Jel to u nekoj prodavnici ili ovako, privatno?
Stavi link ako je neka radnja. Verovatno postoji i model sa celicnom narukvicom, tesko da ce neko da prepravlja taj Casio model, narocito ako je u pitanju nov sat.
Printable View
Jel to u nekoj prodavnici ili ovako, privatno?
Stavi link ako je neka radnja. Verovatno postoji i model sa celicnom narukvicom, tesko da ce neko da prepravlja taj Casio model, narocito ako je u pitanju nov sat.
Kucam sa telefona pa mi problem da stavim link...u pitanju je esprit misto brown..prodavnica je Babić i ostao im je taj jedan
Esprit seriju Misto pravi i u varijantama sa kožnim kaišem i sa metalnom narukvicom
Pozdrav drgai forumaši. Već duže vreme pratim forum i imam samo reči hvale. Pokušaću ubuduće aktivno da učestvujem :D
Uglavnom trebam da kupim sat do 10000 dinara( ne 13000, ne 15000) nažalost ograničen je budžet i sada moram da uklapam.
Dakle sada imam klasični Casio, 47mm prečnik i radi odlično već 3 godine. E sada šta vi preporučujute sa aspekta kvaliteta, izgleda, mehanizma?
Ja sam ove razmatrao:
Casio MTP-1374D-1A
Casio MTP-1374D-1A
Seiko SNK809K1
Seiko SNK809K1
Savetovali su me da je kvarcni bolji ukoliko mi treba tačnost(a treba mi :D ), a vidim da ima i ovih Danish Design satova po povoljnim cenama, pa možda i to...
Onda ne znam kakvi su ovi satovi sa Ion plated kućištem, šta je ispod toga? Vidim da je kod Seika i ovih Danish Design stainless steel ili Titanium.
Svi saveti dobrodošli :D
Dobrodošao
Ovaj Seiko (ja ga imam) je izuzetno lep sat ali njegov prečnik je 37mm što ti može na ruci izgledati malo nakon tih 47mm koje sada nosiš.
Casio koji predlažeš je jako dobar izbor za te pare i odgovarao bi ti i po veličini.
Između ta dva (ako ne možeš da imaš oba :)) ja bih ,na tvom mestu, izabrao Casio.
Danish desing bih preskočio
^....+1
EF-129D-1Ahttp://www.satovi-online.com/catalog...EF-129D-1A.jpg
I ostane ti 100 dinara...
Hvala na savetima, još uvek razgledam... videćemo šta će na kraju doći, a kada dođe biće i slika :D
Da se uključim u diskusiju na forumu, nikad me satovi nisu zanimali, do pre dve nedelje kada su prijatelju ukrali njegov Edifice star 7-8 godina. Pita me da zajedno pogledamo šta bi kupio kao zamenu, i nakon informisanja na internetu i uživo, došao sam do toga da sad svima gledam u levu ruku :D Ovaj forum nam je bio od velike koristi. Uglavnom, otišli smo do nekoliko prodavnica da pogledamo neke modele, na kraju je on kupio Citizen koji izlazi van okvira ove teme zbog cene. Nakon toliko što pogledanih što probanih satova, đavo mi ne da mira, i iako sam isprva hteo da uštedim za neki Seiko ili Edifice od petnaestak hiljada, razmišljam, ko zna kad će to biti, a i ništa ne škodi imati više satova, otvorim novčanik i kupim Casio MTP-1290D-1A1 za sasvim pristojne novce. Svideo mi se neobičan dizajn. Pohvale za prodavce (ali to vama nije ništa novo), ljubazni, predusretljivi, što se samog sata tiče, koliko para toliko muzike (možda malo više muzike), lagan, možda malo manjih dimenzija (50 x 42 sudeći po informacijama sa Casio sajta). Za iluminaciju nisam kompetentan da sudim jer nemam reper dobre iluminacije (lošija od Citizena koji je prijatelj kupio). Malo me je narukvica čupala na početku, da mu to računamo kao manu (mada ortak kaže da je to normalno). Evo sličice kako stoji na ruci:
https://drive.google.com/file/d/0B9b...ew?usp=sharing
Petar012
Dobro ti nama došao!
Čestitke za sat.
42 mm svakako nisu dimenzije malog sata.
Hvala :) Ovo je opasna zaraza, već merkam sledeći model :) Sledeći korak je crveno crni nato za proleće i leto. Iako je deklasiran na 5 atm, razmišljam da ga nosim na plivanje, pa i ako umre, nije bio 100 dukata. Eto nadam se da sam nekome pomogao u eventualnom izboru sata za male pare.
dobrodosao i uzivaj u druzenju na forumu kako i mi uzivamo...:thumbup:
Pozdrav svima, kao prvo moram da pohvalim rad foruma stvarno na nivou. Nisam nosio sat od kada imam mobilni telefon, ali sada sam resio da castim sebe, budzet je 100e, a trilema je sledeca svidjaju mi se tri sata pa bih voleo da mi pomognete da lakse odlucim sobzirom da se slabije razumem: festina f16495 koja dolazi sa dodatnom koznom narukvicom u pakovanju, fossil ch2600 i swiss military hanowa guardian. Prva dva su 100e a svajcarac je skuplji ali bi i njega mogao da kupim za 100e na nekom popustu.
Prilog 118188Prilog 118189Prilog 118190
Pozdrav,
Planiram da uzmem sat jednostavnog izgleda. Svidjeli su mi se par modela od fossila recimo ovaj
https://www.fossil.com/us/en/watches...u-fs4735p.html
Citao sam po netu da ova marka bas i bije neka pa sam trazio neki slican ali nikamoda nadjemza neku normalnu cijenu.
Nasao sam ovaj casio:
Men's Casio Casio Collection Watch (MTP-1314PL-7AVEF) - WATCH SHOP.com
Jel ima neko iskustva sa njim? Ispada 25 eura sa kuponom na ovom sajtu.
Imao ja isti Casio model, samo plavi sa čeličnom narukvicom... Odličan sat za te pare, i ne isplati se poručivati iz inostranstva, osim ako ne živiš tamo... Koliko ja vidim u pitanju su funte, a kod nas je cena oko 35€, a za te pare dobiješ i upotrebljivu garanciju, i izbegneš transportne, carinske i ostale pripadajuće troškove.
25 eura ispane ovaj sat sa svim troskovima. Free shipping sa tracking numberom. Stize odprilike za 5 dana iz Engleske.
Ja sam iz CG i nisam ovaj model nasao. Uglavnom sat koji u CG kosta 200 e na netu je duplo jeftini ivise od toga :)
Hvala na odgovoru :)
Sve sto je do iznosa od 50€ ne podleže carini tako da za ovaj sat možeš da platiš samo troškove poštarine ukoliko ih ima. Za te pare odličan sat.
Nasao sam na neke kineske parnis satove koji mi se svidjaju po izgledu. Sto mislite jel mozda bolje nesto od toga da uzmem na sajtu manbushije?
ne znam zašto bi iko kupio kineski sat danas?
pre su i imali nešto da valja
Vjerovatno zato jer kostaju oko 50 eura a pruzaju mnogo vise od toga. Makar tako kazu oni koji se razumiju :)
pa dobro u skladu sa cenom je i sve ostalo, neko to voli, ja ne, ja ne bih kupio takav sat
lep casio , za te pare odlična kupovina i sigurnija od kineza , pozz
A jel ima nesto tu do 100 e da bi ste mi preporucili, dizajn da bude slican ovom casio.
Možda ovaj Citizen Sport Watch , ima ih u više boja.
festina po meni najlepša , pozz
recimo neka od seiko 5-ca za 9900 dinara Seiko satovi
npr : Prilog 119241Prilog 119242
slike pozajmljene iz teme http://www.svetsatova.com/forum/f152...l#.VpimrrYrLGg
gde možeš videti još puno dobrih modela,u svakom slučaju preporuka za seiko.pozz
Sve sto vise citam forum nailazim na nove modele :)
Nasao sam ove lorus za istu cijenu kao casio:
Men's Lorus Watch (RH925BX9) - WATCH SHOP.com
Men's Lorus Watch (RH927BX9) - WATCH SHOP.com
Koja je generalno bolja kupovina?
Ta dva Lorusa i taj Casio su podjednakog kvaliteta.
Biraj prema ukusu.
Imaj u vidu da jedan od tih Lorusa ima prilično mali prečnik (35mm)
Ok, hvala na to nisam obracao paznju. Na slikama mi se casio cinio bas mali. Ako imate jos neku preporuku javite. Slobodno sa ovog sajta. Danas narucujem ;)
Želim jedan jeftiniji sportski sat za posao.Citizen skidam kada radim zato mi treba jedan koji ću nositi ceo radni dan.Našao sam jedan ovakav:BPM - najveći izbor satova i nakita - BPM - prodaja satova i nakita - Street R3251172125
Šta mislite o ovom digitalcu?Može neki predlog,smernica...Hvala.
Za takve aktivnosti, G Shock je neprevazidjen, i jos mozes da uzmes bilo koji model, posto su svi odlicni.
Ma da, modela na kilo pa biraj. Dobar mi je i onaj Tough solar, on je pedesetak evra.
Planiram da, verovatno na leto, kupim sat do 10.000 din.
Sat treba da ima sledeće karakteristike
- obavezno da ima dan i datum
- kožni kaiš (eventualno metalni, ali sa mogućnošću stavljanja kožnog, a da to ne naruži izgled sata)
- poželjno, ali nije obavezno da ima hronometar
- što se tiče mehanizma, nije problem ni kvarc ni automatik, ali bi možda malo više voleo automatik.
Ja već imam neke svoje favorite, ali hoću da vidim predloge drugih.
Za 100e a da valja od automatika jedino mozes da uzmes Seiko 5, po neki Orient i Amfibiju.
Gledao sam Seiko 5. Ima solidnih modela. Kakvi su oni što se tiče tačnosti?
Tacni :).
Salim se, dobri su to satovi. Ako je tacnost imperativ - pogledaj kvarcne Casio satove. Ipak sa kvarcnim mozes vecu tacnost da dobijes. Da te ne uplasi - kod automatika mozes da ocekujes +/- 5-10 sekundi odstupanja dnevno, mozda i manje.Kod kvarcnih bi to trebalo da je na mesecnom nivou.
Casio mi je i bio u prvom planu, ali sam kasnije video da i Seiko ima satove do 10000, koji mi se sviđaju. 10 sekundi/dan, to mu dođe 300 sekundi/mesec (5minuta), a godišnje ceo sat?! 😮. Zar je moguće toliko odstupanje?
Tako navodi proizvodjac...mislim cisto da se ogradi. Ali svaki mehanicki sat (iole kvalitetnijeg mehanizma) moze se jako lepo podesiti da uopste nema prevelika odstupanja...
ljudi mešaju hronometar i hronograf, hronometar nemaš ispod dve hiljade evra
drugar ima seiko 5 i ne naštelava ga tri puta godišnje, a ne skida ga ni kad spava, uvek radi tačno, sve to zavisi da li je stalno nošen, kako se nosi, da li je razrađen, da li ima puno ulja i slično, neka dide u +, pa kad ga staviš noću na sto ode u - i to ne bude 30 dana x 10 sekundi....svakakvih iskustava ima, ako ti baš ne odgovara tačnost ideš kod majstora da ga sredi malo
Mislio sam na štopericu. Pretpostavljam da ste me razumeli. Što se tiče podešavanja, ja sam iz okoline Leskovca i ne znam da li u Leskovcu ima kvalitetnih majstora, pa ću izgleda ipak da se ograničim na kvarcni sat, za sada, jer volim kad mi je sat tačan. Par sekundi gore/dole mesečno mi ne smeta, ali na dnevnom nivou ne bih voleo odstupanja od 5 i 10 sekundi.
Mezzano, pogledaj Casio Edifice , Lorus, Pulsar.
Edifice
MUŠKA KOLEKCIJA • LORUS satovi prodaja, Lorus muski satovi, Lorus zenski sat
MUŠKA KOLEKCIJA • Puslar satovi prodaja, Pulsar muska kolekcija, Pulsar zenski satovi
Možda ti se dopadne ( narukvica nije od punog čelika), sat ima dosta f-ja:
Casio EFA-122D-1A