIKING TIME  U istorijskom smislu, ovaj sat je jako upečatljiv i neuobičajen jer je to prvi Lange ručni sat sa zvučnim obeležjem. Naime, pored već priznatih inovacija, u tehničkom smislu, u porodici satova Lange Zeitwork, ovaj sat je obogaćen i zvučnim signalima. Radi se o sledećem. Po protoku četvrtine časa on nas obaveštava jednim visokim tonom, a po protoku punog časa oglašava se ubrzanom melodijom uvodnih tonova Betovenove 5. simfonije. Ali ta funkcija zvonjenja koju poseduje ovaj izvanredni sat nije prijatna samo za uši već i za oči. Naime, u minutu koji prethodi objavljivanju prolaska četvrtine časa ili punog časa, kroz safirno staklo se mogu videti dva mala "čekića" kako kreću ka sredini brojčanika i onda tačno u predviđenom trenutku proizvode tonove. Ova funkcija sata može, po nahođenju vlasnika, biti isključena.  Kućište je od platine prečnika 44.2 mm, visine 13.1mm.

  Staklo je od safira, a pozadina je providna (safir) što nam ostavlja mogućnost da uživamo u prelepom in-house Lange mehanizmu L043.2.


  Funkcije: sati, minuti (digitalni, skočni), pomoćne sekunde,rezerva snage.

  Kaiš od reptilske kože sa šnalom.

  Vodootporan: 30 m.

  Varijante: sa kućištem od belog zlata.


  Srce ovog modela je Lange mehanizam L043.2.

  Lange mehanizam L043.2;  Mehanizam L043.2 je mehanički mehanizam sa ručnim navijanjem, sa jednim kućištem opruga. Ovaj mehanizam ima ručno gravirano pero nemirnice, stalni pogon preko zapornog sklopa sa stalnom silom i zvučne signale za sate i četvrti deo sata.  Prečnik: 36mm.

  Visina: 10mm.

  Rubini: 78.

  Rezerva snage: 36 časa.

  Nemirnica: Glucyidur .

  Frekvencija: 18.000 vns.

  Zaštita: Incablock.

  Napomena: proizveden u samo 100 primeraka; zatražen patent za mehanizam kućišta.

  Cena predstavljenog modela: 92.000 evra.
  Shmizla, vladas, jagos and 6 others like this.

 3. #3
  Istaknuti član Avatar korisnika Serb
  Član od
  14.2.2012.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  2.460
  Lajkovi
  3722
  Reputacioni uticaj
  185

  Određen forumom Re: A. Lange & Söhne- modeli 2012

  Saxonia

  Ime ovog sata se odnosi na pokrajnu Saksoniju i ovaj sat predstavlja jednu od težnji koja je tipična za ovu regiju, a to je spajanje lepog i korisnog. Ovaj model sata obuhvata sva genijalna tehnička i estetska dostignuća koja su Lange krasila od samog početka. Čak i najkomplikovaniji brojčanici Saxonie su jasni i lako čitljivi. Ovaj model sata karakteriše vrhunska perfekcija.  Kućište je od žutog zlata prečnika 37 mm , visine 7.8 mm.

  Staklo je od safira, a pozadina je providna (safir) što nam ostavlja mogućnost da uživamo u prelepom in-house Lange mehanizmu L941.1.

  Funkcije: sati, minutu, pomoćne sekunde.

  Kaiš od reptilske kože sa šnalom.

  Vodootporan: 30 m.

  Varijante: sa kućištem od roze i belog zlata.


  Srce ovog modela je Lange mehanizam L941.1.
  Lange mehanizam L941.1;  Ovaj mehanizam sigurno je ponos nemačkog časovničartsva. Tročetvrtinska pločica je napravljena od najfinijeg nemačkog srebra sa Glashütte uzorkom, i koja je izrađena prema najvišem kriterijumu kvaliteta, ručno ukrašena i sastavljena. Bez izuzetaka, svi delovi mehanizma su ručno ukrašeni, a ivice mehanizma su najfinije ispolirane.  Mehanizam L941.1 je mehanički mehanizam sa ručnim navijanjem i rezervom snage od 45 časa. Sadrži ručno gravirano pero nemirnice i ima 4 pričvršćena zlatna chatona.

  Prečnik: 25.6 mm.

  Visina: 3.2 mm.

  Rubini: 21.

  Rezerva snage: 45 časa.

  Frekvencija: 21.600 vns.

  Cena predstavljenog modela: 14.000 evra.
  Saxonia Annual Calendar


  Saxonia Annual Calendar je sat, kalendar i umetničko delo u jednom. Sat korisniku daje informacije o satu, minutu, datumu, danu u nedelji, mesecu i mesečevim fazama. Kao i kod Lange 1 Moonphase, tačnost je na vrhunskom nivou (korekcija samo jednog dana u 122 godine). Kao i kod svih Lange modela završna obrada je na izuzetnom nivou.
  Kućište je od belog zlata prečnika 38.5 mm, visine 9.8 mm.

  Staklo je od safira, a pozadina je providna (safir) što nam ostavlja mogućnost da uživamo u prelepom in-house Lange mehanizmu L085.1 i u prelepom zlatnom rotoru.


  Funkcije: sati, minuti, pomoćne sekunde,godišnji kalendar sa velikim datumom, dan u nedelji, mesec, mesečeva faza.

  Kaiš od reptilske kože sa šnalom.

  Vodootporan: 30 m.


  Ovaj model pokreće Lange mehanizam L085.1.
  Lange mehanizam L085.1;  Mehanizam L085.1 je mehanički mehanizam. Ovaj mehanizam energiju za pokretanje dobija zahvaljujući prelepom zlatnom rotoru, koji ima pogon sa četiri kuglična ležaja koji smanjuju trenje. Zahvaljujući funkciji zero-reset , mehanizam se može podešavati sa velikom preciznošću.

  Prečnik: 30.4 mm.

  Visina: 5.4 mm.

  Rubini: 43.

  Frekvencija: 21.600 vns.

  Cena predstavljenog modela: 30.000 evra.
  Shmizla, tolarbo, jagos and 7 others like this.

 4. #4
  Istaknuti član Avatar korisnika Serb
  Član od
  14.2.2012.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  2.460
  Lajkovi
  3722
  Reputacioni uticaj
  185

  Određen forumom Re: A. Lange & Söhne- modeli 2012

  TOURBOGRAPH “Pour le Mérite- Homage to F.A. Lange"  Ovaj model je predstavljen za 165. rođendan kompanije. Od samog početka proizvodnja je ograničena na 101 primerak i do danas je proizveden 51 primerak. Ovaj sat je opremljen jednominutnim tourbillonom, torque regulatorom sa lancem i fuseom.  Kućište je od zlata boje meda prečnika 41.2 mm, visine 14.22 mm.

  Staklo je od safira, a pozadina je providna (safir) što nam ostavlja mogućnost da uživamo u prelepom in-house Lange mehanizmu L903.0.

  Funkcije: sati, minuti, split-sekundni hronograf, displej rezerve snage.

  Kaiš od reptilske kože sa šnalom.


  Ovaj model pokreće Lange mehanizam L903.0.

  Lange mehanizam L903.0;
  Mehanički mehanizam sa ručnim navijanjem L903.0 je jedan od najneobičnijih Langeovih mehanizama, koji se sastoji od 1000 zasebnih delova, 41 sintetičkog rubina uključujući šest učvršćenih zlatnih chatona i 2 dijamantska ležaja brojača. Mehanizam se može fino podešavati u pet pozicija. Pločice i mostovi su od nemačkog srebra sa sunčevim zracima, koji su izrađeni po najvišim kriterijumima. Ovaj sat je opremljen sa jednominutnim tourbillonom, torque regulatorom sa lancem i fuseom.  Prečnik: 30 mm.

  Visina: 8.9mm.

  Rubini: 41. (Napomena: Na zvaničnom sajtu stoji ovaj podatak ali sam u nekim tekstovima našao i podatak da ima 43 rubina, iz tog razloga broj rubina uzmite sa rezervom).

  Rezerva snage: 36 časa.

  Funkcije: sati,minuti, rattrapante hronograf, displej rezerve snage.

  Nemirnica: Glucyidur sa ojačanim vijcima.

  Opruga nemirnice: manufakturna.

  Frekvencija: 21.600 vns.

  Zaštita: Kif.


  Cena predstavljenog modela: Verovatno znaju samo vlasnici ovog modela i predstavnici Langea.
  Shmizla, tolarbo, vladas and 12 others like this.

 5. #5
  Istaknuti član Avatar korisnika Serb
  Član od
  14.2.2012.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  2.460
  Lajkovi
  3722
  Reputacioni uticaj
  185

  Određen forumom Re: A. Lange & Söhne- modeli 2012

  To bi bilo to za sad o Langeu Konacni komentar o ovom brendu je vrlo jednostavan, savrseno
  Ovom priliko hocu da se zahvalim mom drugu Nesi, koji mi je jako puno pomogao u prevodjenju nekih pojmova, i da njegove pomoci nije bilo tekst ne bi bio ovakav

  Ovom prilikom bih apelovao rukovodstvo forumu da kontaktira Lange i da kao nagradu dobijem neki njihov sat, a Nesa da dobije npr Saxonio

  Dosta informacija sam nasao na njihovom sajtu koji je fantazija , pa evo ljudi ako vas zanimaju jos neke informacije:http://www.alange-soehne.com/cms/en/...ces/index.html

  Hvala na citanju i do sledeceg teksta  ​KRAJ!!!!
  vladas, jagos, sima hrabri and 5 others like this.

 6. #6
  Istaknuti član Avatar korisnika Serb
  Član od
  14.2.2012.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  2.460
  Lajkovi
  3722
  Reputacioni uticaj
  185

  Određen forumom Re: A. Lange & Söhne- modeli 2012

  evo i jednog odlicnog snimka
  vladas, jagos, skydrummer and 2 others like this.

 7. #7
  Istaknuti član Avatar korisnika tolarbo
  Član od
  11.11.2008.
  Poruke
  4.464
  Lajkovi
  29343
  Reputacioni uticaj
  79

  Određen forumom Re: A. Lange & Söhne- modeli 2012

  Kad pogledam njihove satove, onda stvarno ne vidim razliku izmedju umetnosti i ovoga sto oni rade!

  ps Serb odlican prikaz ovog vrhunskog proizvodjaca satova! Cestitke kao i uvek.
  Serb likes this.

 8. #8
  Istaknuti član Avatar korisnika Serb
  Član od
  14.2.2012.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  2.460
  Lajkovi
  3722
  Reputacioni uticaj
  185

  Određen forumom Re: A. Lange & Söhne- modeli 2012

  Citat tolarbo kaže: Pregled poruke
  Kad pogledam njihove satove, onda stvarno ne vidim razliku izmedju umetnosti i ovoga sto oni rade!

  ps Serb odlican prikaz ovog vrhunskog proizvodjaca satova! Cestitke kao i uvek.
  Da tolarbo prosto neverovatni satovi, odusevljen sam Hvala na pohvalama

 9. #9
  Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
  Član od
  27.11.2011.
  Lokacija
  Bg-Lipovačka Šuma
  Poruke
  3.032
  Lajkovi
  10766
  Blogovi
  1
  Reputacioni uticaj
  133

  Određen forumom Re: A. Lange & Söhne- modeli 2012

  Serb , odlično postavljen sadržaj texta i fotki ! Svaka čast ...

  Jedino što mi se nije dopalo u ovoj temi, je što nemam 40 somuna za ovo , kako reče tolarbo, umetničko delo !
  Serb likes this.
  Victorinox - real steel with mechanical soul

 10. #10
  Stariji član Avatar korisnika banja
  Član od
  1.12.2010.
  Lokacija
  Srbija medju sljivama!!!
  Poruke
  594
  Lajkovi
  706
  Reputacioni uticaj
  13

  Određen forumom Re: A. Lange & Söhne- modeli 2012

  Ala su gadniiii....ma nista ne valjaju....
  Serb likes this.
  Historia est magistra vitae!

  Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.

Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja

Slične teme

 1. Zenith satovi - modeli 2012
  By Serb in forum Zenith
  Odgovora: 19
  Poslednja poruka: 24.9.2012., 13:17
 2. A. Lange & Sohne Grande Lange 1
  By milan zmaj in forum A. Lange & Söhne
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 6.2.2012., 22:43
 3. Novi modeli spremni za 2012 Sinn i Damasko
  By milan zmaj in forum Nemački Satovi
  Odgovora: 10
  Poslednja poruka: 1.11.2011., 17:46

Bookmarks sajtovi

Vaš status

 • Ne možete postavljati teme
 • Ne možete odgovarati na poruke
 • Ne možete slati priloge uz poruke
 • Ne možete prepravljati svoje poruke
 •