Prikaz rezultata 1 do 2 od ukupno 2
Like Tree5Likes
  • 5 Post By Shmizla

tema: Pravilnik foruma

  1. #1
    Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lokacija
    Beograd, Srbija / Belgrade, Serbia
    Poruke
    7.360
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

    Exclamation Pravilnik foruma

    Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	Pravilnik-Foruma-Portal-Svet-Satova-.jpg
Viđeno:	2109
Veličina:	26,0 KB
ID:	77009


    Portal Svet satova – Pravilnik Foruma


    Portal Svet satova je u privatnom vlasništvu. Pristup portalu i forumu je slobodan. Registracija na forumu je obavezna radi pisanja poruka i pristupu kompletom objavljenom sadržaju. Registracijom na portal Svet satova prihvatate kompletna pravila portala i foruma.

    Molimo vas da registrujete samo jedan korisnički nalog. Više korisničkih naloga istog člana će biti uklonjeni bez prethodne najave. Vaše korisničko ime ne sme biti uvredljivog, provokativnog ili dvosmislenog sadržaja, niti sadržati neku reklamnu adresu. U protivnom će članovima sa neadekvatnim korisničkim imenom biti uskraćeno gostoprimstvo. Zabranjeno je korišćenje tuđih korisničkih naloga.

    Članovi u komunikaciji moraju biti kulturni, ljubazni i poštovati ostale članove foruma. Direktni ili indirektni napadi lične prirode i bilo kakve uvrede su strogo zabranjene, kao i rasizam, seksizam, netrpeljivost i psovanje. Rasprave o politici, nasilju, oružju i religiji nisu dozvoljene.

    Slike u postovima i potpisima koje sadrže oružje bilo koje vrste (uključujući, ali ne ograničavajući se na puške i noževe) nisu dozvoljeni. Tu je izuzetak za slike dokumentarne prirode koje ilustruju stvarnu upotrebu satova, a koje su u skladu sa opštom temom na forumu u kojem su objavljene. Osim toga, bilo koja slika ili drugi sadržaj koji inače nije pogodan za gledanje na prosečnom radnom mestu ne bi trebalo da bude objavljeno ovde, prvenstveno golotinja i drugi "sadržaji za odrasle".

    Molimo za što manje off-topic postova i obavezno ih označite sa “OFF” ili "OT". Pišite kvalitetno i smisleno, a pismenost svesno podignite na viši nivo. Proverite da li poruku ili temu postavljate na adekvatnom mestu. Ne ponavljajte teme ili poruke, već prvo proverite da li je o tome bilo reči na forumu. Ne koristite velika slova bez preke potrebe. Ne citirajte poruku koja se nalazi odmah iznad vaše. Nije dozvoljeno pokretanje konkursa i reklamiranje bez saglasnosti administratora i vlasnika sajta. Ne budite nestrpljivi, već sačekajte izvesno vreme da dobijete odgovor na vaš post. Potpisi članova ne smeju imati uvredljive poruke, linkovati ka privatnim, komercijalnim ili konkurentskim sajtovima, niti sadržati neprikladne slike.

    Tekstovi objavljeni na forumu su autorsko delo članova i svaki član foruma je odgovoran za sadržaj poruke koju objavi. Portal Svet satova se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Postavljanjem poruke ili autorskog dela na forum, postajete saglasni da portal Svet satova bez nadoknade koristi i distribuira vaše delo u neograničenom vremenskom periodu i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja bez saglasnosti administracije foruma.

    Portal Svet satova će u svakoj prilici pružiti punu podršku zaštiti prava ličnosti, privatnosti i autorskih prava svim licima koji imaju ostvarivati svoj pravni interes ili čije je pravo povređeno, tako što će bez odlaganja:
    - na zahtev ukloniti objavljen sadržaj tako da ne bude javno dostupan i sačuvati ga u elektronskoj formi za potrebe bilo kog postupka koji bi mogao biti pokrenut, a u svrhu obezbeđenja dokaza, veštačenja i slično;
    - nadležnom organu ili oštećenom licu dostaviti korisničke podatke autora čije delo krši neko od navedenih ili drugih pravau skladu sa zakonima Republike Srbije.

    Zabranjeno je prenošenje sadržaja iz drugih izvora bez striktne dozvole autora ili naznake da se sa tog izvora slobodno može prenositi sadržaj. Ukoliko su uslovi za preuzimanje materijala ispunjeni, na kraju poruke navedite tačan izvor i autora materijala. Na sopstveni način kreirajte sadržaj iza koga možete stati kao lični autor.

    Svi postovi koji se tiču kupovine satova ili kupovine/prodaje dodatne opreme za satove se mogu postavljati samo u delu foruma „Ponuda i potražnja". Oglašavanje satova na prodaju ili razmenu se može vršiti isključivo u zasebnom delu portala - Berza polovnih satova. Molimo članove da na forumu ne vrše promociju svojih satova oglašenih na prodaju, u vidu promotivnih tekstova i pozitivnih komentara sa fotografijama. Tolerisaće se postavljanje fotografija sa kratkim komentarom ukoliko je napisan van teme sa ličnom kolekcijom vlasnika sata. Ukoliko niste sigurni da li je vaša poruka sa slikama sata koji prodajete u skladu sa pravilnikom, najbolje je da je postavite u sledećoj TEMI. Administratori i moderatori zadržavaju pravo da obrišu postove za koje procene da su postavljeni u cilju promovisanja satova koje članovi trenutno prodaju.

    Nije dozvoljena rasprava o replikama satova u pozitivnom kontekstu, kao ni postavljanje oglasa za njihovu prodaju ili kupovinu. Dozvoljeno je skrenuti pažnju novim članovima o svim negativnim aspektima kupovine replika satova, kao i postavljanje slika radi utvrđivanja originalnosti sata. Postovanje slika u cilju promocije replika satova ili linkova ka web stranicama koje ih prodaju ili promovišu strogo je zabranjeno.

    Svaki prekršaj za koji lično smatrate da treba biti kažnjen možete prijaviti isključivo putem privatne poruke moderatorima i administratorima foruma. Ukoliko imate bilo kakvu primedbu na rad moderatora, to možete prijaviti isključivo slanjem privatne poruke administratorima foruma.

    Odluke moderatora i administratora su konačne i oni zadržavaju pravo i slobodu odlučivanja da:
    - izvrše ispravke, adaptacije ili bilo koje druge promene na forumu
    - izvrše reorganizaciju informacija na sistemu
    - uklone zastarele poruke
    - promene ili ograniče funkcionisanje foruma ili bilo kog njegovog dela
    - daju ili ukinu bilo kom članu novo zvanje
    - da odstupe od pravilnika ukoliko to trenutna situacija zahteva
    - da po svojoj proceni reše situaciju koja nije striktno definisana ovim pravilnikom

    Administratori zadržavaju pravo i slobodu odlučivanja da:
    - da promene pravilnike bilo kada i iz bilo kog razloga
    - ukinu forum u bilo kom trenutku, privremeno ili stalno

    Kršenje ovih pravila može rezultirati disciplinskim merama, što može uključivati i zabranu pristupa forumu Svet satova na određeno ili neodređeno vreme.

    Želimo Vam ugodan boravak i radujemo se zajedničkom doprinosu unapređenju kvaliteta portala i foruma Svet satova!

    Ekipa portala Svet satova

    Poslednja izmena pravilnika: 14. oktobar 2013.
    Vlasnik i uprava portala zadržavaju sva prava izmene i dopune pravilnika.
    Pravilnik stupa na snagu 14. oktobra 2013. i neće se primenjivati retroaktivno.

  2. #2
    Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lokacija
    Beograd, Srbija / Belgrade, Serbia
    Poruke
    7.360
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

    Exclamation Re: Pravilnik foruma

    Dragi članovi foruma,

    obaveštavamo vas da se od današnjeg dana primenjuje novi pravilnik foruma portala Svet satova.

    Predlažemo vam da ga pročitate i uputite sa pravilima.

    Kompletan pravilnik se nalazi u prvom postu ove teme.

    Veliki pozdrav svima!

Slične teme

  1. Apel svim članovima foruma
    By Vladan Stevanovic in forum Info
    Odgovora: 65
    Poslednja poruka: 24.7.2013., 13:58
  2. Nove funkcionalnosti foruma
    By Vladan Stevanovic in forum Info
    Odgovora: 19
    Poslednja poruka: 28.1.2012., 18:16
  3. Pravilnik za korišćenje berze polovnih satova
    By Vladan Stevanovic in forum Info
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 4.9.2011., 15:42
  4. Novi izgled foruma
    By Vladan Stevanovic in forum Ankete
    Odgovora: 49
    Poslednja poruka: 14.1.2011., 3:05

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •