Prikaz rezultata 1 do 3 od ukupno 3
  1. #1
    Novi član
    Član od
    3.1.2009.
    Poruke
    5
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Goschler & Cie Bienne, sat medaljon

    Ćao,
    da li mi neko može pomoći oko ovog časovnika. Interesuje me nešto više o ovom proizvođaču i koliko bi sat vredeo. Koliko ja znam star je minimum 70 god ali mislim da je i više. Na prednjoj strani bilo je nakoliko različitih vrsta dragog kamenja, mislim ima ih i dalje ali je par ispalo. Unapred hvala na svakom savetu.



  2. #2
    Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    3.713
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re:Goschler & Cie Bienne, sat medaljon

    Emile, koliko sam uspeo da saznam, ovaj proizvođač je postojao do 1830 do 1930. Firma je propala tokom velike krize 30-ih godina prošlog veka, a kasnije 1938 god. kompanija W. Weber & Co. preuzima fabriku i pretvara je u pogon za proizvodnju i obradu čelika.

    Imajući u vidu da ovaj proizvođač nije dostigao zavidan renome u industriji satova tokom svog postojanja, i nije doživeo sadašnjost, njegovi proizvodi ne mogu vredeti više od grubog zbira vrednosti samih delova (mehanizma i kućišta (plemeniti metali, drago kamenje?)).

    Kao što sam često napominjao cenu odredjuje tržiste i to najbolje možes saznati ako ga staviš na online aukciju na sajtu kao sto je recimo ebay. Ono što sam uspeo da pronađem na Internetu zaista ne ohrabruje, jer je sat ovog proizvođača iz 1890. godine koji je neko pokušao da proda baš na ebay-u dostigao cenu od samo 100 EUR:

    http://cgi.ebay.es/ws/eBayISAPI.dll?...m=130264215710

    Zaključak je da je njegova najveća vrednost upravo ona sentimentalna, i kada su ovakvi satovi u pitanju ja ih lično nikada ne bih prodavao posebno ako je to bio poklon od neke drage osobe.

    Pozdrav,
    V.S.

  3. #3
    Stariji član Avatar korisnika fotopetar
    Član od
    5.2.2012.
    Lokacija
    Brač-Bjelovar(Hrvatska)
    Poruke
    1.097
    Lajkovi
    3283
    Blogovi
    6
    Reputacioni uticaj
    302

    Određen forumom Re: Goschler & Cie Bienne, sat medaljon

    Gospon Emil samo me zanima da li je sat još vaš i koliki je promjer sata te da li bi mogli bacit još poneku sliku sata cifera i mehanizma.ako je sat dobro očuvan i ako je cifer očuvan i mehanizam radi a kućište je koliko vidim zlatno tad taj sat poprilično vrijedi.To što je firma propala to ne znači da je sat loše izrađen dapače ako je to bila viša klasa satova tad vaš sat danas vrijedi puno više od same vrijednosti materijala od kojeg je jer taj sat može spadat u rjeđe kolekcionarske primjerke za koje pravi znalci i kolekcionari mogu izbrojiti podosta €urića.
    Eto nadam se da nisam prekasno pisao i da je sat još vaš.
    Lp!

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •