ZAJEDNO SMO SKUPA!
Zahvaljujem svima na misljenjima,predlozima i savetima.U medjuvremenu sam imao priliku da u Beogradu i Skoplju vidim uzivo neke od pominjanih satova,kao i da saznam njihove cene.
Koliko sam uspeo da vidim i sa satovima,kao i sa vecinom drugih stvari,je situacija po pitanju cene,najblaze receno interesantna izmedju USA i Evrope !
Trenutno mi je prijatelj u Americi,pa cu probati da mi otuda donese sat.Na kraju krajeva,za oko mi je zapao model Longines Master L2.689.4.51.6 .
Ljudi koji prate ovaj sajt verovatno znaju o kom satu se radi,ali evo ipak da se vidi :
Verovatno ce ovo biti moj definitivan izbor.Da li sam pogresio,vreme ce pokazati obzirom da sam potpuni laik kada su satovi u pitanju.
Svima se jos jednom zahvaljujem.
Pozdrav.
" Znanje je ljudsko neznatno i pametan covek ne zivi od onoga sto zna "
Polako ulazim u totalnu konfuziju. Posle "vladas"-ovog posta merio sam obim zgloba,negde je 18-18.5 cm.Izgleda da ne bi bilo lose da nadjem negde da probam obe velicine ( bilo kog proizvodjaca ) !?
Videcu da li je to u Vranju moguce.
Probaj da, kad gledas velicinu sata, probas slican sat, koji ima manju koronu (spoljni prsten) - jer to utice na opste poimanje velicine sata. Ovi Longines-i kao i vecina dress satova imaju usku koronu pa cifer dolazi do izrazaja i sat izgleda nesto vece.
U svakom slucaju - ideja da probas isti ili sto slicniji sat je na mestu!
No time to lose
Postovani forumasi,
Nadovezujem se na moj prethodni post.Naime sat koji mi je "zapao za oko" ima u USA relativno dug rok isporuke,pa sam poceo da razmisljam o "alternativnom satu" pod oznakom:
Longines L2.640.4.51.2
Koliko sam razumeo ovo je sat sa manuelnim navijanjem ? Interesuje me takodje,da li je na njemu moguca naknadna montaza metalnog kaisa ?
Molio bih jos jednom za misljenje,ovoga puta konkretno o ovom satu !
Unapred zahvaljujem.
Uhhh,ovo dodatno komplikuje moju odluku.Skoro sam rekao da polako ulazim u totalnu konfuziju,ali sada moram dodati da ce to preci u totalni haos ! Videcemo.
Eh...., dobro dosao u svet satova
Meni je ta konfuzija i haos u glavi vec godinama i godinama i......, i vremenom naviknes da zivis sa njom![]()
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
Da,sat je na manuelno navijanje i moguća je zamena kaiša.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Ukoliko je moguce - probaj da uzmes ovaj sat sa metalnom narukvicom, a da naknadno uzmes kozni kais!
No time to lose
Da li si obratio pažnju na mere tj. dimenzije ovog sata?
Po meni,to je sat preterane veličine(za neupućene to je 47.5mm) i jedina "mana" tog sata....![]()
Seiko Green Willard SPB153J1
Seiko 62 MAS 1965 Revival SPB453J1
Seiko 62 MAS Re-Issue SPB149J1 Limited edition
Seiko Panda Chronograph SRQ029J1 Limited edition
Seiko 62 MAS Re-Creations SLA037J1 Limited edition
Seiko KS Hi Beat 5626-7040 Chronometer Automatic
Bookmarks sajtovi