IWC je iznova pronašao inspiraciju u Saint-Exupéryjevom Malom princu. Najnovija verzija sata Le Petit Prince ističe se neobičnim zvjezdanim elementom koji je teško zapaziti na prvi pogled: unutar kruga u središtu modrog brojčanika karakterističnog „kokpit“ dizajna raspoređene su zvjezdice koje, jedna po danu, nasumično zasvijetle. Svjetleće zvjezdice simboliziraju planete koje je princ posjetio za svog putovanja, a ugravirane su i na pozadinu sata zajedno s imenima njihovih fikcionalnih stanovnika te portretom princa.

Novi model pokreće automatski kalibar 79420 sa 44-satnom rezervom snage te dvije sekundne kazaljke postavljene jedna preko druge, a koje omogućuju korisniku precizno mjerenje proteklog vremena čak unutar iste minute, što je funkcija poznata i kao dvostruki kronograf. Ostale funkcije modela su sati, minute, sekunde, datum i dan u tjednu.

Kućište promjera 44 mm izrađeno je od nehrđajućeg čelika i ima posebno unutarnje kućište od mekog željeza koje štiti mehanizam od magnetskog djelovanja. S prednje strane kućišta nalazi se safirno staklo. Sat je vodootporan do 60 metara.

Brojčanik sata je modri sa tri podbrojčanika i prozorom datuma na 3 sata te kazaljkama presvučenim slojem Super-LumiNove.

Sat dolazi sa smeđim kožnim remenom, a dostupan je u ograničenoj seriji od 1000 primjeraka.