Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 61
Like Tree104Likes

tema: Satovi i olimpijske igre

Hybrid View

Mlađi član Avatar korisnika SEIKO
    Član od
    11.2.2012.
    Lajkovi
    167
    Reputacioni uticaj
    16

Određen forumom Satovi i olimpijske igre

Pozdrav!
    Ovu temu započinjem jer smatram da su Olimpijske igre jedne od najvećih događaja u svijetu sporta i svijetu uopšte. Više milijardi ljudi širom svijeta prati igre i vatreno navijamo za svoje...
    Sve je to lijepo, ali ovdje smo radi satova zar ne?
    Pokrećem ovu temu jer me interesuju vaša misljenja, predlozi, kritike i satovima koji prave posebne serije povodom Olimpijskih igara.
    Ja u zadnjih par dana intezivno istražujem o satovima koji su pravljeni za OI i mogu reči da sam vrlo oduševljen. Ne poređujem ovo sa klasičnim reklamama kao što npr. Seiko na satovima stavlja Grb Barcelone, Casio Red Bull-a i tome slično, smatram da su ove reklame OI na satovima nešto posve drugačije i nešto što je vrijedno pažnje.
    U svijetu ima kolekcionara koji skupljaju satove isključivo pravljene povodom OI. I s pravom smatram da su to kolekcionari koji najteže dolaze do svojih "bebica" ali pravi zaljubljenik nikad ne odustaje!
    Na primjer, Ruski satovi: Za njih ne možemo, u jednu ruku, reći da su reklamirali nešto posebno, jedino što su stavljali jesu petokrake, lik Lenjina ili Staljina itd, ali to je uobičajeno za SSSR. I primjećujem da su tadašnje fabrike satova pravile više modela povodom OI u Moskvi 1980, i to ne mogu svrstati u reklame, jednostavno to je postala tradicija da neki brendovi izbacaju OI serije.
    evo nekih slika ruskih OI satova: ( slike sam preuzeo sa neta, ne posjedujem nijedan model sa znakom OI)
    Satovi i olimpijske igre-48066d1178485360-fs-nib-poljot-mechanical-chronograph-mens-watch-limited-ed-pb-1.jpgSatovi i olimpijske igre-717018d1337808022-raketa-olympic-moscow-80-original-franken-fake-raketa-olympic.jpgSatovi i olimpijske igre-raketa-olympia1.jpg
    Ovo su samo neki od ruskih modela, ima ih još masu...
    Znamo da Rusi prave raznorazne satove i da su na našem tržištu jeftini jer ih ima na "milione".. ali ove modele sa OI iz 80 možemo smatrati pravim raritetima iako ni oni nisu toliko skupi na tržištu.
    Tu su i braća Švajcarci, pogotovu Omega koja maltene tokom svakih OI izbaci po jednu seriju:
    Satovi i olimpijske igre-starter21.jpg
    Ovaj model gdje je Olimpijski simbol pretvoren u "djukere" za hronograf izgleda savršeno, smatram da je ovo možda i najbolji dizajn za OI
    ...Uh zamislite da imate ovaj sat..
    Ne izgleda toliko da reklamira OI, makar ne u prvom planu..
    Tu je i Seiko, Jedini ne švajcarac ( sem Junghansa koji je mjerio vrijeme na OI u Njemačkoj, nisam siguran za ovu informaciju,) koji je mjerio vrijeme tokom Igara u Tokiu 1964.. Ima i on modela pravljenih povodom igara ali to je vrlo, vrlo , rijetko pošto je fabrika takve modele poklanjala, znači, nikad nije bilo u prodaju takav Seiko...
    Ovo je samo kap u moru od modela OI, samo zamislite šta još ima s "ovim krugovima"
    Moje mišljenje je da je ovo jako lijepo kad se reklamira, jer u suštini nije to reklama za nekog pojedinca, pjevača, sportiske, kluba, države, već je ovo reklama cijelog svijeta jer na Oi učestvuje cio svijet...
    RUS, vladas, Neša and 3 others like this.

Član od
    11.2.2012.
    Lajkovi
    167
    Reputacioni uticaj
    16

Određen forumom Re: Satovi i olimpijske igre

Da dodam, bilo bi super ako bi neko znao ko je sve na OI bio mjerač vremena. Ja ne uspjevam da pronađem konretne podatke o mjeračima vremena na OI, ako vi uspijete volio bih da napišete neštio i o tome.
    Pozdrav

Stariji član Avatar korisnika Jovan HN II
    Član od
    24.5.2012.
    Lajkovi
    3690
    Reputacioni uticaj
    38

Ko je bio prvi? Vjerovatno neki grcki rob persijskog porijekla koji je znao da broji do 10.
    U modernim vremenima? Pa, slika govori vise od rijeci, 1896 godina i... (20th century fox fanfare... tatatatatratartraaa!):

Satovi i olimpijske igre-olympic7wk.jpg

Nasiroko omiljeni japanci su se trudili da mjere stotinke u: Tokyo, Sapporo, Barcelona, Lillehammer, Nagano i Salt Lake City (racunam i zimske).

Evo modela za USA tim u Barceloni 1992:

Satovi i olimpijske igre-seiko_8m32-7009_a.jpg

1924 u Parizu i 1928 u Amstersamu su bile godine Heuera.

Ostalo je mjerila Omega, pri cemu su 2004 godine Longinesu dali pravo da bude glavni sponzor (ono, posto su Grke presli sa 1996 i stogodisnjicom i pravili se da je 2004 zapravo bila to, pa da smek bude potpun...)

Eto, malo informacija nije na odmet

Poslednja ispravka: Jovan HN II (17.8.2012. u 10:07)
    RUS, vladas, Neša and 2 others like this.

Banned
    Član od
    5.8.2008.
    Lajkovi
    2006
    Reputacioni uticaj
    0

Ovaj Longines je extra!

Član od
    24.5.2012.
    Lajkovi
    3690
    Reputacioni uticaj
    38

Citat Djordje kaže: Pregled poruke
    Ovaj Longines je extra!
    Elegance is an attitude...

Član od
    11.2.2012.
    Lajkovi
    167
    Reputacioni uticaj
    16

Mislim da je Longines mjerio poštenije na OI nego što Omega to radi ( znamo za poneke skandale oko mjerenja itd...)
    Provjerih, Junghans je mjerio u Minhenu 1972 i, ako me ne varaju informacije, bio je to prvi kvarcni sat koji je mjerio na OI. Znači Junghans i nije "neka tamo beba" od satova kako sam dosad mislio...hmmm

Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    5.11.2009.
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    55

Citat Djordje kaže: Pregled poruke
    Ovaj Longines je extra!
    jeste djole mnogo lep sat longines olympic automatic chronograp

Satovi i olimpijske igre-longines-olympic-automatic-chronograph-2.jpgSatovi i olimpijske igre-longines-olympic-automatic-chronoghraph.jpgSatovi i olimpijske igre-longines-olympic-automatic-chronograph.jpg

za mene jedan od najlepsih satova uopste.mislim da je radjen za olimpijadu 2004.ovaj sat je uzivanje gledati.ja sam ovaj moj olympic poklonio.covek se odusevio.
    Djordje, vladas, Neša and 2 others like this.

Banned
    Član od
    5.8.2008.
    Lajkovi
    2006
    Reputacioni uticaj
    0

Citat jagos kaže: Pregled poruke
    jeste djole mnogo lep sat longines olympic automatic chronograp Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	Longines Olympic automatic Chronograph 2.jpg
Viđeno:	224
Veličina:	487,1 KB
ID:	32677Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	Longines Olympic Automatic Chronoghraph.jpg
Viđeno:	143
Veličina:	368,0 KB
ID:	32678Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	Longines Olympic Automatic Chronograph.jpg
Viđeno:	150
Veličina:	289,3 KB
ID:	32679 za mene jedan od najlepsih satova uopste.mislim da je radjen za olimpijadu 2004.ovaj sat je uzivanje gledati.ja sam ovaj moj olympic poklonio.covek se odusevio.
    Eeeeee,jagose svaka cast!
    I ja bi se odusevio kad bi mi ga neko poklonio. Super je cuka. Najvise mi se svidja izgled brojeva.
    P.S.
    1000 i vise poruka? Svaka cast. Moram priznati da iz pocetka nisi bas pisao puno,ali da si sad vec "kajla". Pun znanja i imas jako lepe satove.
    Poslednja ispravka: Djordje (17.8.2012. u 17:59)
    vladas and jagos like this.

Član od
    24.5.2012.
    Lajkovi
    3690
    Reputacioni uticaj
    38

Citat jagos kaže: Pregled poruke
    jeste djole mnogo lep sat longines olympic automatic chronograp za mene jedan od najlepsih satova uopste.mislim da je radjen za olimpijadu 2004.ovaj sat je uzivanje gledati.ja sam ovaj moj olympic poklonio.covek se odusevio.
    Taj ljepotan je dio Master kolekcije. Pravljen je povodom Olimpijade 2004 godine kao omaz stopericama koje su pravljene za prvu modernu OI ravno 100 godina ranije (otuda i cifer ala retro stoperica) ali ne kao limitirana serija, tako da se trenutno jos mogu naci u prodaji novi.
    To je zapravo L2.629.4 model sa ETA 2894-2 mehanizmom (37 rubina, 50ak sati rezerve, 28.800 vbh). Cijena "obicnog" je oko 2.000,oo Eura...
    Eto.. smrc :|
    vladas likes this.

Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

Super ste to provalili. Svaka vam cast, bolji ste poznavaoci JB od mene.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Omiljene video igre
    By Branimir in forum Kafić
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 10.5.2013., 13:46

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke