Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 28
Like Tree82Likes

tema: Nije original ali je ipak vredno (?)

Threaded View

Stariji član Avatar korisnika popovac 76
    Član od
    18.12.2008.
    Lajkovi
    2740
    Reputacioni uticaj
    80

Određen forumom Re: Nije original ali je ipak vredno (?)

Uh puno pitanja, puno nedoumica koje svako od nas koji smo neizlečivo zaraženi ovom bolešću ima u određenoj fazi bolesti... ne znam odakle da počnem... o replikama i omažu ne diskutujem, a i slažem se u principu sa onim što si napisao...
    Frankenštajn - kao što mu ime kaže je pokušaj dobiti jedan funkcionalan sat od više nefunkcionalnih - ne vodeći računa o formi modelu uglavnom u cilju dovođenja u zabludu kupca prodavši im muda za bubrege.... nikako tu nebih stavio u isti koš popravku sata kome usled loma originalnog dela stavljen novi koji iz nekih razloga nije originalan... ja npr imam SEIKO UFO iz 70-tih godine prošlog veka kome su originalne kazaljke uništene pa sam kod mog časovničara stavio Seiko kazaljke od modela koje je on imao u prodaji kupio sam mu i kaiš koji mu je baš legao .... nikad neću da ga prodam ako naletim na originalne kazaljke odlično ako ne lep mi je i ovako i za mene nije frik.... (nemam fotku ovde na poslu)...

RUSKI SATOVI...... e bato tu je svakom jasno da dolazimo na klizav teren ... nebitno da li je 1MČZ, 2MČZ, fabrike u Čestopolju ili Penzi ista je problematika...u skladu sa načelima Sovjetske države (kojih se naravno oni u vrhu nisu pridržavali) satovi su trebali biti dostupni svima po pristupačnim cenama - proizvodnja je bila ogromna i često slabijeg kvaliteta.Po propasti sovjetske države rekao bih da satovi nisu bili na pameti nikome, došla je privatizacija pa su sve te kompanije prodate uglavnom zbog ekskluzivnih prizvodnih i prodajnih lokacija a ne zbog same proizvodnje satova..... imamo i kod nas puno svetlih primera....
    1MČZ npr je kupio Maktajm ali i oni su bankrotirali (pretpostavljam namerno) ..tako da se u vakumu pojavilo mnogo "sklapača" koji su pokušali da preuzmu robnu marku i da pokušaju da kupca dovedu u zabludu (gle čuda), e sad ko šta kako ima pravo je ogromna priča i nije za ovu priliku (skupljam materijal možda uskoro napišem nešto što će tangirati i ovu temu) tako da ja njih obilazim u širokom luku.
    Druga je priča o ogromnom broju rezervnih delova i raznim modifikacijama koji ljudi nekad silom prilika, a nekada i namerno uradili kako bi njihovi rusi bili prijemčljiviji, lepši, bolji... Ima odlična tema na forumu Modifikovane Amfibije po meni modifikacijom samo povećavamo verdnost satu, ako ta modifikacija popravlja neke mane sata .... evo ovde stavljam jednu fotku moje Amfibije nikad nisam video sličnu njoj (sumnjam da je neko napravio od brojnih rezervnih delova koji se mogu naći - ali u njoj kuca amfibijino srce u original 119 telu za mene dosta), ali me je kupila izgledom i mogu ti reći sat koji jednako privlači pažnju kao i moj ZENO diver..

Kad ga je i moja gospođa primetila ....

Utvrditi kod ovih sklapajućih firmi šta je šta nekad zna da bude teško - e sad Volmax je jedna od firmi koje imaju neki legitimitet - pretpostavljam da su kupili patent ili robnu marku Štrumanskije pa je iskorištavaju tako da je stavljaju na sve što sklope ili drugi sklope u njihovo ime....mislim ja lično preferiram ćirilcu i made in СССР i satove proizvedene pre devedesetih.
    Koliko vidim fabrika u Čestopolju radi, Slavu je kupila relativno ozbiljna firma i rade i nove i obnavljaju neke stare modele sa slavinim in-house mehanizmom, kod Poljota (1MČZ) je čini mi se bilo najviše grabljenja (nije me intresovalo i neznam da li je neko otkupio mašine i prava od maktaima) .... u svakom slučaju lagano se kristališe situacija u Rusiji...

toliko od mene na brzinu

PS jure je izbacio dobru fotku za razumenanje 3133 mehanizma http://www.svetsatova.com/forum/atta...ljot-guide.jpg
    Poslednja ispravka: popovac 76 (25.3.2020. u 12:43)
    Zagor, piksi, jure17 and 2 others like this.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •