-
Re: Trias - Germany
@laslo - ja probah da prevedem
.
Oznaka Made in Germany je bio nezvanicni garant kvaliteta pre nego sto su se pojavili Trias, Elysee, Aeromatic 1912, Tauchmeister1937, Glashaus Hamburg, Olivier Witteaux, Steinhausen i osvojili trziste (najcesce online). Svi oni su poceli svoj posao znajuci da postoji velika potraznja za nemackim proizvodima svugde u svetu. Vecina njih nema radnju i nisu zastupljeni u poznatijim prodavnicama satova u Nemackoj. Vecina ih se prodaje jedino preko interneta. Nema nista cudno u tome, ali moze koristiti kao pokazatelj o cemu se u stvari radi.
Neki Trias satovi su prodali u takozvanim "aukcijskim kucama" u Nemackoj za 49, 69, 109 Evra. Tesko da u takvim satovima postoji i jedna nemacka komponenta!
"Made in Germany" je uvek predstavljala vrhunski kvalitet, vrhunske komponente kombinovane sa dopadljivim izgledom.
Danas se nude satovi sa prestiznim imenom i istorijom i sa oznakom "made in Germany" sto je u nekim slucajevima bajka. Zbog cinjenice da ne postoji dobra pravna regulativa (malo mi cudno al nisam znao kako da prevedem), Trias satovi nose oznaku "made in Germany" iako se prizvodnja vecine komponenti ovih proizvoda, kao i projektovanje, sklapanje i testiranje vrse u zemljama sa jeftinom radnom snagom da bi se troskovi smanjili na najmanju mogucu meru. Zbog svega ovoga satovi koji nose oznaku "made in Germany" mogu se prodavati za $200 i manje.
Vecina marki, kao Trias, nema nikakvu istoriju pravljenja satova niti tradiciju, nemaju obucene majstore i nisu ni bili blizu casovnicarskih skola. Vecina ovih marki su pokrenute od strane pojedinca, trgovca koji pokusava da zaradi veliku lovu.
Na kraju, ja (pisac) ne diskriminisem ove satove. Ali moram reci da ovi satovi ne zasluzuju da nose oznaku "made in Germany". Nedostatak pravne regulative im to dozvoljava. Kao sto uvek kazem - dobijes sto platis.
Sothis, Schauer and Temption, Limes, Glashütte, Union, Mühle, Nomos, Tutima, Sinn, Damasko, Aristo i ostale velike marke koje sam zaboravio da spomenem, se drze principa koji bi trebali da oznacavaju pravu srz reci "made in Germany". TRIAS ne.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi