6Likes
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 18
-
-
Re: Bauhaus satovi
Max Bill satovi su zbilja zakon!
Al bilo koji od ovih ostalih satova dobra je zamjena ali i ušteda sad je na tebi da izabereš koji ti se najviše sviđa jer ti budeš sat i nosio.
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 18
Izgleda da su ljudi na odmoru... U svakom slučaju-hvala onima koji su odgovorili! Želeo bih da mi neko,ukoliko je upućen naravno,prokomentariše malo Dugena Premium satove(da li vrede tog novca,kakav im je kvalitet i nadasve kakav im je mehanizam tj.koji je kvarcni mehanizam u njima);za ovaj model:
Dugena Premium 7000033 Dessau Herren-Chronograph im uhrcenter Uhren Shop
Sat je preslikan Junghans,ali se toga i bojim("Spolja gladac,a iznutra jadac").
Nadam se da ću dobiti odgovor u skorije vreme,pošto je poprilično hitno...Junkers ili Dugena-slušam predloge i objašnjenja.
POZDRAV
-
Branko - sto se tice konkretnog modela - moj savet je da uzmes pre - 7000035 umesto 7000033.
Razlika je u kaisu t.j. narukvici. Takvim satovima lepo stoji "mesh" upletena metalna narukvica, a onda se kozni kais lako dokupi. U konkretnim modelima (i 7000033 i 7000035) nalazi se kvalitetan japanski mehanizam Miyota (u vlasnistvu Citizena), model OS11. Radi se o solidnom satu sa solidnim mehanizmom tako da mislim da ne moras mnogo da strahujes.
Usput - meni licno jedino smeta sto su podciferi hronografa nesto blize centru u odnosu na Junghans uzor.
No time to lose
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 18
Vladas-HVALA PUNO! Mislim da ću se ipak odlučiti za Junkers...Nekako mi ova Dugena previše vuče na Junghans,a ne mirišem baš replike...Sada sam jedino u dilemi koji od dva modela da uzmem!Ovaj jednostavniji mi je skroz Buahaus style,ali je u njemu Ronda 515.Kakva su vaša iskustva/mišljenja po pitanju tog mehanizma?Model sa hronografom ima Rondu 5030.D,ali mi se čini da je cifer nekako "prenatrpan"-makar za moj ukus...Ne znam ni sam...Vredi li dati tih 50e više i uzeti kvalitetniji mehanizam?
-
Branko, nisam imao satove sa Ronda mehanizmima ali su generalno iskustva sa njima pozitivna. Sto se tice odluke o satu - meni se ona Dugena i dalje za nijansu vise svidja od ova dva Junkersa, ali se radi o subjektivnom utisku, svakako. U ovom slucaju - siguno nije u pitanju replika, vise "homage", tako da nema mesta odbojnosti (na kraju krajeva - ceo stil je takav, Max Bill je samo neke stvari doveo do savrsenstva).
Ronde u Junkersima su sasvim dobar izbor. 515 u prvom je solidan izbor ali nista vise od toga, dok je 5030.D vec solidan mehanizam, dosta jaci od recimo osnovnih ETA G10 ili G15 mehanizama. Treba imati u vidu da Ronda pravi dve verzije - sa 6 (Swiss parts) i sa 13 rubina (Swiss made) i spram toga zavisi im i kvalitet. Radi se o mehanizmima koji se servisiraju i kao takvi su sigurno trajniji od mnogih u konkurenciji. Hrono po logici stvari "usloznjava" inace jednostavan stil bauhausa i zato mi se posebno svidja fenomenalna izvedba Junghansa (i Dugene)!
Cisto da ostalim clanovima bude lakse, postavicu slike satova o kojima picamo:
Dugena 7000033, Dugena 7000035, Junkers 6070-2, Junkers 6086-2
No time to lose
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 18
Vladas-hvala jos jednom! Zaista sam dobio dragocene savete. Uh,da novac nije problem svasta nesto bih kupio. Ostaje mi jos malo da razmislim i da konacno prekinem agoniju. Salim se,naravno. Ovo je pravo zadocoljstvo
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 18
Da li bi neko bio raspolozen da mi prokomentarise kvalitete sledeca dva mehanizma: RONDA 5030D i MIYOTA OS11,obzirom da se nalaze u pomenutim Bauhaus modelima. Unapred hvala!
-
Oba mehanizma su dobra.
Ronda 5030D spada u "startech" seriju .
Evo i korisničko uputstvo...
http://www.ronda.ch/fileadmin/user_u....D-5030.De.pdf
Što se MIYOTA OS11 tiče, znam da se ugradjuje i u skuplje satove. Evo pdf-a i za njega
http://www.zzero.com/wp-content/uploads/0S11_multi.pdf
Ni sa jednim od pomenutih mehanizama nebi trebalo da ima problema...
EDIT: Sad vidim, da ti je i vladas već rekao vezano za Ronda mehanizam...
Poslednja ispravka: backarelli (6.7.2012. u 22:19)
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi