Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 35
Like Tree21Likes

tema: Sat za muža

Hybrid View

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Određen forumom Re: Sat za muža

Da odgovorim na brzinu i pomalo šturo - ukoliko izuzmemo satove koji se zaista koriste kao službeni u vojskama, danas se vojni sat, ili da budem precizniji, 'military style', odnosi na mnoge koji imaju crni brojčanik (kamuflaža, jelte) i imaju taj 'military look'. Stari vojni satovi su se zaista tako pravili, pa su imali još i mogućnost da se sekundara zaustavi kada se izvuče krunica kako bi svi vojnici mogli da usklade satove, a crni cifer se podrazumevao. Imali su izdržljive mehanizme i kućišta, kako bi bili upotrebljivi u ratnim uslovima.

Kada su u pitanju savremeni satovi, ovo je termin koji ne mora da se odnosi na pravi službeni sat, već na onaj koji ima takav izgled. Možda će glupo zvuičati, ali najbolji odgovor na pitanje šta se danas prodaje kao vojni sat može se dobiti ako se u Googleu unese 'military watch', a potom zada pretraživanje slika. Dobijeni rezultati će ilustrovati kakvog su izgleda satovi koji se nazivaju vojnim, ali nisu nužno u upotrebi u oružanim snagama.
    Clarissa likes this.

Član Avatar korisnika Clarissa
    Član od
    19.7.2011.
    Lajkovi
    711
    Reputacioni uticaj
    23

Baš ti hvala , vremena se očito menjaju, pa pod military watches nalazimo sve i svašta, većina satova ima crni cifer (ovaj seiko u koji sam se ja zagledala ima teget), a pretraga je izbacila sve i svašta. Evo 2 prve strane kao ilustracija.
    Ako misliš da je tekst štur, verujem da bi uz dopune mogao da napišeš duži i sa više detalja, pa da ga postaviš kao neku vrstu uvoda u temu o vojnim satovima .
    Priložene slike Priložene slike
    • Tip fajla: jpg 2.jpg (116,6 KB, 29 puta viđeno)
    • Tip fajla: jpg 1.jpg (101,1 KB, 16 puta viđeno)
    "Vazduh trepti, kao da nebo gori. Da, sprema se oluja..."

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Hvala na ideji. To bih mogao da pokušam, ali ne baš ovih dana. Pogledaću šta sve može da se izvuče na ovu temu i konsultovaću se sa moderatorima oko postavljanja teksta, kao i sa nekim iskusnijim forumašima. Nadam se da ću to uspeti relativno brzo.

Član od
    19.7.2011.
    Lajkovi
    711
    Reputacioni uticaj
    23

Citat Neša kaže: Pregled poruke
    Hvala na ideji. To bih mogao da pokušam, ali ne baš ovih dana. Pogledaću šta sve može da se izvuče na ovu temu i konsultovaću se sa moderatorima oko postavljanja teksta, kao i sa nekim iskusnijim forumašima. Nadam se da ću to uspeti relativno brzo.
    Nema na čemu, svi treba da doprinesemo forumu, onoliko koliko možemo i znamo, npr. neki idejama, a neki realizacijom istih . Naravno da ćeš/da ćete uspeti.Kako je tema odn.
    Forum: Avijatičarski i vojni satovi
    bilo bi lepo pomenuti i avijatičarske, verujem da tu ima jako mnogo zanimljivih stvari.
    Primećujem da pojedini članovi imaju po dva posta, postave pitanje i zahvale se na odgovoru. I ja sam mislila da će biti tako, pa ostadoh. . Treba čitati temu po temu, post, po post, da bi se neke stvari shvatile i složile u glavi, a za to treba vremena i strpljenja. S druge strane tutorijali o pojedinim temama mogu privući i zainteresovati nove članove. Evo ovo što si napisao o vojnim satovima meni je značilo.
    Usput, gledala sam tvoju kolekciju satova i... .
    Neša likes this.

Banned
    Član od
    5.8.2008.
    Lajkovi
    2006
    Reputacioni uticaj
    0

E,pa Clarissa,definitivno si se inficirala virusom,koji ovde sve "drma",a protiv njega nema leka.Krenes sa jednim postom,pa onda drugi...pa citas,pa opet pitas i dok trepnes ..."zarazena" si.
    Clarissa likes this.

Član od
    19.7.2011.
    Lajkovi
    711
    Reputacioni uticaj
    23

Cool Re: Sat za muža

Citat Djordje kaže: Pregled poruke
    E,pa Clarissa,definitivno si se inficirala virusom,koji ovde sve "drma",a protiv njega nema leka.Krenes sa jednim postom,pa onda drugi...pa citas,pa opet pitas i dok trepnes ..."zarazena" si.
    Baš sam merila temperaturu, pišem sva u groznici . Šalim se, zaista si u pravu, a i drugi su me upozoravali na to, eli eto sad sam već u "dobrovoljnom karantinu".
    Opa, 30. post , postadoh i Member .

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •