Prvo sto mi pada na pamet je amazon, ukoliko prijatelj ima iskustava sa tom vrstom kupovine. Da li si siguran da on ne bi mogao da se snadje, da malo potrazi, i da nadje sat koji konkretno hoces? Nadam se da ce neko da se javi ko je imao iskustva sa kupovinom satova u nemačkoj (a da to nije orient), jer ovde članovi nemaju baš praksu da ti predlažu sajtove koji nisu provereni i pouzdani. Ja sam nasao cene na jednom, koji je autorizovani diler seika (izmedju ostalih imaju i model koji si naveo)

Seiko Uhren: Jede aktuelle Seiko Uhr mit Niedrigpreisgarantie!

Mogu ti reci da su cene vise nego kod nas u sense radnjama. Mozda da pogledas u Sense-u, ako ti se nesto dopada, cene su im prilicno konkurentne, posebno kod ovih jeftinijih modela.

Što se internacionalne garancije tiče...u većini slučajeva ona ti ne znači puno. Nije retkost da ti distributer kod nas ne prihvati tu garanciju, ukoliko sat nisi kupio kod njega, tako da...nije ti to nikakva prednost, niti garancija. Ovo su provereni mehanizmi, a i u slucaju nekog kvara, lako ces naci časovničara kod nas koji će to otkloniti za ne tako velike pare...

Pozdrav