zdravo svim ljubiteljima satova postavicu slike sata koji je u vlasnistvu moje porodice da bih pokazao sta imam i da li neko od ljudi koji nesto vise od mene znaju o satovima i njihovoj istoriji . ovako sat koji je na slikama je iz Nemacke doneo moj pradeda kada je bio u zarobljenistvu tamo ne znam tacnu pricu kako je doslo do toga da je on zavrsio u zarobljenistvu ali kada je dosao nazad u zamlju dosao je sa pozamasnim kapitalom i sa sobom je doneo ovaj sat koji je radio dosta dugo sve do trenutka kada je po pricanju moga oca moj pradeda hteo da oraspolozi svog bolesnog sina pokazivajuci mu mehanizam sata kako radi, malo dete je svojim prsticem zaustavilo mehanizam i od tad je sat pokvaren i kasnije su nekoliko delova verovatno izvadjeni od strane moga oca i strica kad su bili mali . E sam ako neko zna nesto vise o istoriji sata ja sam odprilike nesto saznao ali vrlo malo . Slao sam i mail poruke samoj kompaniji ali sam dobio odgovor da nemaju bazu podataka ne razumem zasto . Zanima me grb i mozda natpis posto su bile seoske price znate kako je to kod nas kad neko je dosao iz inostranstva sa vecim novcem omah je ili kriminalac ili ko zma sta za mog pradedu su kruzile price da je u inostranstvu za vreme zarobljenistva zaveo neku stranu groficu i od nje dobio ovaj sat o kome sam pisao. Ako neko zna nesto vise ja sam trazio po netu te starije junghans dzepne satove ali nisam uspeo da proadjem nijedan sa ovakvim grbom
POZDRAV
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()