Iako mj se čini da su pozajmljivali dizajnerske ideje, moram da kažem da mi je ova bela verzija veoma dopadljiva i da se uopšte ne bih bunio da mi bude na zglobu.
Šta mislite, da li je cena od cca 300e korektna?
Iako mj se čini da su pozajmljivali dizajnerske ideje, moram da kažem da mi je ova bela verzija veoma dopadljiva i da se uopšte ne bih bunio da mi bude na zglobu.
Šta mislite, da li je cena od cca 300e korektna?
Poslednja ispravka: lookic (22.11.2018. u 10:32)
Lekar mi je prepisao da jedem malo ali često. Ono malo mi polazi za rukom, ono često mnogo teže (Magnus&Bunker)
Lijepo, nema šta
Moram priznati da mi ovo deluje kao pozitivno osveženje i po pitanju dizajna i po pitanju mehanizma. Vidim da je sat prečnika 44mm, a šteta je što nisu dali i neku fotku sata na ruci.
Uzgred, evo još jednog simpatičnog modela:
https://www.alltime.ru/watch/molnija...-2.1-m/368895/
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Molnija ima dosta ručnih satova koji mi se sviđaju, ali mene osobno su odbijali japanski mehanizmi u njima. Ne mislim da je Miyota loša, ali mi jednostavno nisu simpatični "rusi" koji nemaju ruski mehanizam. Naravno to je stvar osobnog ukusa i stava.
E sad cijena od oko 300 eura? Ne znam, mislim da je malo previsoka... ali obzirom na sve okolnosti nije neočekivana.
Slažem se. Šta god ja mislio o kvalitetu japanskih mehanizama, a imam pozitivno mišljenje, volim da vidim sat čiji je mehanizam bar proizveden u istoj zemlji, a in-house mehanizam je već poslastica za nas kao ljubitelje. Razumem da se tako radi iz finansijskih razloga, ali i praktičnih, jer je svakako lakše servisirati široko zastupljen mehanizam, ali svakako da sat gubi na svojoj autentičnosti. Mnogi obični korisnici na to ne obraćaju pažnju, a ovi satovi se prave prvenstveno za njih.
Voleo bih i da je cena niža mada mogu da kažem i da razumem proizvođača. Verujem da je istraživao tržište i izračunao da se sat može prodati po toj ceni, ali i da je možda pazio da sat ne bude previše jeftin. Ne znam kako se ovo zove u ekonomiji, ali kod nekih proizvoda se pokazalo da im je niska cena zapravo smanjila prodaju. Naime, ako je tržište naviklo da proizvod X košta npr. 100 dolara, a pojavi se neko ko isto to prodaje za 30, mnogi pomisle da je to što košta 30 dolara nekvalitetno.
Ipak, sreća je što mnogi proizvođači mehaničkih satova odolevaju i poštujem njihove uspehe.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Hm, naravno stvar je osobnog ukusa, ali... rekao bi da je ovo već puuuno bolje.
![]()
![]()
![]()
Neću opet o cijeni, ali... Челябинский часовой завод Молния, российские часы
Bookmarks sajtovi