slazem se i ja makar vizuelno je lepsi..ostalo su ti rekli
slazem se i ja makar vizuelno je lepsi..ostalo su ti rekli
next year at this time I'll be a millionaire
Glasam za SNN079 , izmedju ostalog jer ga imam !
Svidja mi se na njemu sekundara od stoperice ,koja se krece u koracima od 1/5 sekunde (kao na mehanickim satovima),
a to ima presudnu ulogu kod merenja vremena ,jer mozes da izmeris peti deo sekunde ,i to se lepo vidi jer su uradili tako da se kazaljka precizno poklapa sa oznakama na ciferu !Imam neki Swatch Chrono sa 23 rubina iz devedesetih ,koji sam platio silne pare i mogu ti reci da je seiko sprava za to sranje (mislim na hronometar ,hod sekundare-po jednu sekundu i neodredjen hod dugmica sa strane).Narukvica na njemu (crna najlonska) je ono sto mi je privuklo najvise paznje,i uradjena je tako da je ne osecas na ruci...
Ciferblat je braon metalik /sedefaste boje ,tako da jako interesantno izgleda kada se gleda pod nekim uglom!Mehanizam 7T94 na njemu je pravi dragulj.
Kupuj!
7T94 je daleko od od nekog dragulja. Običan,plastični,bez rubina,kvarcni mehanizam sa cijenom od~ 40$.
Ne kažem da nije dobar nego da nije ništa specijalno.
Nije nista specijalno, uostalom kao i 90% mehanizama u tom cenovnom rangu.
Kao sto rece Hadzija, nije los, daleko od toga.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
U odnosu na Etu (ne znam koja je u ovom Swatch-u koji imam i koji je kostao boga oca ) sa 23 rubina koja izgleda kao hadronski kolajder kroz ono providno kuciste,Seiko 7T94 je klasa! Ne cuje se nista (Swatch se cuje kao zidni sat...znaci da je sve unutra razglavljeno,sta drugo) ,kazaljke nemaju prazan hod i poklapaju se savrseno sa indeksima na ciferu ! Hod oba drukera i momenat kada startuje i zaustavlja sekundaru su savrseno odredjeni i precizni u odnosu na ono cudo svapsko.
Inace seiko pravi quartz mehanizme od 5-6 dolara tako da je 40 $ za quartz mercedes, i koliko pratim sem kinetica oni i ne ubacuju rubine u mehanizme na baterije (mozda po jedan eventualno-one jewels)!
Ako gresim ne zamerite...
I nije plastican nego metalni , kao i 7T92 ...
off topic
Stanis,u tvom satu bi trebalo da je Eta 251.272 Normflatline
(jedino me buni što nema datuma- možda se dizajneru nije svidio!).
Mehanizam je vrlo dobar i iznenađujuće je što je u Swatchu!
Svaka cast ...ja nisam mogao da nadjem sta je unutra!I mene cudi da je u Swatch-u ,valjda je zato bio preskup u ono vreme (oko 200.000 lira u Italiji 94' godine ~ 300 maraka)
Evo ti slika zadnje strane gde se vidi mehanizam da vidis da li je Eta 251.272 , a tu je i slika SNN079P .
20121124_130606.jpg
Eta 251.272 je sigurno
ETA 251.272 Quartz Watch Movements
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Svaka cast...
124 $ kosta ! Ja sam bogat covek...ali seiko je![]()
Bookmarks sajtovi