Ma kupiš polovan Swatch sa tom mašinom za 100e i držiš ga u rezervi....pravi sam Srbinima da ti traje dve generacije, ko golf dvojka
![]()
Ma kupiš polovan Swatch sa tom mašinom za 100e i držiš ga u rezervi....pravi sam Srbinima da ti traje dve generacije, ko golf dvojka
![]()
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Ma povedeš računa kad kupuješ Smoč, malo nošen, redovno održavan, pogledaš kod majstoranosila penzionerka u posebnim prilikama
Inače, mislim da nema da se kupi u slobodnoj prodaji (da se uozbiljimo), Eta zna, mislim da je jako malo.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Znači, staviti u napomenu , da uz ovaj Trso (mekanik) , obavezno obezbediti i smoč .
Da... i predpostavih da nabavka novog i nije baš "piece of cake"
Victorinox - real steel with mechanical soul
Interesantan sat, a što se tiče ETA C01.211 mehanizma ja ne mogu ništa loše da kažem, baš naprotiv. Imao sam i koristio razne mehaničke hronografe (nekoliko 7750, 2894-2, lemania 5100,omega 1143 (2892-a2 + hrono modul), 7734) i svi oni imaju svoje „bubice“ verujte mi. U 80% slučajeva greške koje nastaju sa ovim mehanizmom garantujem da su ljudske prirode. U ovom slučaju osobe koje su do sad nosile kvarcne satove, dobile su priliku da po povoljnoj ceni kupe mehanički automatic chronograph koji je „osetljiv“ na nepažljivo korišćenje – iz neznanja se prema njemu ponašaju kao prema kvarcnom satu. tj. nisu navikli da naviju sat ručno posle dužeg vremena pa im sat stane na ruci, zatim koriste hronograf a u isto vreme šteluju vreme, menjaju datum između 9 uveče i 3 ujutru, na nedovoljno navijen sat uključe hronograf pa sat stane, pa pokušaju nenavijenog da ga resetuju itd... To što je neki sajdžija rekao ne mora ništa da znači i ranije su majstori izbegavali da servisiraju recimo Lemaniju 5100 (koji je osnova i za C01.211), a poznavaoci znaju koliko je to kvalitetan i cenjen mehanizam. Ja sam čuo da nekoliko mojih prijatelja a i dosta ljudi na internetu, na primer, ima loše iskustvo sa 7750 a ja sam kao i mnogi drugi vrlo zadovoljan - M.Lacroix sa 7750 je recimo bio neverovatno tačno podešen i radio mi je bolje nego recimo Fortis ili Omega (sa kojom sam imao i velikih problema). To što neki mehanizam ima plastični deo ne znači automatski da je on loš, pročitajte na interenetu koliko proizvođača koristi plastiku u svojoj proizvodnji mehanizama. Već nekoliko godina Tissot sa ovim ETA C01 mehanizmom ide +/-5 sekundi dnevno, štoperica radi fenomenalno, a rezerva snage je oko dva dana. Što se mene (iz iskustva i sa mnogo skupljim hronografima) tiče, vezano za ovaj mehanizam - topla preporuka (uz pravilno korišćenje naravno)!
Poslednja ispravka: vladast (22.11.2013. u 21:41)
Bookmarks sajtovi