Prikaz rezultata 1 do 2 od ukupno 2
Like Tree3Likes
  • 3 Post By Shmizla

tema: Rado HyperChrome Touch Dual Timer - satovi bez krunice

  1. #1
    Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lokacija
    Beograd, Srbija / Belgrade, Serbia
    Poruke
    7.360
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

    Post Rado HyperChrome Touch Dual Timer - satovi bez krunice

    Rado je švajcarski proizvođač satova poznat po primeni modernih i visoko izdržljivih materijala u izradi časovnika. Ove godine su u svojoj ponudi predstavili novi i potpuno zanimljiv model. Časovnik bez krunice, zvuči interesantno za jedan model klasičnog izgleda. Možda se sada pitate, kako se onda može naštelovati vreme na njemu? Podešavanje vremena na novom satu se vrši putem dodira.
    Naziv: Rado_Hyperchrome_Touch_Dual_Timer_satovi_watches_1.jpg, pregleda: 1247, veličina: 50,9 KB

    Rado HyperChrome Touch Dual Timer satovi poseduju kućište izrađeno od keramike na kojima je implementirano šest senzora postavljenih sa njegove dve strane. Dodirom na odgovarajuće pozicije kućišta se može podesiti lokalno vreme ili u drugoj vremenskoj zoni. Ovaj sat može biti dobar izbor za sve svetske putnike koji su ljubitelji modetnih tokova i materijala.

    Spomenuto je da časovnik ima GMT funkciju, odnosno prikaz lokalnog vremena se inicijalno prikazuje na glavnom ciferu, dok se vreme u drugoj vremenskoj zoni može očitati na podbrojčaniku smeštenom na “6h”. Na ovom modelu se može i zameniti način prikaza vremena. Tačnije, prikaz sati i minuta u drugoj vremenskoj zoni može biti dominantno, dok se lokalno vreme može prikazati na prodbrojčaniku. Odluka o načinu prikaza je ostavljena korisniku sata, tj. data je mogućnost njegove lake izmene.
    Naziv: Rado_Hyperchrome_Touch_Dual_Timer_satovi_watches_2.jpg, pregleda: 491, veličina: 141,0 KB

    Kućište ovih satova je napravljeno od high-tech keramike u monoblock obliku. Na brojčaniku je postavljeno 12 satnih markera dodatno premazanih Supar-LumiNova luminescentnom farbom, a isti premaz je nanet i na kazaljke. U satovima je ugrađen kvarcni ETA F11.001 mehanizam sa 10 rubina. Ovaj mehanizam nema krunicu već je podesiv putem dodira. Dimenzije kućišta su 42mm u prečniku i 10,2mm u visini, dok je deklarisana vodootpornost 50m.

    U narednim redovima slede detalji oko podešavanja časovnika…

    Kako podesiti vreme u lokalnoj vremenskoj zoni?
    Da biste naštelovali vreme u lokalnoj vremenskoj zoni potrebno je da dodirnete kućište na poziciji “10h” sve dok minutna kazaljka na glavnom brojčaniku ne počne lagano da se pomera. Odmah nakon toga pomerajte prst po desnoj strani kućišta odozgo na dole. Minutna kazaljka se nakon toga opet lagano pomera nakon čega se može čuti “beep” zvuk. Tada je sat aktiviran i vreme se može podesiti na satu.
    Ukoliko želite da podesite sate na časovniku pomerajte prstom po levoj strani kućišta i to u smeru kazaljke za +1h, a u suprotnom smeru kazaljke na satu za -1h. Minuti se mogu podesiti na sledeći način: pomerajte prstom po desnoj strani kućišta i to u smeru kazaljke za +1min, a u suprotnom smeru od kazaljke za -1min.
    Kako biste potvrdili podešeno vreme i deaktivirali senzore osetljive na dodir, potrebno je držati nekoliko sekundi prst na poziciji “8h ili 10h”. Nakon toga će se začuti “beep” zvuk koji potvrđuje da se sada vreme ne može slučajnim dodirom izmeniti.
    Naziv: Rado_Hyperchrome_Touch_Dual_Timer_satovi_watches_3.png, pregleda: 1068, veličina: 473,9 KB

    Kako podesiti vreme u drugoj vremenskoj zoni?
    Ukoliko biste želeli da naštelujete vreme u drugoj vremenskoj zoni potrebno je da dodirnete kućište na poziciji “8h” sve dok minutna kazaljka na podbrojčaniku ne počne lagano da se pomera. Odmah nakon toga pomerajte prst po desnoj strani kućišta odozgo na dole. Minutna kazaljka se nakon toga opet lagano pomera nakon čega se može čuti “beep” zvuk. Tada je sat aktiviran i može se podesiti vreme na “malom brojčaniku” sata.
    Da biste podesili sate u drugoj vremenskoj zoni pomerajte prstom po levoj strani kućišta i to u smeru kazaljke za +1h, a u suprotnom smeru od kazaljke za -1h. Ukoliko biste želeli da podesite vreme za 1/4h tj. za minimum u zonama, pomerajte prstom po desnoj strani kućišta. Pomeranjem u smeru kazaljke na satu se dodaje 15min na postojeće vreme, a u suprotnom smeru se one smanjuju.
    Kako biste potvrdili podešeno vreme i deaktivirali senzore osetljive na dodir potrebno je držati nekoliko sekundi prst na poziciji “8h ili 10h”. Nakon toga će se začuti “beep” zvuk koji potvrđuje da se sada vreme ne može slučajnim dodirom izmeniti.
    Naziv: Rado_Hyperchrome_Touch_Dual_Timer_satovi_watches_4.jpg, pregleda: 409, veličina: 60,9 KB

    Lokalno vs. GMT vreme
    Ovaj časovnik ima mogućnost promene dominantnog prikaza vremena, odnosno na cenralnom brojčaniku se umesto lokalnog vremena može prikazivati GMT vreme. Isto tako, na podbrojčaniku GMT vreme može biti zamenjeno sa lokalnim vremenom. Da biste ovu izmenu odradili potrebno je istovremeno nekoliko sekundi držati prste na kućištu na pozicijama “9h i 3h”. Ova opcija svakako može biti korisna za sve svetske putnike.

    RADO

  2. #2
    Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lokacija
    Doboj,R.SRPSKA
    Poruke
    4.981
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    139

    Određen forumom Re: Rado HyperChrome Touch Dual Timer - satovi bez krunice

    svakako zanimljivo za mlađu populaciju ali sa drugačijim izgledom(preklasično za ovu tehniku).

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •