Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 12
Like Tree16Likes

tema: Rolex Sky Dweller sat

  1. #1
    Počasni član Avatar korisnika milan zmaj
    Član od
    20.12.2008.
    Lokacija
    SRBIJA.Beograd
    Poruke
    9.492
    Lajkovi
    36956
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    159

    Određen forumom Rolex Sky Dweller sat

    Rolex Sky Dweller sat-rolex-sky-dweller-chocolate.jpg

    Rolex has just unveiled the Sky-Dweller, an all new timepiece with dual time zones and an annual calendar. The 42 mm diameter Day-Date case is available in either white gold, yellow gold or rose gold. Powering the timepiece is an all new self-winding in-house movement, caliber 9001. The movement is a COSC-certified chronometer and features a Rolex Parachrom hairpsring. It has 40 jewels, runs at 28,800 vph (4Hz) and has a 72-hour power reserve.

    The Ring Command Bezel, which consists of no less than 60 components, allows the wearer to select any of three positions, which in turn allows for each function to be set: date, local time or reference time. The selected function can then be rapidly adjusted in either direction, forwards or backwards, using the winding crown.

    The Sky-Dweller features an innovative annual calendar (without the day). It automatically differentiates between 30 and 31-day months. It only requires one adjustment per year on March 1st. The date is indicated at 3 o'clock and the month is indicated by one of twelve apertures around the chapter ring.


    next year at this time I'll be a millionaire




  2. #2
    Stariji član Avatar korisnika Larosa
    Član od
    17.11.2009.
    Lokacija
    Zrenjanin
    Poruke
    538
    Lajkovi
    1905
    Reputacioni uticaj
    17

    Određen forumom re: Rolex Sky Dweller sat

    Veoma originalno rešenje za prikaz GMT f-je i godišnjeg kalendara,bravo za Rolex
    Moram priznati da nisam Rolex ljub,sem naravno Submarinera ali ovaj novi model svakako zaslužuje pažnju i mislim da će imati lepu prodju,jedini problem na tom putu je da ga nema,tako sam razumeo iz dole priloženog teksta,u čeliku .
    Seiko ​Green Willard SPB153J1
    Seiko ​62 MAS Reissue SPB149J1 Limited edition
    Seiko ​Panda Chronograph SRQ029J1 Limited edition

    Omega Seamaster Co-axial 8800 Chronometer Diver Green

  3. #3
    Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.629
    Lajkovi
    18039
    Reputacioni uticaj
    281

    Određen forumom re: Rolex Sky Dweller sat

    Bravo za ''tehniku'' ali meni se izgled ne dopada.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

  4. #4
    sub
    sub je offline
    Stariji član Avatar korisnika sub
    Član od
    3.1.2009.
    Poruke
    601
    Lajkovi
    143
    Reputacioni uticaj
    20

    Određen forumom re: Rolex Sky Dweller sat

    Odlicno, svaka cast za Rolex.

  5. #5
    d1d
    d1d je offline
    Stariji član Avatar korisnika d1d
    Član od
    19.1.2011.
    Lokacija
    Vojvodina - Novi Sad
    Poruke
    1.296
    Lajkovi
    1128
    Reputacioni uticaj
    23

    Određen forumom re: Rolex Sky Dweller sat

    Citat VLADAN P kaže: Pregled poruke
    Bravo za ''tehniku'' ali meni se izgled ne dopada.
    ^^^^^^^^^^^
    +1
    "I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.

  6. #6
    Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lokacija
    Beograd, Srbija / Belgrade, Serbia
    Poruke
    7.360
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom re: Rolex Sky Dweller sat

    Rolex Sky Dweller sat-rolex-sky-dweller-annual-calendar-sat.jpg

    Rolex Sky Dweller Annual Calendar sat

    Rolex je ove godine široj javnosti, na sajmu u Baselu, predstavio nekoliko svojih novih modela. Ovom prilikom prestavljamo jedan od njih, tačnije Rolex Sky Dweller Annual Calendar sat.

    Pomenuti sat je specijalno kreiran za osobe koje često putuju. On je prvi sat pomenutog brenda sa dve vremenske zone i godišnjim kalendarom koji na diskretan način prikazuje mesece. Dizajn brojčanika ovog sata je u jednu ruku neobičan, dok je sa druge strane, baš zbog toga, i atraktivan.

    Rolex Sky Dweller sat-rolex-sky-dweller-2.jpg

    U kućištu novog Sky Dweller-a se nalazi kalibar 9001 automatski mehanizam izuzetnih performansi. Mehanizam koji je u potpunosti razvijen i izrađen u samom Rolex-u, i koji satu obezbeđuje rezervu sange od 72h.

    Rolex Sky Dweller sat-rolex-sky-dweller-movement.jpg

    Ugradnjom dodatnog zupčanika za podešavanje različitih funkcija u spoljni prsten mehanizma sata, omogućena je interakcija samog mehanizma i korone sata, i ovo je samo jedna od stvari koja ga čini jednim od najkompleksnijih mehanizama u istoriji ovog Brenda. Mehanizam takodje poseduje paramagnetnu plavu Parachrom balansnu oprugu i Paraflex sistem visokih performansi koji služi za amortizaciju udaraca, što omogućava maksimalni kvalitet mehanizma dodatno potvrđen COSC Chronometer sertifikacijom. Saros godišnji kalendar i sistem za podešavanje sata putem korone su najvišeg kvaliteta izrade i pouzdanosti u radu. Rolexov bidirekcioni rotor obezbedjuje kontinualno navijanje glavne pogonske opruge.

    Rolex Sky Dweller sat-rolex-sky-dweller-.jpg Rolex Sky Dweller sat-rolex-sky-dweller-1.jpg

    Brojčanik ovom satu daje jedan jedinstveni estetski identitet. Na njemu se u prvom planu nalazi rotirajući disk sa dvadesetčetvoročasovnom skalom za prikaz sati. Dok se iznad njega nalazi crveni okrenuti trougao koji pokazuje referentno vreme (vreme u matičnoj vremenskoj zoni). Lokalno vreme je prikazano centralnim kazaljkama za sate, minute i sekunde. Lokalno vreme se jednostavno podeša pomeranjem samo satne kazaljke, što je svakako jednostavnije i brže, nego pomerati kompletan set kazaljki. Godišnji kalendar sa prikazom datuma na poziciji 3 sata zahteva samo jedno podešavanje u toku godine. Indikacija meseca u godini je elegantno prikazana unutar pravouganonih otvora u brojčaniku, koji se nalaze uz satne markere. Zahvaljujući inovativnom sistemu podešavanja sata pomoću korone, ova operacija je postala izuzetno jednostavna i intuitivna. Ova karakteristika koju Rolex naziva “Ring Command” podrazumeva mogućnost da se pomeranjem korone u četiri različita položaja može štelovati sat. Rotiranjem korone u smeru suprotnom od kazaljke na satu, se selektuje izmena meseca/dana, lokalno vreme odnosno referentno vreme.

    U zavisnosti od meseca, kod satnog prikaza se nalazi oznaka koja prikazuje trenutni mesec. Na prvoj fotografiji se vidi da je oznaka na broju 8, šta označava mesec avgust.

    Rolex Sky Dweller sat-rolex-sky-dweller-3-watches.jpg

    Rolex Sky-Dweller sat se proizvodi u tri varijante izrade kućišta, od belog zlata, everose zlata i žutog zlata. I kao što primećujete ne izrađuje se od čelika. Vodootpornost koju obezbeđuje ovom satu je do 100 m. Prečnik kućišta je 42 mm na kojem je smeštena bidirekciona korona. Dizajn kućišta i narukvice je dobro poznat Oyster dizajn. Brojčanik se takođe izrađuje u više varijanti: boja slonovače, satensko-čokoladna, sunčano zlatna.


  7. #7
    Počasni član Avatar korisnika milan zmaj
    Član od
    20.12.2008.
    Lokacija
    SRBIJA.Beograd
    Poruke
    9.492
    Lajkovi
    36956
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    159

    Određen forumom Re: Rolex Sky Dweller sat

    Da jos malo napisem o ovom prelepom satu
    Tehnolosko remek-delo zasticeno sa 14 patenata,Sky Dweller na jedinstven i izuzetno originalan nacin pruza informacije neophodne svetskim putnicima kako bi sa lakocom pratili protok vremena:dvostruka vremenska zona omugucava ocitavanje lokalnog vremena na centralnim kazaljkama,dok referentno vreme prikazuje na rotirajucem disku u dvadeset-cetvorocasovnom formatu koji se nalazi u donjem delu centralnog brojcanika,zatim,posebno inovatan godisnji kalendar pod nazivom SAROS koji zahteva samo jednu korekcijudatuma godisnje i to kada februar prelazi u mart,i konacno,prikaz kalendarskog meseca putem 12 diskretnih otvora iznad satnih obelezja.

    Velicanstveni izraz umetnosti casovnicarstva i plod Roleksove tehnice expertize ,Sky-Dweller je podjednako lak za ocitavanje i jednostavan za upotrebu. Lokalno vreme,referetno vreme i datum brzo se podesavaju pomocu inovativnog interfejsa izmedju kucista i mehanizma. Rotirajuci prsten RING COMMAND centralna je tacka interfejsa i omugucava podesavanje svake pojedinace funkcijejednostavnim okretanjem prstena. Svaka funkcija se onda moze brzo i lako podesiti u oba smera pomocu kruniceza navijanjekoja ima samo jedan polozaj za podesavanje. Sky..je opremljen sa novim mehanizmom kao sto je i napisala Smizla 9001,zvanicno COSK u celosti osmisljen i proizveden u kompaniji Rolex.Sky..objedinuje preciznost,robusnots i najvaznije pouzdanost po kojima je i Rolex poznat. Ovaj rucni sat svedocanstvo je kreativne snage samog brenda posvecenog inovacijama u sluzbi korisnika.
    SKY DWELLER je dizajniran za sve one koji naglasak stavljaju na korisne funkicje,rukovanje bez napora,prestiz i eleganciju iznad svega. Dostupan je u verzijama od 18 tog karatnog belog,zutog i EVEROSE zlata izlivenog u Rolexovoj vlastitoj livnici. Ovim naocitim rucnim casovnikom dominira nazubljeni prsten koji predstavlja jedan od simbola Roleksovog brenda. Svojim raskolasnim Oyster kucistem od 42 mm,ovaj casovnik olicenje je savrsene forme i funkionalnosti,estetike i tehnologije.
    Modelom Sky Dweller rolex jos jednom demonstrira svoju kreativnost smislivsi i stvorivsti casovnik koji nastavlja legendarnu kolekciku OYSTER

    Referenrno vreme na necentralnom disku-Svetski putnici mogu pratiti referentno vreme (kuci ili na radnom mestu u zaisnosti udaljenosti) putem rotirajuceg diska u donjem desnom delu brojcanika. Fiksni obrtni trougao pokazuje vreme koje je korisnik odabrao kao referentno. Prikaz u dvadesetocasovnom formatu omogucava putnicima jasno razlikovanje dnevnih i nocnih sati npr 10 h uvece u odnosu na 10 ujutru te u svakom trenutkui na bilo kom mestu vlasnik ovog modela zna da li je odgovarajuce vreme da kontaktira nekog na drugom kraju sveta.

    Centralne kazaljke za lokalono vreme trenutnog odredista pokazuje konvencionalne kazaljke za sate,minute i sekunde. Vreme se moze podesiti brzo i lako zahvaljuci koji omegucava satnoj kazaljci da se nezavisno podesava u koracima od po jednog sata kako unapred tako i unazad,pa uskladjivanje sa lokalnim vremenom ne remeti rad kazaljki koje pokazuju minute ili sekundaru,kao sto ne remeti ni referentno vreme.

    promena datma za lokalno vreme povezana je sa lokalnim vremenom i odigigrava se u samo nekoliko milisekundiu ponoc.Na taj nacin,datum prikazan na otvoru uvek je tekuci datum u trenutnoj vremenskoj zoni.
    Zahvaljuci inovativnom prikazu i jednostavnom rukovanju Sky..omugucava putniku da prilagodi casovnik razlicitim vremenskim zonama tokom putovanja istovremeno zadrzavajuci sve prednosti konstantnog i jasnog prikazivanja referentong vremena.

    Oystar Perpetual Sky opremljen je revolucinarnim godisnjim kalendarom neprevazidjene robusnosti i pouzdanosti za jednu ovakvu kompleksu casovnicarsku funksiju. Kvaliteti ovog godisnjeg kalendara rezultat su sjajno osmisljenog mehanzma,Roleksovog patenta pod nazivom SAROS,ciji je jednostavni dizajn direktno inspirisan astronimskim fenomenom istog naziva
    Ovaj godisnji kalendat kako je vec napisano automatski pravi razliku izmedju meseca koji imaju 30,odnosno 31 dan. Prikazuje tacan datum citave godine i potrebno mu je samo jedno podesavanje godisnje i to 1 marta ,buduci da februar ima samo 28 ili 29 dana.
    Genijalnost sistema SAROS koji je Rolex razvio ,lezi u jednostavnom prebacivanju sa meseca koji ima 30,na mesec koji ma 31 da. Ovaj inteligentni mehanizam zasnovan je na samo dva koeficijenta uzupcavanja i cetiri nova zupcanika dodatih vec tradicionalnom Roleksovom kalendaru.
    Grcki termin Saros,u upotrebi je od antickih vremena,naziv je priblizno osamnaestog ciklusa prilim kojeg folazi do poravnjana Sunca.Zemlje i meseca,sto uzrokuje lunarno i solarno pomracenje. Ovaj astronomski fenomen inspirisao je dizajn mehanizma godisnjeg kalendara .

    Sistem SAROS osmisljne je oko nepomicnog planetarnog zupcanika(ekvivalent Sunca) u centru mehanizma. Leteci zupcanik ,uzupcan u planetarni zupcanik pokrece se sa svakim prebacivanjem datuma i orbitira oko planetarnog zupcanika tokom perioda od mesec dana.Istovremeno.lezeci zupcanik je opremljen sa cetiri duza zupca (Mesec) za cetiri meseca u godini koji imaju 30 dana
    Dvostruka trenutna promena datuma - Koeficijent uzupcavanja leteceg i planetarnog zupcanika proracunat je tako da na kraju meseca od 30 dana-iskljucivo u tim mesecima ,jedan od zubaca leteceg zupcanika primi dodatni impuls mehanizma za promenu datuma. Usred toga,u svega par milisekundi ,disk kalendara umesto jednog,prebacuje dva datuma sa recimo 30 na 1 kako bi prikazo tacan datum.

    Diskretno prikaz meseca- Meseci u godinu prikazuju se u 12 diskretih otvora koji se nalaze iznad satnih obelezja,januar se nalazi na polozaju 1...pa tako dalje.
    Tekuci mesec je prikazan u kontrasnoj boji. Na slici pozicija 8






    9001 Kalibar modela Sky je u potpunosti nov meganicki mehanizam koji se sam navija.najcistija je fuzija tehnologija kompanije Roleks. U celosti je ismisljen i izradjen u Roleksu ,sa ukupno 380 komponenti i jos sedam patenata od kojih su 4 nova,ovo je jedan od najslozenijih kalibara koje je Roleks ikada razvio. Kalibar 9001 je COSC. Oscilalator nosi plavu PARACHROM oprugu koju je patentirao i izradio Roleks od ekskluzivne legure otpornoj na magnetne uticaje.
    9001 jedinstvena pouzdanost pruza 50 procenata vecu otpornst na udare.

    Izvinjavam se ako ste vec znali deo ili sve sto je napisano skupljajuci deo po deo o ovom satu ali vredi ga upoznati.

    next year at this time I'll be a millionaire




  8. #8
    Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.629
    Lajkovi
    18039
    Reputacioni uticaj
    281

    Određen forumom Re: Rolex Sky Dweller sat

    Kako vam se dopada ''fenomenalna'' ideja tuning-kuće Bamford da ovaj Rolex,koji je ,podsećam,od belog zlata ,presvuče PVD premazom ?

    Rolex Sky Dweller sat-rolex-skydweller-sat__01.jpg
    KLL likes this.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

  9. #9
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

    Određen forumom Re: Rolex Sky Dweller sat

    Dobra ideja (za izbegavanje)
    Iskreno ne volim PDV ni na celiku, a na zlatu
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  10. #10
    Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lokacija
    Свилајнац, Поморавље
    Poruke
    2.322
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Rolex Sky Dweller sat

    interesuje me pored ovog 9001, zatim 3135 i onog i daytoni, to je serija 4 sa kraja osamdesetih i pocetka devedesetih prva u daytoni kućna, je l ima rolex jos neke mehanizme u ovim glavnijim modelima, odnosno htedoh pitati



    je l se 3135 isto nalazi i u milgaussu, gmt masteru (najverovatnije da da), exploreru i datejust modelima

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 21.9.2010., 20:51
  2. Rolex GMT II i Rolex Sea-Dweller satovi
    By patek in forum Rolex
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 16.8.2010., 0:22
  3. Produzetak narukvice za Rolex Sea-Dweller
    By Dekara in forum Časovničarska radionica
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 13.7.2010., 17:42
  4. Rolex Sea-Dweller WR test
    By dragon in forum Rolex
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 23.6.2010., 10:43

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •