Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	Fortis watches logo.jpeg
Viđeno:	152
Veličina:	5,2 KB
ID:	19321

Walter Vogt je 1912. godine osnovao Fortis, a nakon 12 godina je započeo proizvodnju sa John Harwood-om, pronalazačem automatskih ručnih satova. Sedište Fortis Uhren AG-a je u Grenchen-u u Švajcarskoj.

Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	Walter Vogt osnivac - Fortis satovi.jpg
Viđeno:	154
Veličina:	3,7 KB
ID:	21363

Fortis je lider u razvoju robusnih i izdržljivih pilotskih i vojnih instrument-satova. Kompetentnost Fortisa na polju proizvodnje preciznih hronograf satova je potvrđena od strane vazduhoplovnih eskadrila širom sveta, koji su izabrali Fortis kao svoju opremu za profesionalnu upotrebu.

Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	Fortis satovi - fabrika.jpg
Viđeno:	182
Veličina:	118,7 KB
ID:	21364

Fortis satovi po svom izgledu podsećaju na pilotske satove, što se naročito ogleda na izuzetnoj jednostavnosti I preglednosti brojčanika što omogućava lako očitavanje vremena I uz jako lošu vidljivost okruženja, što je naročito važno za pilote.

Godine 1926. Fortis je lansirao svoj prvi ručni sat sa automatskim navijanjem, patentirani Harwood Automatic. Zatim 1937. godine Fortis proslavlja 25 godina od proizvodnje njihovog prvog hronograf sata, kada je već stekao renome proizvođača koji je posvećen proizvodnji ultra preciznih, pouzdanih ručnih satova za najzahtevnije profesionalce. Kasnije, 1954. godine je na globalnom nivou započeo distribuciju satova sa alarmom. Godine 1992. je predstavljen prvi sat koji pokazuje 52 kalendarske nedelje.

Od 1994. godine Fortis je ekskluzivni zastupnik Ruske svemirske posade, ovlašćen od strane Ruske Federalne Svemirske agencije. Takođe Fortis zastupa i ruske Mig pilote, kao i švajcarske vojne pilote. Zanimljivo je da svaki sat ima svoj broj i individualni sertifikat o uslovima u kojima je testiran i pokazanim karakteristikama.

Kreativci i majstori u Fortiss-u su po inspiraciji kosmonautskim satom lansirali celu seriju satova od 300 modela, pod nazivom Fortis space edition, napravljenih od čelika i zlata sa vrhunskim performansama.

Godine 2002. kompanija Fortis je obeležila 90 godina postojanja. Oni za sebe kažu: Opsesija nam je kvalitet satova, a pvi cilj su nam vrhunske performance.

Satovi Fortis premošćuju jaz između prošlosti i sadašnjosti, a dizajnirani su za budućnost.

Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	fortis satovi_100 godisnjica.jpg
Viđeno:	176
Veličina:	46,9 KB
ID:	21365

Zvanična web adresa: FORTIS