Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 35
Like Tree102Likes

tema: Moja kolekcija vojnih satova - by fotopetar

Hybrid View

Stariji član Avatar korisnika fotopetar
    Član od
    5.2.2012.
    Lajkovi
    3284
    Blogovi
    6
    Reputacioni uticaj
    303

Određen forumom re: Moja kolekcija vojnih satova - by fotopetar

Citat sub kaže: Pregled poruke
    Vama profijima treba ograniciti pristup na ovaj forum, svaka cast, sjajno.
    Da li znas koji je model kad se pravio i koja mu je okvirna cena dzepni sat Omega , zeleznicka, za tursku zaleznicu. Na zadnjoj strani ima lokomotivu kao i tski polumesec.
    Ma nisam ti ja nikakav profić,nisam ni urar-časovničar samo zaljubljenik u satove napose đepne i vojne koji svaki dan uči nešto nova o njima!
    A sada da ti provam pomoć,takve Omege pravile su se u dvadesetima,raritetnije su,napose u mint stanju imaju robusnije kućište i mehanizam koji se većinom koristio u ta doba kod Omeginih đepnih satova!Sad bih trebao vidjet i slike i stanje tog sata!ako je u dobru stanju zainteresiran sam mijenjat se il ga otkupit s vremenom jer takav nemam u kolekciji.al postoji i novija varijanta koja mi se isto sviđa iz 40-ih koristio se tadašnji standardni mehanizam koji je i u mojim vojnim Omegama.Al ako je to najnovija varijanta iz 60-70ih tad je to najslabija varijanta al ako je dobro očuvana opet nije za bacit.sad sam napisao puno toga a nisam ti puno pomogao.Potkrijepi me fotografijama Omege pa ti mogu još detaljno pomoć i pazi da slike budu vidljive,slikaj lice i mehanizam te gravuru željeznice na poleđini!
    Lp!

Član Avatar korisnika umbra
    Član od
    18.10.2011.
    Lajkovi
    899
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    22

Sjajna kolekcija prijatelju! Nadam se da će, vremenom, biti još veća. Pokušaj nam predstaviti neki od tih satova pojedinačno. Uz moguću zanimljivu priču o njemu...neki njegov istorijat, životni put...ko ga je dobio, nosio i tako to...naravno ako znaš tako nešto o njima...i obavezno fotografije, posebno mehanizma.
    fotopetar likes this.
    ...požuri polako...

Član
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    252
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    19

Kolekcija je izuzetna i vredna svake pohvale i truda. Tesko je sakupljati stare satove a pogotovu dzepne.
    Tvoji satovi su u odlicnom stanju sto ovu kolekciju cini jos inpozantnijom. Puno uspeha u daljem radu i dobro doso na forum.

Mozda jedan mali savet, kada se sat slika (fotografise) valjalo bi kazaljke istog namestiti na 10:08. Tako logo sata dodje izmedju njih a i sam simbol pri tom predstavlja slovo V (victory) pobeda. Gde god pogledas satovi su tako slikani... dzepni ne bi trebalo da budu izuzetak.
    fotopetar likes this.

Slične teme

1. Kolekcija by fotopetar
    By fotopetar in forum Galerije satova članova foruma
    Odgovora: 74
    Poslednja poruka: 8.12.2013., 9:02
  2. Moja Glashutte kolekcija satova
    By Laslo51 in forum Glashütte Original
    Odgovora: 28
    Poslednja poruka: 2.3.2013., 0:16
  3. dovlamsi - moja kolekcija satova
    By dovlamsi in forum Galerije satova članova foruma