+ mehaničar ! Vidiš, na nju zaboravi . Jedino, ako mu ne zasmeta manji prečnik.
Ej, uzgred da pitam, pošto nisam taj deo otpratio. Ima li od novijih modela Anfi , neki model sa malo jačim promerom (tipa 41-42mm) ? Znam da su lume malo poboljšali...
Printable View
Ovaj Casio duro je zaista prelep. A realno i cena je ok, jedino sto bi morao da saceka neko vreme. Sad ste mi opasno pomutili granicu do 5000 rsd :D
A amfibije mi se nikako ne dopadaju :no:
Pošto reče Baki da bih mogao reći koju o Duru MDV106 evo par reči. Vrlo lep sat, posebno sa plavim brojčanikom. Čitak sat, univerzalnog dizajna. Lepo leži na ruci, lepo mu stoje razni kaiševi, osvetljenje je loše, narukvica je udobna ( ne čupa ) a s obzirom da je razmak između ušica 22 mm a ne 21 mm kao kod njegovog prethodnika ( MDV 102 ) , lako je naći gumeni, kožni ili Nato kaiš pa malo menjati s vremena na vreme.
Više detalja može se naći ovde: http://www.svetsatova.com/forum/f66/...06-a-8693.html
Za kraj jedna umetnička fotka :):
Prilog 87006
Inače Baki što se tiče Amfibija , tip 090 i 710 ( ministarka ) su 41 mm široke (verovatno ima još neki tip) s tim što je 090 duža od ministarke . Tačnije 090 ima dimenzije 41 mm x 48 mm tako da je poprilično veliko kućište čemu doprinosi i dizajn kućišta tj. skrivene ušice . Ako planiraš kupovinu Amfibije , ova bi ti što se dimenzija tiče bila po meri. Sa osvetljenjem na ovim limitiranim modelima Amfibija nemam iskustva.
Sada ste me zagrejali za Dura da je to neopisivo, pored njega mi se plastika i ne uzima, a kamoli MRW-200H :lol:.
Definitvno posle elegantnog EFR-526D-1AV pada jedan duro. Inace jel ima neko iskustva sa EFR-526D?
Pozdrav svima,
prvi put sam u situaciji da sebi priuštim neki ručni sat, pa me interesuje šta je best buy za cifru koju sam spreman da izdvojim :)
Bio sam u prodavnici satova danas i video sam da postoji veliki izbor satova u tom rangu cena, neke marke koje su mi zapale za oko su Timex i Chronotech, međutim, s obzirom da za njih stvarno ranije nikad nisam čuo, pretpostavljam da mi je pametnije kupiti sat od nekih poznatijih brendova, pa sam otvoren za sve predloge.
Zahvaljujem se unapred za sve preporuke :)
pa poznat je taj timex, americki predsednici su ga nosili, ja licno ne gotivim taj brend nimalo
ovaj chronotech, nisam se njima bavio, ni meni nisu nesto poznati
-imas casio G shock 5600
-seiko 5 i kupis mu neki dobar kais i bices prezadovoljan
-imas amfibiju vostok i da ti pretekne i da budes verujem isto prezadovoljan, za 100evra imas dve da uzmes
-imas i za daleko manje novca potpuno nove sovjetske kolekcionarske satove ili kao nove, ne samo sovjetske vec i prelepe doxa satove
Evo linkova:
G-Shock (Casio G-Shock)
Seiko satovi (Seiko)
Sense watch webshop - Casio satovi - Seiko satovi - Police satovi - Swatch satovi - Online prodavnica satova (kontakt i prodaja za prvi sajt)
Seiko satovi - Vitanov Beograd, Srbija (Seiko)
Polovne satove možeš naći na internetu, npr. na Kupujem Prodajem -> Nakit i satovi -> Ručni satovi - brendovi
Nakon sto sam danas malo jos pogledao satove, mislim da sam se odlucio za sledeci model: Casio EF-552D-1A
Da li je to dobar izbor ili postoji nesto bolje? :)
Znam da se ne priča ovde o replikama, ali ukoliko neko zna gde mogu da se kupe replike kakve se prodaju po fb stranama čisto kao modni detalj neka mi javi privatnom porukom.
Tamo se cene kreću do 2000 za obične replike do 100 evra za neki bolji model.
Kao sto Baki rece, nikoga ne zanima to djubre, a i zabranjeno je komentarisanje o replikama, pa ce u skladu sa time svaka naredna poruka koja se tice replika biti obrisana.
STOP Replika!
Jedno moje iskustvo:
Sedim na poslovnom ručku sa čovekom koji mi pokazuje upravo kupljenu repliku na ruci.
Realno, čovek u godinama i na takvom položaju da niko neće da posumnja da je u pitanju replika, pogotovu jer ima i sasvim finu kolekciju satova, od kojih bi neke i ja rado prošetao. Zaboravio sam marku, ali se sećam da je sat bio zlatan i kitnjast (dakle, nije moj tip sata), ali je zaista delovao veoma solidno napravljeno... a i koštao solidnih 200-300 EUR, koliko inače koštaju bolje replike vrhunskih satova.
I tako, negde kod dezerta, otpade nešto sa sata i zakotrlja se po podu. :)
Toliko o kvalitetu tzv AAA replika!
PS: Odgovor nije na temu replika, već PROTIV njih, pa možda i neće biti obrisan...
Prilog 91491`
Sa velikim zakašnjenjem, konačno sam rešio da okačim sliku kupljenog sata :D moram priznati da sam vrlo zadovoljan satom i mislim da je ovo početak jedne velike ljubavi prema satovima generalno <3
to brate, klasicni dizajn, klasicni lugovi, sad mu turi jedan dobar kozni kais da imas i elegantan sat
Odlican. Sa casiom ne mozes fulat. :thumbup:
Watt
Čestitam
Odličan početak:congrats:
Cestitam Watt,bas lep Casio.
Hvala svima :)
Watt čestitke na kupovini i ne škrtari na fotografijama :).
naručio sam sat CASIO W-S200H-1A, pa me interesuje misljenje i iskustva sa ovim satom.
Kao i vecina njihovih modela, za te pare odlican.
Prilog 92687
Postavi neke slike kad sat stigne.
Već par dana razgledam Casio digitalce i baš su mi za oko zapali satovi iz serije W-S 200, i 220. Po mom mišljenju odlični satovi. Dosta f-ja, posebno su dobri za one koji džogiraju ili mere mnogo vremenskih intervala, ali odlični su i za ostale. Sat ima određene mane kao što je plastična kopča i slabije osvetljenje ali za 40-tak evra to je sjajan sat. Mislim i da mu je dobar način na koji je rešen prihvat kaiša na kućište zato što kada, nakon nekoliko godina nošenja, pukne orginalni kaiš mogao bi obrusiti krajeve zamenskog kaiša tako da nebi morao naručivati orginalni kaiš koji bi te verovatno koštao kao pola sata. Sve u svemu odličan sat. Nisam siguran kakav je kontrast na displeju između pozadine i brojki ali rekao bih da je ok.
Sky
Ovi satovi imaju veštačko osvetljenje.
Istina,u pitanju je samo jedna diodica ali se vidi dovoljno dobro.
Recimo serija AW ima dve diodice i osvetljenje jeste bolje ali je ta razlika ipak zanemarljiva.
Ja na G-Shock-u imam samo jednostrano osvetljenje i stvar fercera.
Ok, znam da ima jednu lampicu, kažem već par dana ja šacujem taj model i model W-S 220. Meni je sat super.
Treba mi mala pomoc :D Tragam za nekim satom klasicnog izgleda,sto ce reci kozna narukvica,crni brojcanik,kvarcni mehanizam.Inace pre par meseci sam uzeo casio mrw 200h 2bvef za svaki dan i mogu reci da je sat odlican za te pare :)
filipkg
Do koje cifre bi išao?
Kao sto tema kaze,do 100 evra.
Preporuke za neki sad od 100 do 150 eura?
I vase misljenje za ovaj model sata diesel dz1206?
Za te pare gledaj neki Casio, ili neke malo jeftinije modele Seiko ili Citizen.
Diesel sat tesko da ce neko da ti preporuci ovde na forumu.
Sta bi mi ti preporucio od Casio,Seiko ili Citizen modela?
Da ti preporucim neki konkretno model mislim da je bezveze, posto ih ima jako mnogo, a ukusi se razlikuju.
U principu tu nema neke velike greske, u tom rangu, satovi tih proizvodjaca su manje vise svi jednaki sto se tice kvaliteta.
Baci pogled na ovaj sat, pa izdvoj nekoliko modela koji ti se najvise svidjaju, a uklapaju ti se u venovni rang.
Sense watch webshop - prodaja satova - casio satovi - seiko satovi - citizen satovi - swatch satovi - beograd, srbija
to ti je zesce s*anje brate imas milion modela ako ti nije bitno mehanički ili kvarc ja bi nesto ovako za te pare
Victorinox Swiss Army Classic Alliance Brown Leather Watch 241323 Warranty 885997046961 | eBay
Brand New Luminox Men's 3051 EVO Navy Seal Colormark Watch Authentic Free SHIP 7611382560216 | eBay
ali bih se uvek odlucio za neki vintage imas milion dobrih opcija za te pare dizel to je dečiji sat
Seiko 5 ako si u elegantnijem fazonu, a posto gledas Diesel satove i nadimak ti je Cooler Master High Air Flow (jel sam pogodio?), verovatno te interesuje nesto sportskije i nabudzenije. Preporucujem Casio Edifice ili neki drugi Casio u tom fazonu, ima ih hvala Bogu mnogo. Medjutim, kao sto ti je Rus rekao nema greske, bilo koji Seiko/Casio ili tako nesto je idealan (mozda i jedini pravi) izbor u toj kategoriji.
Ponosan nosilac Edifice :)
:) Pogodio si sto se tice nadimka ,a za Diesel sam pitao jer jedna firma preko koje mogu da uzimam na rate pomocu VISA kartice imala je u ponudi te satove ,a taj mi se nesto model svidio bzv,i dok sam trazio o njemu i raspitivao se o njemu na netu,drug mi je preporucio ovaj sajt da se raspitam oko kupovine sata.E sad nebi neku sportsku varijantu,vise bi neki model koji mogu da nosim i na poslu i na nekoj proslavi neznam nesto za svaku upotrebu.A posto sam se sad bas zagrijao da kupim sebi sat jer sam dosad kupovao drugima za poklone a sebe nista,htio bi nesto da izaberem svaki predlog dobro dosao.
Pozdrav svima :)
Nov sam ovde i zeleo bih da vas pitam nesto meni trenutno veoma vazno:
Hocu da kupim sat, polovan, model Cerruti Odissea, koji je u odnosu na sve nove satove iste marke mnogo jeftiniji. Ne raspolazem velikim budzetom. Vec duze vreme trazim sat koji bi mi se svideo i evo ovaj model mi se veoma dopada, iz vise raznih razloga (nekada sam imao lep klasicni Carrera, ona jeftinija klasa, koju ovde vise ne uvoze).
Sat ima narukvicu od kaucuka i kuciste boje roze zlata, rimski brojevi iste boje. Proucio sam ga malo na netu (medjutim, nisam nasao konkretno isti takav koji bi imao rimske brojeve, a gumenu narukvicu (gumenu ima model Odissea Sportiva koji lici na ovaj, ali su brojevi arapski, a opet ovaj s rimskim ima koznu)). Valjda je ovo stariji model, a ne mesavina vise slicnih? Prema podacima s neta, staklo je mineralno. Ovo ima najvise par ogrebotina. Kuciste malo vise, ali veoma sitnih. Vlasnik kaze da ne zna gde mu je kutija (a sigurno ni garancija), (inace se cini fin, iskren, normalan momak), kaze i da je original i da mogu da proverim, te sam duze razgledao uzivo i poredio sa slikama koje sam video online i mislim da jeste original. On ima jos jedan sat iste marke i prodao bi 1 od ova 2, navodno po toj ceni jer mu trebaju pare, nisam zapitkivao.
Na samom brojcaniku u dnu pise dva ’’swiss’’ sto sam i video na nekim slikama vise modela, iako je cesce ’’swiss parts’’. Mislim da je to jer je stariji model, ali vi verovatno najbolje znate.
Zanima me sledece: da li staklo moze da se polira (i okvirna cena toga), da li i takva kucista mogu da se poliraju (takodje cena) a da kasnije izgledaju kao nova, da ne budu mat, vec sjajna?
Izvinite na opsirnosti (i neukosti), ali sve u cilju boljeg razumevanja :). Hvala
MikiMiki
Najkraće-Staklo se može polirati i cena za to je od nekoliko stotina dinara do 1500.
Kućišta sa tom pozlatom se teško mogu polirati.
Mala napomena-
Ne znam u kakvom je stanju taj sat kao ni cenu koja se traži ali modeli te firme umeju u startu biti neopravdano skupi.
Takva kucista se salju na peskarenje, potpuno se skida pozlata (ili nikl, hrom, srebro, sta se vec sve stavlja), pa se cisto kuciste ponovo , u nedostatku boljeg izraza, "premazuje" zlatom, hromom ili cime vec. Sam proces ciscenja nije skup, ali ce te pozlata dosta kostati, pretpostavljam. Staklo sve i da ne uspes sa poliranjem naci ces zamensko, iako je neobicnog oblika, ako mislimo na isti sat.
Za kraj, utvrdivanje originalnosti je najbolje utvrditi kod casovnicara, ako momak nema nista protiv otvaranja sata.
P.S. "Svi su posteni dok te ne za*ebu"