Strana 2 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 42

Hybrid View

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

Određen forumom Re: Ne mogu se odluciti.. :)

Nikako ne može biti loše to što si rešio da odradiš "domaći" pre kupovine sata i saznaš šta je najbolje za novce koje si izdvojio. Jedino loše može biti kada krene da te drma groznica za satovima, ali bože moj, tako se počinje i većina nas je to prošla ili prolazi.

Victorinox, Luminox i Traser za koje je Angel postavio linkove su odlični satovi, ali mislim da dobrano prevazilaze granice tvog budžeta.

35mm jeste mali prečnik, prigodniji za žensku ruku nego li za mušku ali klasičniji i elegantni satovi se i prave u manjem prečniku pa nije retkost videti satove daleko poznatijih i luksuznijih proizvođača u prečniku od 35mm do recimo 38mm. Sve zavisi kako gledaš na stvari i dal si ti spreman da nosiš sat manjeg prečnika ili ne.
    VAT ili PDV od 19% se odnosi na zemlje EU gde je u cenu sata uračunat porez i ukoliko nisi stanovnik jedne od zemalja članica EU, možeš da tražiš da ti odbiju od cene sata tih 19%.

Jedan savet, ukoliko ti sat nije preko potreban za posao ili neku drugu priliku koja uskoro dolazi, možda je najbolje da se strpiš koji mesec, vidiš dal možeš da ostaviš sa strane još koji € ne bi li barem malo uvećao budžet za kupovinu i onda uzmeš neki malo bolji sat koji ti se zaista dopada. Izsiljena kupovina često i nije najbolje rešenje, pogotovo ako trenutna finansijska situacija nije baš sjajna.
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Odnesi ga kod časovničara-ne vjerujem da nekakav veći problem.Probaj da krunica nije slučajno na zavrtanje(screw down)! I nemoj više da psuješ-nema potrebe za tim(znam da si iznerviran i ljut al' stvarno nije lijepo to vidjeti u postu)!

Novi član
    Član od
    13.5.2010.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Hej hvala zemo.
    Ma problem je sto ja samo dalje i dalje trazim i nalazim neke nove i onda postajem sve neodlucniji.
    Evo sad naletih na ovaj Laco koji isto izgleda prilicno dobro.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...tchlink:top:de
    Nekako se plasim tih "kineza", mnogo bi se isfurao kad bih dobio sat i da rikne brzo.

Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

A budžet za kupovinu sata je koliki?

btw
    dobrodošao!

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Banned
    Član od
    2.12.2009.
    Lajkovi
    26
    Reputacioni uticaj
    0

Meni jako bolji od Kineskih satova! Njemci su Njemci!

Trias Automatic Triple Date Watch with Day/Night Indicator...35 jewel ________Trias Automatic Pilot Watch #22337S-LB 21 jewel.

Odlične cene, retko viđeno na našim prostorima, po meni dobri satovi...

Moderator Avatar korisnika sima hrabri
    Član od
    16.12.2009.
    Lajkovi
    3874
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    142

hm, ti triasi su meni vrlo zanimljivi, zbog dizajna i cene, ali sam malo skeptican jerbo se nalaze na onoj crnoj listi proizvodjaca, a i u vecinu se ugradjuju kineski mehanizmi. Koliko sam citao, nekada su pilotski modeli mogli da se naruce sa ETA-ma, ali vise ne. I drugo, kako je vec neko ovde pisao, postovaoci pravih nemackih satova ne priznaju ovaj brend kao nemacki... A s trece strane, vlasnici triasa su vrlo zadovoljni onim sto za tu kintu dobiju... trla baba lan...
    Tja, ja se premisljam vec par nedelja oko tih pilotskih, pa ne znam sta mi je ciniti... sve mi se cini da je potpuno svejedno sta kupis kad je rec o satovima iz low-end ponude, do ≈200 $/eur, sve je to manje-vise isto, isti materijali, isti dizajn...

@dragon: Ticino pilotski satovi su mi se bas dopali, ali nigde nisam nasao podatak o tome koja je masina unutra. Asian movement? Jel imas u rukavu jos neki takav manje poznati brend sa pilotskim satovima po narodskim cenama?

Da ne bude skroz off-topic: aleks, mislim da je dragon u pravu i da za taj novac Japanci nude najvise - imas zaista ogroman izbor modela, satovi su pouzdani i kvalitetni i sigurno ces biti zadovoljan.

Novi član
    Član od
    13.5.2010.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Budzet je nekih 80 EU..
    To mi je neka granica do kojem sam voljan ici..
    I hvala za dobrodoslicu.

P.S.
    nevjerovatno je kolike su razlike u cijenama u radnjama i na netu, bar sto se tice ovde nas u BL.. :/

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Nema na čemu!
    Cijene koje gledaš na netu su bez carine,poreza i transporta(uglavnom)!Kada se sve to sabere-nije baš velika razlika,a ponekad je čak i jeftinije kod domaćih zastupnika kupiti!
    Nego,jesi li bio kod "Malbašića"-ima finu ponudu jeftinih satova(skoro sam ženi kupio Casio kod njega)-možda bi mogao nešto naći za sebe?
    P.S.
    Ako nisi bio,a odeš kod njega,ne silazi u donje prostorije jer ćeš se dobro razbolit' i od ljepote,a vala i od cijena!!!
    Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (13.5.2010. u 20:24)

Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

aleks88

Nadam se da si svestan da ćeš na cenu sata najverovatnije morati da platiš carinu i porez tako da krajnja cena sata koji košta recimo $100, može da bude znatno veća?!
    Moj savet ti je da ipak kupiš sat kod nekog lokalnog distributera, vidiš dal prodaju robu na rate/čekove/kreditne kartice i da eventualno pitaš za neki popust. Na tvom mestu, ne bih se upuštao u kupovinu satova sa kineskim mehanizmima (iako za Getat kruže samo reči hvale), ne zato što je reč o satovima lošeg kvaliteta već zato što si rekao da želiš sat na duže staze a sa kinezima je to još uvek lutrija iako imaju istoriju kada je o časovničarstvu reč. Mehanizam odnosno sat može da radi narednih 5 godina a i ne mora... Može to da se desi i sa satom proizvođača Casio, Wenger, Laco i sličnima, ali je verovatnoća da će do toga doći ipak manja.

Casio svakako ima preporuku, kao jedan od proizvođača sa najboljim odnosom cena/kvalitet odnosno uloženo/dobijeno.
    Wenger satovi su prilično kvalitetni i pouzdani satovi, no malo su skuplji od Casia. Imam jedan Wenger i izuzetno sam zadovoljan sa njim, mogu samo da kažem da pruža izuzetan odnos cena/kvalitet. Doduše kod mene je u pitanju sat sa ETA mehaničkim mehanizmom a ne sa kvarcnim, ali bez obzira na to... kvalitet kod svih Wenger satova, obzirom na cenovni rang, je itekako prisutan.
    Preporučio bih ti da pogledaš i Orient satove, oni su tu, na samoj granici tvog budžeta a opet solidnog kvaliteta. No i tu dolazimo do pitanja dadžbina kao što su carina i porez.

Pozdrav

Časovničar Avatar korisnika ivourar1
    Član od
    31.10.2008.
    Lajkovi
    38
    Reputacioni uticaj
    18

sve što je dragon napisao potpisujem! sa carinom nikad ne znaš, a i špediteri deru po svojim nekom tarifama, tako budi oprezan.
    kod Malbašića fakat imaš super izbor i cimn ih još za neki popust na keš.
    što se Wengera tiče, prodajem ga i zbilja je odnos cijena kvaliteta super, a i imati ćeš sat koji nije tako masovno u upotrebi kao Casio.

Slične teme

1. Mogu li se u Moskvi povoljni satovi?
    By Ulysse Nardin in forum Gde kupiti?
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 1.7.2009., 17:30

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •