-
Prekrasan Poljot, impresionira jednostavnošću i ljepotom, po meni kutija ovog navijača asocira na vrh Swiss manufakture, starog Pateka i Piageta
Wostok je nos, imam još jedan, treba stići i švicarske, kabinski podmorničarski i brodski sat, dakle ne spada u opremu plovila, već u opremu mornara odnosno osoblja, vodonepropustan, masivan, precizan i ne preskup, osmodnevni
da slava su 1600
-
Re: Slike ruskih satova
Lepsi Poljot zaista ne pamtim da sam skoro video, posebno sto vise volim da je sat u "srebrnom", a ne "zlatnom" kucistu.
-
18 Priloženi(h) fajl(ova)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 103566
Ovu moram nabaviti... Nevolja je u tome što još ne videh uživo, kao jednorog boga mu... :) Ima neko?
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
-
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Malnia, stolni sat, sa odličnim strojem, vrlo precizan, zaslužuje biti kolekciji
Prilog 103909 Prilog 103910 Prilog 103914
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Šta je ovo za ime boga...
Prilog 105027
Prilog 105028
Prilog 105029
Šta uopšte znači "seržantskie", kontam da je narednik?
-
Jasta, to bi bio "narednicki", imao sam prilike da naletim na takav sat vise puta, ali su uvek bili polupani.
Ovaj je vec nedeljama na kupujemprodajem. U sustini pristupacna cena, steta samo zbog ostecenja na ciferu i sto nema fosfora na kazaljci, ali se i to da srediti ako se ima strpljenja.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Smotra:
Prilog 105113
Molnija brine o povređenim drugovima(:)):
Prilog 105114
-
Svaka cast Kure! :congrats:
Djevojka iz Čeljabinska jednostavno prelijepa! :)
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
slike ruskich satova
no i to je proba slikatora iz računara....
Prilog 105735....:)
**
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
-
-
Izvini 23, zaboravio sam . :D Ni meni nije lako .:lol:
-
Opasne slike!!! :man_in_love:
-
I ja predlažem da se banuje sky, pod uslovom da je sat sa slike njegov... :flapper:
Razlog - parvi nam zazubice...
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 106086
Стони Мајак из доба седамдесетих година двадесетог века. Невероватан осећај за имати тај сат на свом столу.
Prilog 106087
Сарадњом чељабинског и златоустског завода произведен је 1965. године овај сат. Златоустски часовник "Агат" и Чељабински тајмер "Молније".
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Nekoliko fotografija Slave 5498 (20 rubina , 36000 vns). Autor fotografija MMario.
Prilog 106216Prilog 106217Prilog 106218Prilog 106219
-
Odlicne fotke i odlicna stoperica.:thumbup:
Retkost je videti tu stopericu u takvom stanju i jos sa originalnom kutijom i papirima.
-
Ma vec drugi put ju gledam kako da ju .........;)
-
Ne stajte mi na muku, propustio sam priliku da nabavim takvu, zaista nema lepse. :yes4:
-
-
i ja sam propustio priliku da je imam,ali uopste ne mi je muka.............. :shot:
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Ha, ha, ha, da sam juče gekno ne bih znao da postoji i ovakav komandirac... Horor vizuelno, ali verujem da ih nema puno, pa možda i bude i interesantan nekom ko je kolekcionar...
Prilog 106562 Prilog 106563 Prilog 106564
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
model vostok-a?
Pozdrav!
Gledam pre neki dan moj stari navijac vostok,koji je zreo za sredjivanje.Elem,nikako da se setim njegovog modela. Pretpostavljam da nije nesto posebno vredan,mada sta sve nije prosao to je cudo!Zna li ko da mi kaze o kom se modelu radi?Kod mene se dobro pokazao,obzirom na to sta sve nije preziveo. Izvinjavam se zog loseg kvaliteta slike.Prilog 107445
-
U pitanju je elegantni Vostok. Taj model, za razliku od Amfibija i Komandirskih nema neki odredjen naziv. Fotografija je vrlo losa ali rad sa pokusati-mislim da je unutra mehanizam 2409 i na brojcaniku bi trebalo pisati 17 rubina, sat je iz perioda SSSR-a ( to bi trebalo pisati na dnu brojcanika). Kuciste je mesingano pa hromirano, staklo je pleksiglas.
-
Hvala skydrummer, u pravu si,ima 17 rubina,pise da je iz sssr-a.e sad,koliko vredi ulagati u njega..u smislu ciscenja,zamena stakla..novog kaisa...?
-
Citat:
Aleksa5 kaže:
.e sad,koliko vredi ulagati u njega..u smislu ciscenja,zamena stakla..novog kaisa...?
Zavisi šta ti je merna jedinica.
Ako je to novac onda i ne vredi previše.
Ako su to emocije onda svakako vredi
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Dobar sat i odlicne fotke:thumbup:
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Пошто смо се мало улењили, ево једне Победе ЗИМ из 1951. године.
Prilog 107677
Цифраник осликан у уљу, мотив је са ушћа Неве у Фински залив, Лењинград.
Prilog 107678
Минијатура на "Победи" 2. МЧЗ имена Кирова. Нештоје млађа, из 1957. године са мотивом совјетског разарача. Галеб слеће, девојчица са обале поздравља разарач машући црвеном марамом. Само што не запева "Поздравите мога тату на таласима плавог мора".
Величанствено!
Prilog 107679
Мало шематизоване наутике на Победи из осамдесетих.
Prilog 107680
Огромни модерни бојни брод под заставом совјеске флоте моћно пара таласе Црног мора напуштајући луку града-хероја Севастопоља. То је јасно по споменику на минијатури лево. Иначае, Победа је из 50-тих, нема ни она секундару на централној осовини.
Prilog 107681
Тенк на високом брегу при мороској обали отаџбине, минијатура 1. МЧЗ из 1955. г.
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 107683
Победа, 2. МЧЗ, совјетска минијатура руком сликана. Северни јелен на врху стене на брегу над реком гледа орла који лети високо, у позадини тајга. Сибир тоже рускаја земља, а зна се да је Русија заувек сабрала савез слободних република!
Prilog 107685
"Урал" Чељабинског часовничарског завода.
Мотив: Стилизовани залив, купачиа у једноделном, али обавезно црвеном костиму спрема се да скочи у море, где се играју делфини, и крај њих плови једрилица на чијем јарболу је црвена застава. У даљини је шума четинара и социјалистичко одмаралиште отворене (жуте) боје.
Prilog 107686
Сат 1. МЧЗ, али је уметник изванредан, врхунски. Наравно, мотив приказује ратни брод на мору и галебове. Али боје, композиција, утисак светла. Овоје најбољи уметник минијатуриста на циферима сатова СССР којег сам до сада имао прилику да упознам.
Prilog 107687
Изузетно редак бренд 1 МЧЗ педесетих, "Нева", па још са ручно сликаним егзотичним мотивом Палме на обали, утисакноћи на морској обали. Али, галебови на совјетском сату једноставно и ноћу морају да се виде. Лепо је то што је јасно да је носиоцу совјетског часовника и на пучини битно да има утисак како је обала близу. И то не било која обала, већ совјетска обала.
Prilog 107689
Занимљив је мотив на овом Паљот сигналу. Сигурно нема много тропских острва на којима хула плес на обали пред једрилицама изводе црвенокосе девојке снежно беле пути. :rolleyes:
И наравно, све то посматра неизбежни галеб.
-
Jako interesantno.
Ova mala, slobodno se moze reci - umjetnicka djela, ne samo sto u pozadini sobom nose vrijednost proizaslu iz cinjenice da se radi o preko pola vijeka starim primjercima sovjetskog casovnicarstva, interesantna su i zbog same tehnike ukrasavanja, i, prije svega, motiva - mjesavine folklora, patriotizma i dnevne propagande, koji se provlace kroz cijelu pricu.
E sad, koliko jedan ovako ukrasen sat zaista ima veze sa 1. МЧЗ-ovim autenticnim dizajnom, a koliko je rijec o naknadnoj inicijativi i socijaliatickom zanosu nekog zaljubljenika minijature - nije ni bitno!
Poput starih razglednica, i ovako ukraseni satovi, slike su jednog vremena.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Mnogo mi se svidja... ali MNOGO!