Roamer satovi – Info-roamer-switzerland-logo.jpg

Roamer je švajcarski brend satova koji sintetiše tradicionalne vrednosti sa primesama novih modernih tokova. Dugogodišnja tradicija i težnja za inovacijama su kreirale jak brend koji postoji još od 1888. godine. Njihove modele karakteriše korišćenje kvalitetnih materijala u izradi satova kombinujući sve to sa odgovarajućom dozom funkcionalnosti i elegancije. Roamer satovi se proizvode u Švajcarskoj te njihovi modeli “nose” natpis Swiss Made.

Roamer satovi – Info-roamer-satovi-info-2.jpg

Roamer - Hronološki pregled po godinama

1888 –
Fritz Meyer otvara radionicu u Solothurn-u, Švajcarska, gde počinje sa proizvodnjom cilindričnih zaprečnih sklopova za satne mehanizme.

1904 –
Kompanije menja naziv u Mayer & Studeli, s obzirom da Mayer udružuje snage sa svojim prijateljem. Proširuje se i preokreće poslovanje u proizvođača mehanizama za satove. Kasnije, visoko precizni i pouzdani mehanizmi dobijaju nov naziv - “MST”.

1923 –
Roamer povećava proizvodnju i dostiže brojku od million jedinica u godini dana. Počinju sa sopstvenom proizvodnjom kvalitetnih kućišta kako bi izbegli zavisnost od dobavljača.

1932-1940 –
U ovom periodu kompanija zapošljava 1200 radnika i počinje sa proizvodnjom brojčanika za satove. Njihova kućišta dostižu odličnu vodootpornost i razvijena je pojednostavljena procedura za servisiranje.

1945 –
Otvoreno predstavništvo u New York-u, Amerika.

1952 –
Promenjen je naziv u Roamer Watch Co. SA. čime kompanija počinje da stvara novi brend za sebe.

1955 –
Patentirano Amfibio kućište koje je dostiglo veliki komercijalni uspeh.

1972 –
Roamer počinje sa prodajom svog prvog kvarcnog sata širom sveta.

2003 –
Kompanija odlučuje da promeni sliku o sebi sa težnjom da se vrati starim vremenima i mehaničkim satovima. S toga je kreirana “Competence” kolekcija satova. To je bio korak ka poboljšanju marketinga samog brenda.

2009 –
Swiss Watch Group kupuje 50% akcija Roamer-a. Zajedno sa kineskim distributivnim partnerom i delimičnim vlasnikom, Chung Nam Corp-om, brend ponovo dostiže dobro pozicioniranje na međunarodnom tržištu.

2010 –
Roamer proslavlja 122 godina poslovanja, kreirajući nove kolekcije satova, predstavljajući svakako modele sa natpisima “Swiss Made” i težnjom da zadovolje i najzahtevnije kupce širom sveta.

Roamer satovi – Info-roamer-satovi-info.jpg


Kontakt:
Roamer of Switzerland AG
Gibelinstrasse 27
CH-4503 Solothurn
Phone: +41 32 625 51 11

Roamer satovi – Info-roamer-satovi-info-1.jpg

LINK: Roamer