Pozdrav!
Ovu temu započinjem jer smatram da su Olimpijske igre jedne od najvećih događaja u svijetu sporta i svijetu uopšte. Više milijardi ljudi širom svijeta prati igre i vatreno navijamo za svoje...
Sve je to lijepo, ali ovdje smo radi satova zar ne?
Pokrećem ovu temu jer me interesuju vaša misljenja, predlozi, kritike i satovima koji prave posebne serije povodom Olimpijskih igara.
Ja u zadnjih par dana intezivno istražujem o satovima koji su pravljeni za OI i mogu reči da sam vrlo oduševljen. Ne poređujem ovo sa klasičnim reklamama kao što npr. Seiko na satovima stavlja Grb Barcelone, Casio Red Bull-a i tome slično, smatram da su ove reklame OI na satovima nešto posve drugačije i nešto što je vrijedno pažnje.
U svijetu ima kolekcionara koji skupljaju satove isključivo pravljene povodom OI. I s pravom smatram da su to kolekcionari koji najteže dolaze do svojih "bebica" ali pravi zaljubljenik nikad ne odustaje!
Na primjer, Ruski satovi: Za njih ne možemo, u jednu ruku, reći da su reklamirali nešto posebno, jedino što su stavljali jesu petokrake, lik Lenjina ili Staljina itd, ali to je uobičajeno za SSSR. I primjećujem da su tadašnje fabrike satova pravile više modela povodom OI u Moskvi 1980, i to ne mogu svrstati u reklame, jednostavno to je postala tradicija da neki brendovi izbacaju OI serije.
evo nekih slika ruskih OI satova: ( slike sam preuzeo sa neta, ne posjedujem nijedan model sa znakom OI)
Ovo su samo neki od ruskih modela, ima ih još masu...
Znamo da Rusi prave raznorazne satove i da su na našem tržištu jeftini jer ih ima na "milione".. ali ove modele sa OI iz 80 možemo smatrati pravim raritetima iako ni oni nisu toliko skupi na tržištu.
Tu su i braća Švajcarci, pogotovu Omega koja maltene tokom svakih OI izbaci po jednu seriju:
Ovaj model gdje je Olimpijski simbol pretvoren u "djukere" za hronograf izgleda savršeno, smatram da je ovo možda i najbolji dizajn za OI
...Uh zamislite da imate ovaj sat..
Ne izgleda toliko da reklamira OI, makar ne u prvom planu..
Tu je i Seiko, Jedini ne švajcarac ( sem Junghansa koji je mjerio vrijeme na OI u Njemačkoj, nisam siguran za ovu informaciju,) koji je mjerio vrijeme tokom Igara u Tokiu 1964.. Ima i on modela pravljenih povodom igara ali to je vrlo, vrlo , rijetko pošto je fabrika takve modele poklanjala, znači, nikad nije bilo u prodaju takav Seiko...
Ovo je samo kap u moru od modela OI, samo zamislite šta još ima s "ovim krugovima"
Moje mišljenje je da je ovo jako lijepo kad se reklamira, jer u suštini nije to reklama za nekog pojedinca, pjevača, sportiske, kluba, države, već je ovo reklama cijelog svijeta jer na Oi učestvuje cio svijet...
Registracija
Help

104Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Bookmarks sajtovi