sto je mana....ukusi su razliciti,to profo sto si se preoretisao na te ladys dimenzije nijo ti nije kriv....)))))
salim se..
ona OMEGA je prelepa
sto je mana....ukusi su razliciti,to profo sto si se preoretisao na te ladys dimenzije nijo ti nije kriv....)))))
salim se..
ona OMEGA je prelepa
next year at this time I'll be a millionaire
Hvala ti Milane.....
Nadam se da ne pričaš kao što pišeš...
Ma šalim se![]()
Seiko Green Willard SPB153J1
Seiko 62 MAS 1965 Revival SPB453J1
Seiko 62 MAS Re-Issue SPB149J1 Limited edition
Seiko Panda Chronograph SRQ029J1 Limited edition
Seiko 62 MAS Re-Creations SLA037J1 Limited edition
Seiko KS Hi Beat 5626-7040 Chronometer Automatic
Kao sto sam predpostavljao,tesko ce biti u Vranju videti nesto sto ce biti slicno satovima o kojima govorimo.Bio sam po gradu,niko od prodavaca satova nezna koje su velicine satova koje prodaju.( Festine,Sectori i sl. )
Ja bih,"zdravorazumski" rekao da ovde nema sata cija je velicina 47mm. Ako mogu probacu da odem negde "na stranu" ,videcemo.
" Znanje je ljudsko neznatno i pametan covek ne zivi od onoga sto zna "
Hvala na expresnom odgovoru.Tek ako uspem da se "dokopam" ovog sata,videcu da li sam se zeznuo ( pre svega,sto se velicine tice ) .Ali skola se mora platiti.
![]()
Postovani forumasi,
Evo konacno sam doneo odluku za kupovinu sata !
Bice to ( ukoliko se nesto ne iskomplikuje,a inace sat je placen !? )
L2.689.4.51.5 - Longines Master Automatic 47.5mm L2.689.4.51.5
Longines Bracelet - Longines Master Automatic 47.5mm Longines Bracelet
Prilikom "pregovaranja" sa prodavcem u USA,bio sam prilicno nepoverljiv prema njegovoj informaciji,da je na taj model moguca montaza celicnog kaisa.
Naime,kad sam u Beogradu pitao jednog od ovlascenih prodavaca Longines satova da li je na model L2.640.4.51.2 moguca montaza metalnog kaisa,dobio sam negativan odgovor ! Pa sam ocekivao istu situaciju i kod modela L2.689.4.51.5 ?!
Medjutim,ocigledno nije tako.
Bilo,kako,bilo,sat je kupljen i sada se ceka povoljna "kombinacija" da ga neko donese iz USA.
Hteo sam jos da pitam,obzirom na moje ( ne ) znanje,ima li nesto posebno vazno sto bih trebao da znam kada je "ponasanje" prema satu u pitanju ?? Na primer,ima li propisanih servisnih intervala,gde je,kod nas,za ovu marku najbolje odrzavati sat i sl. ?!
I naravno,ako nekoga zanima,cena sata + celicna narukvica u USA je mnoooogo manja nego ovde !
Jos jednom se zahvaljujem svima,na misljenjima,savetima i predlozima.
Evo,nekako sam nasao neku radnju koja prodaje Fossil satove i video neka dva "malo veca" modela :
Ova velicina mi otprilike odgovara:
Watch Information Brand Name: Fossil Model number: FS4310 Part Number: FS4310 Model Year: 2011 Item Shape: round Dial window material type: Mineral Display Type: analog Clasp: Buckle Case material: stainless-steel Case diameter: 45 millimeters Case Thickness: 12.40 millimeters Band material: patent leather Band length: mens-standard Band width: 24 millimeters Band Color: black Dial color: black Bezel material: stainless-steel Bezel Function: tachymeter Calendar: Date Special Features: screw-down-crown, shock-resistant, water-resistant
Ovo je definitivno,za moj ukus preveliko
Fossil FS 4244
Case Size: 52 mm
Case Thickness: 12 mm
Band Width: 24 mm
Water Resistant: Up to 5 ATM
Warranty: 11-year limited
Origin: Imported
Ali je ipak pitanje,kako bi mi se cinili satovi koji me zanimaju uzivo ? Ipak nije to samo pitanje velicine. Bice to kupovina "na slepo",trebace srece da ne bude razocarenja.
Citajuci razne postove na forumu,ukapirao sam da sam propustio da pitam jednu od bitnijih stvari. Koji je mehanizam ugradjen u Longines Master L2.689.4.51.6 i "je li cemu"
Ocigledno da se azbuka ne uci bas tako lako.![]()
U tom Longinesu nalazi se L691 t.j. ETA/Valgranges A07.111, kao derivat poznatog mehanizma Valjoux 7750. Radjen je za velike satove (sto ovaj svakako jeste), a s obzirom na poreklo - ne sumnjam u njegov kvalitet!
No time to lose
Bookmarks sajtovi