Da odgovorim na brzinu i pomalo šturo - ukoliko izuzmemo satove koji se zaista koriste kao službeni u vojskama, danas se vojni sat, ili da budem precizniji, 'military style', odnosi na mnoge koji imaju crni brojčanik (kamuflaža, jelte) i imaju taj 'military look'. Stari vojni satovi su se zaista tako pravili, pa su imali još i mogućnost da se sekundara zaustavi kada se izvuče krunica kako bi svi vojnici mogli da usklade satove, a crni cifer se podrazumevao. Imali su izdržljive mehanizme i kućišta, kako bi bili upotrebljivi u ratnim uslovima.
Kada su u pitanju savremeni satovi, ovo je termin koji ne mora da se odnosi na pravi službeni sat, već na onaj koji ima takav izgled. Možda će glupo zvuičati, ali najbolji odgovor na pitanje šta se danas prodaje kao vojni sat može se dobiti ako se u Googleu unese 'military watch', a potom zada pretraživanje slika. Dobijeni rezultati će ilustrovati kakvog su izgleda satovi koji se nazivaju vojnim, ali nisu nužno u upotrebi u oružanim snagama.
Registracija
Help

21Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
, vremena se očito menjaju, pa pod military watches nalazimo sve i svašta, većina satova ima crni cifer (ovaj seiko u koji sam se ja zagledala ima teget), a pretraga je izbacila sve i svašta. Evo 2 prve strane kao ilustracija.
.

. Naravno da ćeš/da ćete uspeti.Kako je tema odn.
. Treba čitati temu po temu, post, po post, da bi se neke stvari shvatile i složile u glavi, a za to treba vremena i strpljenja. S druge strane tutorijali o pojedinim temama mogu privući i zainteresovati nove članove. Evo ovo što si napisao o vojnim satovima meni je značilo.
. Šalim se, zaista si u pravu, a i drugi su me upozoravali na to, eli eto sad sam već u "dobrovoljnom karantinu".
.

Bookmarks sajtovi