Dobro dosao na forum.
Nisam veliki strucnjak za dzepne satove, pa ne bih zeleo da ti iznosim netacne podatke.
Najbolje bi bilo da sacekas da se clan fotopetar oglasi, posto je on verovatno najveci strucnjak za ovaj tip satova.
16Likes
Dobro dosao na forum.
Nisam veliki strucnjak za dzepne satove, pa ne bih zeleo da ti iznosim netacne podatke.
Najbolje bi bilo da sacekas da se clan fotopetar oglasi, posto je on verovatno najveci strucnjak za ovaj tip satova.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Helvetia je negdje iz 30-ih po gravurama na kućištu koje je definitivno srebrno,po ciferu i kazaljkama Art Deco stil sata 30-te.
Sad doista me zanima koliko je velika Helvetia (mislim koliko centimetara je njen promjer,a koliki samog mehanizma,nisam još vidio Helvetiu s tolikom razlikom veličine kućišta i mehanizma!Po veličini lako se dade na stranicama provjerit točan kalibar mehanizma što uopće nije toliko ni bitno za ovaj prelijepi sat.
I hvala ti što ne pitaš koliko vrijedi sat,vidim da tvoj tebi ima neprocjenjivu vrijednost,tako i treba!
Imaš nešto što doista dosad nisam vidio.35 mm mehanizam koristio se u pilotskim Helvetijama (upravo provjerio po svojim Helvetijama) i to je mehanizam baš iz tog doba kad i pilot Helvetie.Provjerih isto dal je riječ o potpuno istom mehanizmu.Ne riječ je o đepnom mehanizmu vrlo sličnom mehanizmu pilot Helvetie.Što da ti kažem doista rijedak mehanizam i vrlo dobar.
Eto možeš sa zadovoljstvom da spremiš sat,doista nije riječ o svakidašnjem modelu,malo je drukčiji i time rjeđi i cijenjeniji.
Dolje prilažem sliku mehanizma pilot Helvetie da usporediš razlike.
Nadam se da ti je moja pomoć pomogla!
![]()
Bookmarks sajtovi