Švajcarski proizvođač satova, IWC, je ovu godinu posvetio Portugieser kolekciji satova. Na Baselworldu je predstavljen IWC Portugieser Yacht Club model koji je po prvi put ukombinovan sa worldtimer komplikacijom (praćenje vremena u 24 vremenske zone).

Naziv: IWC-Portugieser-Yacht-Club-Worldtimer-1.jpg, pregleda: 533, veličina: 185,4 KB


U novom časovniku je ukombinovan sportski i elegantni stil, a sve je savršeno “upakovano” u kućištu od čelika odnosno ružičastog zlata. Njegov prečnik iznosi 45,5mm, dok je visina 14mm. Portugieser Yacht Club Worldtimer se izrađuje u ograničenoj seriji od svega 500 primeraka od nerđajućeg čelika i 100 komada od zlata.

Worldtimer komplikacija omogućava da se na jednom časovniku prikaže vreme u sve 24 vremenske zone, što se može i predstaviti kao veoma unapređena GMT funkcija. Na ovom IWC-ovom modelu možete pratiti vreme u gradovima kao što su: Tokyo, New York, Paris, Rio de Janeiro i dr. Vremenske 24 zone i njihova podela u svetu je naznačena sa zadnje strane kućišta tj. na poklopcu. Vreme na ovom satu se podešava uz pomoć krunice sata, što svakako zvuči interesantno.

Naziv: IWC-Portugieser-Yacht-Club-Worldtimer-2.jpg, pregleda: 489, veličina: 167,1 KB


IWC Portugieser Yacht Club Worldtimer satove pokreće automatski kalibar 35750 sa rezervom snage od 42h. Isporučuju se na kaiševima od gume ili aligatorove kože. Preporučena maloprodajna cena modela od čelika je 10.500,oo CHF, a za model od zlata treba izdvojiti 26.000,oo CHF.

IWC